Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 gezondheidsvoordelen van gedroogde vijgen die u zullen verleiden

Grass-Fed versus Grain-Fed

 1. Met hun honingachtige zoetheid en unieke textuur zijn vijgen een heerlijke keuze. Deze hartige vrucht is van de moerbeifamilie. Of je het nu vers of gedroogd verkiest, je krijgt veel vezels, vitamines en antioxidanten in één kleine portie. Een jonger uitziende huid, weelderig haar en een betere spijsvertering zijn slechts enkele van de vele voordelen van vijgen.

Verse versus gedroogde vijgen

 1. Vijgen zijn vers of gedroogd, een krachtpatser van voeding. Deze van nature zoete vruchten bogen op grote hoeveelheden vitamine C, vitamine K, kalium, fosfor, magnesium, calcium en vezels. Ze zitten ook boordevol quercetine, kaempferol, epicatechinegallaat en andere krachtige antioxidanten. Ondanks hun hoge suikergehalte ondersteunen ze de gezondheid en kunnen ze zelfs helpen bij het afvallen.

 2. Dit superfood is verkrijgbaar in verschillende variëteiten, kleuren en maten. Kadota-vijgen, Sierra-vijgen en zwarte missie-vijgen behoren tot de meest populaire. Gedroogde vijgen bevatten minder water, dus ze zijn meer geconcentreerd in calorieën, suiker en voedingsstoffen. Eén kopje, dat ongeveer 149 gram heeft, biedt:

 3. Dezelfde hoeveelheid verse vijgen heeft ongeveer 111 calorieën, 1,2 gram eiwit, 0,3 gram vet en 28,8 gram koolhydraten, inclusief 24,3 gram suikers en 4,2 gram vezels. Ze bevatten minder vitamines en mineralen dan gedroogde vijgen, maar ze bevatten ook minder calorieën. Als het gaat om dadels versus vijgen, bevatten deze minder calorieën en koolhydraten. Een kopje dadels bevat 415 calorieën en 110,2 gram koolhydraten, inclusief 93,1 gram suikers, wat veel meer is in vergelijking met gedroogde vijgen.

Ontdek de voordelen van vijgen

 1. Deze heerlijke vruchten voeden uw lichaam van binnenuit. Gedroogde vijgen zijn rijk aan vitamines en mineralen en kunnen helpen om tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen, uw botten te versterken en gewichtsverlies te vergemakkelijken. Ze zitten boordevol antioxidanten die veroudering vertragen en vrije radicalen opruimen die oxidatieve stress veroorzaken.

 2. Als u met constipatie worstelt, hoeft u niet verder te zoeken. Vanwege hun hoge vezelgehalte houden deze vruchten je regelmatig en verlichten ze buikpijn.

 3. Uw immuunsysteem zal ook sterker worden. Volgens een studie uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Fish Shellfish Immunology, bevatten vijgen plantaardige verbindingen die de immuunrespons stimuleren en bepaalde genen regelen die betrokken zijn bij de immuunfunctie.

Eet vijgen voor de botgezondheid

 1. Een kopje gedroogde vijgen levert bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse calciuminname. Dit mineraal beschermt tegen botverlies en osteoporose bij consumptie als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

 2. Een 2018-beoordeling gepubliceerd in Sains Malaysiana duidt op een sterk verband tussen vijgenconsumptie en botgezondheid. Volgens onderzoekers lijkt het mineraalgehalte van deze vrucht sterk op dat van moedermelk.

 3. Verschillende in deze review aangehaalde onderzoeken suggereren dat vijgen osteoporose kunnen helpen voorkomen vanwege hun hoge calcium-, magnesium-, kalium- en fosforgehaltes. Deze voedingsstoffen ondersteunen botgroei en -onderhoud. Calcium en kalium kunnen het botverlies verminderen en het calciumverlies in de urine verminderen. Verder vertonen vijgen antioxiderende, anti-kanker, ontstekingsremmende, hypoglycemische en hepatoprotectieve effecten.

Gedroogde vijgen bevorderen gewichtsverlies

 1. Wanneer ze met mate worden geconsumeerd, kunnen deze vruchten helpen bij het afvallen en schoon eten gemakkelijker maken. De vezel in gedroogde vijgen verhoogt de verzadiging en remt honger, wat op zijn beurt de totale voedselinname helpt verminderen. Zoals Harvard Health Publishing aangeeft, verbeteren vezelrijke diëten niet alleen de gewichtscontrole, maar kunnen ze ook beschermen tegen hartziekten en diabetes.

 2. Een onderzoek uit 2017, gepubliceerd in het Journal of Nutrition and Metabolism, heeft een positief verband gevonden tussen een lage vezelinname en een hoge body mass index. Wetenschappers suggereren dat het eten van meer vezels de algehele gezondheid kan verbeteren en het lichaamsgewicht kan verminderen.

