Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 geweldige courgettevoordelen

5 geweldige courgettevoordelen

 1. Courgette kan helpen bij het genezen van astma - een van de vele voordelen - en heeft een hoog gehalte aan vitamine C, koolhydraten, eiwitten en vezels. Het bevat een aanzienlijke hoeveelheid kalium, foliumzuur en vitamine A, die allemaal belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Wanneer het regelmatig wordt gegeten, kan het uw homocysteïnegehalte effectief verlagen.

Wat is Courgette?

 1. Courgette, ook wel courgette genoemd, is een pompoen die zijn oorsprong heeft in Amerika en is verkrijgbaar in kleuren zoals geel, lichtgroen en groen. De vorm van deze kleine zomerpompoen lijkt op die van een geribbelde komkommer en bevat binnenin tal van zaden. Sommige kwekers produceren ook courgettes in ronde of flesvormen.

 2. Tegenwoordig zijn de grootste producenten van deze squash Japan, China, Roemenië, Italië, Turkije, Egypte en Argentinië. Het wordt het hele jaar door verbouwd en kan rauw, gesneden of gekookt worden gegeten. Het kan ook worden versnipperd in een koude of warme salade.

 3. Jonge courgette heeft een subtiele smaak, zachte bekleding en boterachtig wit vlees. Het is in zijn beste vorm beschikbaar in de maanden mei en juli. Bijna alle delen van deze pompoen zijn eetbaar, inclusief het vlees, de zaden en zelfs de schil. Een kopje courgette bevat ongeveer 33 calorieën en nul gram vet.

Courgettevoeding

 1. Volgens USDA National Nutrient Database is courgette rijk aan mineralen en vitaminen die kalium, fosfor, magnesium, calcium, vezels, vitamine C en riboflavine bevatten. Het bevat ook vitamine B6, A, E en K, natrium, zink en ijzer. Het heeft een hoog watergehalte - 94 procent - en het is ook een geweldige energiebron.

Gezondheidsvoordelen van courgette

 1. Gezondheidsvoordelen van courgette omvatten het volgende.

Gewichtsverlies

 1. Afgezien van de caloriearme telling, heeft courgette een hoog watergehalte en zijn ze rijk aan vezels. Daarom is uw maag tijdens het eten niet leeg, een andere reden dat courgette-recepten perfect zijn als u op dieet bent om af te vallen.

Beschermt het cardiovasculaire systeem

 1. De voedselrangschikkingssystemen in courgette-rijke landen hebben verklaard dat deze pompoen overvloedige hoeveelheden mangaan en vitamine C heeft, die beide helpen het hart sterk te houden.

 2. Volgens een studie aangehaald in The American Journal of Clinical Nutrition, is de inname van fruit en groenten - courgette één! Het was omgekeerd evenredig met LDL-cholesterol. Dit betekent dat voor de studiepopulatie, hoe meer producten ze consumeerden, hoe lager hun LDL (slechte) cholesterolspiegels. bètacaroteen en vitamine C in zomerpompoen zijn twee van de componenten die helpen bij het voorkomen van de oxidatie van cholesterol. Geoxideerd cholesterol kan zich ophopen op bloedvatwanden, maar deze voedingsstoffen helpen de ontwikkeling van atherosclerose te verminderen. De vitamine folaat, ook in de zomerpompoen, is vereist door het lichaam om een ​​onveilig metabolisch bijproduct genaamd homocysteïne te elimineren. Als het niveau van homocysteïne te hoog wordt, kan dit leiden tot een hartaanval en beroerte.

 3. Het vezelgehalte verlaagt ook een hoog cholesterolgehalte, waardoor het risico op atherosclerose en hartziekten als gevolg van diabetes wordt verminderd.

Behoudt optimale gezondheid

 1. Er is al gezegd dat courgette een uitstekende bron van mangaan en vitamine C is; het is echter ook een geweldige bron van voedingsvezels die uw lichaam op lange termijn in topconditie houdt. Het bevat ook vitamine A, magnesium, foliumzuur, kalium, koper en fosfor die helpen bij het bevorderen van de gezondheid. Zomerpompoen heeft ook een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren, zink, niacine en eiwitten.

 2. Bovendien zorgen de B-vitamines zoals vitamine B1, vitamine B6, vitamine B2 en calcium in courgette voor een optimale gezondheid. Courgette wordt beschouwd als een van de beste soorten squash, met een scala aan voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, oplosbare en onoplosbare vezels, mineralen, aminozuren en meer. De folaat die aanwezig is in deze squash wordt ook sterk aanbevolen voor verhoogde behoeften bij zwangere vrouwen.

Bevordert de gezondheid van mannen

 1. Deze vrucht heeft bepaalde eigenschappen die een kwaal effectief kunnen behandelen bij mannen die BPH of goedaardige prostaathypertrofie worden genoemd. BPH is een aandoening waarbij de prostaatklier vergroot wordt in een vreemde vorm en grootte, die vervolgens problemen kan veroorzaken met zowel de seksuele als de urinefunctie.

 2. Van courgette wordt gezegd dat het uiterst nuttig is bij het verminderen van BPH-symptomen, vooral in combinatie met andere voedingsstoffen die fytonutriënten bevatten.

Voorkomt ziekten

 1. Uw algehele gezondheid zal zeker verbeteren als u regelmatig courgettes consumeert. Het is bekend dat het allerlei soorten ziekten helpt voorkomen. Studies hebben al aangetoond dat vezelrijk voedsel kankeraandoeningen helpt verlichten door kankerverwekkende gifstoffen uit cellen in de dikke darm weg te wassen. Vitamine C, folaat en bètacaroteen in courgette helpen deze cellen te beschermen tegen de schadelijke chemicaliën die kunnen leiden tot darmkanker. Verder zegt een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients dat de aanwezigheid van de verbindingen luteïne, b-caroteen, zeaxanthine en dehydroascorbinezuur helpen bij antiproliferatieve en pro-apoptotische activiteiten tegen tumorcellen.

Hoe courgette kopen?

 1. Uw algehele gezondheid zal zeker verbeteren als u regelmatig courgettes consumeert. Het is bekend dat het allerlei soorten ziekten helpt voorkomen. Studies hebben al aangetoond dat vezelrijk voedsel kankeraandoeningen helpt verlichten door kankerverwekkende gifstoffen uit cellen in de dikke darm weg te wassen. Vitamine C, folaat en bètacaroteen in courgette helpen deze cellen te beschermen tegen de schadelijke chemicaliën die kunnen leiden tot darmkanker. Verder zegt een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients dat de aanwezigheid van de verbindingen luteïne, b-caroteen, zeaxanthine en dehydroascorbinezuur helpen bij antiproliferatieve en pro-apoptotische activiteiten tegen tumorcellen.

Hoe koken?

 1. Vijfennegentig procent van de courgette is water, dus als het gaar is, zal het water wegsijpelen. Daarom moet u de courgettes eerst zout maken en vervolgens het overtollige water laten weglopen voordat de bereiding klaar is.

 2. Zoals u weet, is het eten van voldoende fruit en groenten belangrijk, dus als u courgette in uw dieet opneemt, houdt u uw lichaam op de lange termijn gezond en gehydrateerd. Het is ongetwijfeld een van de meest gezonde voedselkeuzes die gemakkelijk in heerlijke vormen te consumeren zijn.

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407