Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 essentiële oliën voor hoofdpijn en migraine

Overzicht

 1. Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde vloeistoffen gemaakt van de bladeren, stengels, bloemen, schors, wortels of andere elementen van een plant. Aromatherapie omvat vaak etherische oliën die gezondheidsvoordelen kunnen bieden, zoals het verminderen van stress en het verbeteren van de bloedsomloop via sensorische stimuli (geur).

 2. Essentiële oliën kunnen zelfs helpen bepaalde aandoeningen te behandelen, zoals hoofdpijn of migraine. Verschillende oliën bieden verschillende voordelen. Ze bieden ook voordelen zonder de lange lijsten met bijwerkingen die gepaard kunnen gaan met voorgeschreven hoofdpijn en migraine-medicijnen. Sommige etherische oliën kunnen stress verminderen, wat spanningshoofdpijn kan verlichten of pijn kan verzachten.

 3. Om essentiële oliën te gebruiken, moeten ze worden verdund in een dragerolie zoals kokosolie, olijfolie of zoete amandelolie. Voeg 5 druppels toe aan 1 ons dragerolie. Essentiële oliën mogen nooit rechtstreeks op de huid worden aangebracht of worden ingenomen.

1. Pepermunt olie

 1. Pepermuntolie is een van de meest gebruikte etherische oliën om hoofdpijn of migraine te behandelen. Het bevat menthol, wat spieren kan helpen ontspannen en pijn verlichten. Er wordt gedacht dat het aanbrengen van verdunde pepermuntolie rechtstreeks op de slapen kan helpen pijn te verlichten van zowel spanningshoofdpijn als migraine.

 2. Verdun de pepermunt met een andere dragerolie, zoals kokosolie, en breng aan op de slapen.

 3. Winkel online voor pepermuntolie.

2. Rozemarijnolie

 1. Rozemarijnolie heeft krachtige ontstekingsremmende en pijnstillende (pijnstillende) eigenschappen. Het wordt al honderden jaren in de volksgeneeskunde gebruikt voor stressvermindering, pijnverlichting en verbeterde bloedsomloop, die allemaal hoofdpijn kunnen helpen. Eén studie ontdekte zelfs dat rozemarijnolie hielp bij ontwenningsverschijnselen. Het helpt ook om slapeloosheid te verminderen en spieren te ontspannen, wat kan helpen bij hoofdpijn.

 2. Om rozemarijnolie te gebruiken, kunt u het getroffen gebied masseren met een paar druppels rozemarijnolie gemengd met een dragerolie zoals kokosolie. Er wordt ook gedacht dat de geur van rozemarijnolie, zoals het inademen van de geur van je huid of in een warm bad, pijnverlichting kan bieden.

 3. Winkel online voor rozemarijnolie.

3. Lavendel olie

 1. Essentiële olie van lavendel wordt vaak gebruikt voor stressverlichting en ontspanning. Er zijn ook sterke aanwijzingen dat lavendel kan helpen bij het behandelen van hoofdpijn en migraine.

 2. Het inademen van de geur van etherische olie van lavendel kan helpen bij een acute behandeling van hoofdpijn door migraine. Eén studie toonde aan dat mensen een significante vermindering van pijn meldden na slechts vijftien minuten inhaleren van de lavendelolie.

 3. U kunt verdunde lavendelolie op de huid aanbrengen, een oliediffuser gebruiken of de verdunde olie toevoegen aan een warm bad om de voordelen te verkrijgen.

 4. Winkel online voor lavendelolie.

4. Kamille etherische olie

 1. De etherische olie van kamille ontspant het lichaam en kalmeert spieren, en kan daarom een ​​geweldig hulpmiddel zijn bij de behandeling van spanningshoofdpijn. Het kan ook helpen bij de behandeling van angst en slapeloosheid, die veel voorkomende oorzaken zijn van hoofdpijn.

 2. Zwangere vrouwen mogen geen essentiële olie van kamille gebruiken, omdat dit een risico op een miskraam met zich meebrengt.

 3. U kunt een paar druppels etherische olie van kamille verdund in een dragerolie toevoegen aan een bad of aan heet water en de stoom inademen.

 4. Winkel online voor kamilleolie.

5. Eucalyptus

 1. Als uw hoofdpijn wordt veroorzaakt door sinusproblemen, kunnen eucalyptus etherische oliën uw nieuwe beste vriend worden. Deze olie zal de neusholtes openen, de sinussen opruimen en kan de sinusspanning die de hoofdpijn veroorzaakt verlichten.

 2. Uit een onderzoek bleek ook dat een combinatie van pepermuntolie, eucalyptusolie en ethanol ontspannende effecten had op zowel de spieren als de geest, wat hoofdpijn kon verzachten.

 3. U kunt een druppel eucalyptusolie op een dragerolie aanbrengen en op de borst aanbrengen om de sinussen te verwijderen, of een paar druppels toevoegen aan heet water en de damp inademen.

 4. Winkel online voor eucalyptusolie.

Risico's en complicaties

 1. Essentiële oliën worden over het algemeen als veilig beschouwd en veel hebben veel minder bijwerkingen in vergelijking met de meeste traditionele migraine- en hoofdpijnmedicijnen - inclusief medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn of op recept verkrijgbaar zijn.

 2. Het grootste risico van etherische oliën is het risico op een allergische reactie of irritatie. Het aanbrengen van oliën op de huid kan irritatie veroorzaken, waaronder een stekend, branderig gevoel, roodheid of uitslag. U moet alle etherische oliën, inclusief pepermunt en eucalyptusolie, verdunnen met een dragerolie voordat u deze op de huid aanbrengt. Doe een kleine testplek op je huid voordat je een grote hoeveelheid aanbrengt om wijdverspreide irritatie te voorkomen. Als er binnen 24 tot 48 uur geen reactie is, moet het veilig zijn om te gebruiken.

 3. Jojoba-olie is een populaire dragerolie. Winkel online.

 4. Er zijn zeer weinig essentiële oliën aanbevolen voor zuigelingen jonger dan 1 jaar, of voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Vooral lavendel- en rozemarijnolie kunnen gevaarlijk zijn.

 5. Essentiële oliën kunnen ook complicaties veroorzaken als u reeds bestaande aandoeningen zoals astma of hartproblemen heeft. Vraag uw arts voordat u essentiële oliën gebruikt om te controleren of deze geen bestaande gezondheidsproblemen verergeren.

 6. Het is belangrijk om te onthouden dat essentiële oliën niet door de FDA worden gecontroleerd op zuiverheid, kwaliteit of veiligheid. Koop essentiële oliën bij een gerenommeerd bedrijf.

Takeaway

 1. Essentiële oliën kunnen bij correct gebruik tal van medicinale voordelen hebben en kunnen helpen hoofdpijn en migraine te verlichten. Als het gaat om etherische oliën, onthoud dan dat een beetje een lange weg gaat (1-3 druppels volstaan).

 2. Als uw hoofdpijn of migraine aanhouden en uw leven verstoren, maak dan een afspraak om uw arts te raadplegen. Voor ernstige of frequente hoofdpijn of migraine, kunnen etherische oliën het beste werken als een aanvullende behandeling voor voorgeschreven medicijnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407