 3. Bovendien zijn gedroogde vijgen van nature zoet en bevatten geen toegevoegde suikers. Daarom zijn ze een gezonder alternatief voor koekjes, melkchocolade, cake en andere bewerkte voedingsmiddelen. Als je probeert af te vallen, voeg dan wat vijgen toe aan gebakken producten, wafels, pannenkoeken en smoothies in plaats van suiker. Eet deze vruchten na het sporten om je glycogeenvoorraden aan te vullen en je spieren te helpen herstellen van de training.

Bereik gezondere huid en haar

 1. Schoonheid begint van binnenuit. Uw dieet heeft een directe invloed op het uiterlijk van uw haar, huid en nagels. Gedroogde vijgen zitten boordevol antioxidanten en andere micronutriënten die de gezondheid van de huid bevorderen en je haar versterken.

 2. Volgens het Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry hebben deze vruchten antioxiderende en antibacteriële eigenschappen. Ze zijn een uitstekende bron van galluszuur, catechinen, saponinen en andere fenolverbindingen die beschermen tegen oxidatieve schade, een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan veroudering en chronische ziekten.

 3. Deze bevindingen geven aan dat vijgen uw huid kunnen beschermen tegen oxidatieve stress en het verouderingsproces kunnen vertragen. Met hun antimicrobiële eigenschappen kunnen ze bacteriële huidinfecties helpen voorkomen en uw natuurlijke afweer versterken. Zink en ijzer, twee belangrijke voedingsstoffen in vijgen, bevorderen de haargroei en verminderen haaruitval.

Vijgen kunnen uw geheugen verbeteren

 1. De gezondheidsvoordelen van vijgen zijn grotendeels te wijten aan hun hoge antioxidantniveaus. Een onderzoek uit 2014 van BioMed Research International toont aan dat Omani-vijgen het geheugen kunnen verbeteren en oxidatieve schade aan de hersenen kunnen verminderen. De antioxidanten in deze vruchten kunnen plaquevorming bij de ziekte van Alzheimer vertragen en beschermen tegen neuronale degeneratie.

 2. Deze studie suggereert dat vijgen gunstige effecten op de hersenen hebben en geheugengerelateerde gedragstekorten kunnen verbeteren. Verder onderzoek is nodig om hun rol in de geestelijke gezondheid en de preventie van neurodegeneratieve aandoeningen te onderzoeken. Onderzoekers schrijven deze voordelen toe aan de hoge niveaus van flavonoïden, quercetine, ferulazuur, anthocyanen en andere krachtige antioxidanten in vijgen.

Vecht natuurlijk tegen diabetes

 1. Gedroogde vijgen bevatten vrij veel suiker, dus ze lijken misschien niet de beste keuze voor mensen met diabetes, maar het tegenovergestelde is waar. Een recent overzicht, dat in 2018 werd gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology, geeft aan dat verschillende Ficus-soorten, waaronder de gewone vijg, de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen en de insulinerespons kunnen verbeteren. Deze vruchten bevatten veel vitamine E, sterolen, coumarines, tannines en andere bioactieve stoffen met antidiabetische eigenschappen.

 2. Volgens BMC Complementaire en alternatieve geneeskunde kan maretakvijg (Ficus deltoidea) door geneesmiddelen veroorzaakte hyperglykemie remmen en diabetescomplicaties verlichten. De bladeren lijken bijzonder gunstig te zijn. Onthoud ook dat vijgen vol zitten met vezels. Deze voedingsstof verbetert de bloedsuikerspiegel en helpt bij het afvallen.

 3. In 2018 publiceerde het tijdschrift Science een studie naar de potentiële voordelen van vezels. Wetenschappers ontdekten dat vezelrijke diëten de groei van darmbacteriën bevorderen die verantwoordelijk zijn voor de productie van vetzuren met korte ketens (SCFA's). Deze gezonde vetten reguleren ontstekingen en eetlust. Een vezelrijk dieet kan de darmflora in evenwicht brengen en SCFA's verhogen, waardoor diabetesbeheer gemakkelijker wordt gemaakt.

Pluk de voordelen van vijgen

 1. Van verbeterde bloedsuikerspiegel tot een gezondere huid, gedroogde vijgen hebben verschillende therapeutische eigenschappen. Bovendien smaken ze geweldig en kunnen ze in talloze recepten worden gebruikt. Maak je eigen mueslirepen, energiebeten en andere heerlijke snacks. Ruil suiker voor vijgen om je inname van voedingsstoffen te stimuleren.

 2. Heb je ooit vijgen geprobeerd op toast, vijgenkaaswolken, geroosterde vijgen met walnoten of appel en vijgenvla? Zo niet, dan is het tijd om wat variatie aan uw dieet toe te voegen. Deze vruchten kunnen van elke maaltijd een gastronomische traktatie maken en uw recepten naar een hoger niveau tillen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407