Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 ongelooflijke voordelen van rozenappels

5 ongelooflijke voordelen van rozenappels

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 02 april 2019

 2. Appels zijn onder andere het beheersen van diabetes, het verbeteren van de spijsvertering, het verminderen van toxiciteit, het bevorderen van de gezondheid van het hart en het stimuleren van de immuniteit. Het heeft ook anti-kankerpotentieel. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn rozenappels?

 1. Ondanks de naam zijn rozenappels niet gerelateerd aan rozen of appels. In feite zijn rozenappels nauw verwant aan guave, en hoewel er meerdere soorten zijn, heeft de meest gegeten variëteit de wetenschappelijke naam Syzygium jambos. De plant is een struik of een kleine boom die eigenlijk inheems is in Zuidoost-Azië, maar hij werd over de hele wereld verspreid als sierplant. Het wordt nu echter als een invasieve soort beschouwd, omdat het zeer snel kan groeien en zich kan voortplanten en de lokale flora inhaalt. Het heeft veel namen, afhankelijk van in welk land je je bevindt. Jambu is bijvoorbeeld een populaire naam voor deze vrucht, die erg lijkt op jamun, die in veel gebieden van India een andere vrucht is.

 2. Hoewel rozenappels op guaves lijken, hebben ze een heel andere textuur, smaak en geur. Ook, in tegenstelling tot guave met veel zaden, heeft deze vrucht slechts één of twee grote, ongewapende zaden in een open, centrale holte.

 3. Rozenappels, die klokvormig lijken, kunnen rauw worden gegeten, zoals appels, of kunnen worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan gerechten en desserts te bereiden.

Voedingswaarde van rozenappels

 1. Rozenappels zijn rijk aan vitamine C, voedingsvezels, vitamine A, calcium, thiamine, niacine, ijzer, zwavel en kalium. In termen van organische verbindingen bevatten rozenappels jambosine, betulinezuur en friedelolacton.

Gezondheidsvoordelen van rozenappels

 1. Hoewel onderzoek beperkt is, zijn enkele zeer belangrijke gezondheidsvoordelen geassocieerd met deze ongewone vrucht. Laten we ze eens nader bekijken.

Diabetes onder controle

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Hulp bij de spijsvertering

 1. Het hoge vezelgehalte van rozenappels maakt ze zeer goed voor het reguleren van de doorgang van voedsel door uw spijsverteringskanaal, het verlichten van constipatie en ernstigere gezondheidsproblemen. Ook zijn in de traditionele geneeskunde de zaden van rozenappels gebruikt om diarree en dysenterie te voorkomen.

Toxiciteit verminderen

 1. Al honderden jaren worden afkooksels van rozenappel gebruikt als een diuretische stof, die helpt de lever- en niertoxiciteit op te ruimen, terwijl ook de algehele gezondheid en metabolische efficiëntie van het lichaam wordt bevorderd.

Potentieel tegen kanker

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Cholesterol en hartgezondheid

 1. De combinatie van vezels en voedingsstoffen in rozenappels heeft significante effecten op het cholesterolgehalte aangetoond, wat leidt tot een lager risico op atherosclerose, waardoor cardiovasculaire complicaties zoals hartaanvallen, beroertes en coronaire hartziekten worden voorkomen.

Immuniteit verhogen

 1. De actieve en vluchtige componenten in rozenappel zijn gekoppeld aan antimicrobiële en schimmelwerende effecten. Onderzoek heeft aangetoond dat het de huid kan beschermen tegen het ontwikkelen van verschillende infecties en de kracht van het immuunsysteem tegen infectieziekten kan versterken.

 2. Andere voordelen

 3. Hoewel onderzoek nog steeds wordt uitgevoerd, kunnen rozenappels mogelijk andere gezondheidsproblemen zoals epileptische aanvallen, pokken, ontsteking in de gewrichten, pijnlijke of gespannen ogen en helpen bij het verbeteren van het cognitieve vermogen.

 4. Woord van waarschuwing: de stengels, zaden en bladeren van bepaalde cultivars kunnen zeer giftig zijn en sporen van cyanide bevatten. Consumeer rozenappels van vertrouwde markten en vermijd overmatige consumptie van andere delen van het fruit naast het vlees en de schil.

 5. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407