Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 prachtige voordelen van kaas

5 prachtige voordelen van kaas

 1. In tegenstelling tot traditionele kaas wordt cottage cheese niet gefermenteerd. In de afgelopen tien jaar is kaas in India en de buurlanden zeer populair geworden bij multinationale bedrijven zoals McDonald's die deze landen binnenstappen met hun heerlijke producten zoals pizza en hamburgers die beide veel kaas gebruiken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat verse eetwaren voedzamer zijn, is gefermenteerde kaas veel voedzamer dan zijn frissere tegenhanger.

 2. Het wordt bereid uit melk of melkproducten zoals wrongel. Er zijn veel soorten en smaken kaas verkrijgbaar over de hele wereld.

Voedingswaarde van kaas

 1. Kaas bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitamines zoals vitamine C, vitamine B6, vitamine B12, vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K. Andere vitamines zoals thiamine, riboflavine, niacine zijn ook gevonden in verschillende soorten kaas. Het toevoegen aan uw dieet levert ook bepaalde vitale mineralen zoals calcium, natrium, zink, fosfor, kalium en ijzer aan het menselijk lichaam.

Gezondheidsvoordelen van kaas

 1. De gezondheidsvoordelen van kaas zijn onder meer:

Tandheelkundige zorg

 1. Kaas heeft een zeer hoog calciumgehalte, het allerbelangrijkste wat je nodig hebt voor sterke tanden. Bovendien is het zeer laag in lactosegehalte. Ouder de kaas, verlaag het lactosegehalte erin. Dit is ook gunstig voor de tanden omdat elke vorm van suiker (glucose, maltose of lactose) in voedsel de tanden kan schaden.

Verbetert de botgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Osteoporose

 1. Osteoporose is voornamelijk een tekortziekte veroorzaakt door een tekort aan calcium (niet-absorptie), wat resulteert in een afname van de minerale botdichtheid. Dit wordt vooral gezien bij vrouwen die de menopauze hebben ondergaan, ouderen en kinderen die lijden aan ondervoeding. Dit kan worden behandeld met eiwitten, calcium en een vitaminerijk dieet. Calcium alleen zal niet veel helpen, omdat het probleem ligt in de absorptie en het gebruik ervan voor botvorming. Deze drie componenten komen in overvloed voor in kaas. Daarom kan het een ideaal onderdeel van het dieet zijn voor mensen die lijden aan osteoporose.

Voorkomt hypertensie

 1. Natrium en cholesterol zijn de twee elementen die vooral als schadelijk worden beschouwd voor hypertensie en hypertensieve mensen. Op deze manier moet kaas kritisch worden bekeken. Het vetgehalte van de kaas hangt sterk af van de kwaliteit van de melk, of het nu vol vet of volle room, vetarm of vetvrij is. Over het algemeen zijn vetrijke producten populairder, omdat ze de neiging hebben beter te smaken. Maar met het oog op de publieke vraag en gezondheidsproblemen, wordt ook magere kaas op de markt geïntroduceerd. Dit betekent dat je kieskeurig moet zijn tijdens het kiezen voor je huis en dieet.

Bevordert gewichtstoename

 1. Kaas is een uitstekend voedingsmiddel om aan te komen. Het zit vol met eiwitten, vetten, calcium, vitamines en mineralen. Je hebt eiwitten nodig voor spiervorming en groei, vetten voor vetgebaseerde processen in het lichaam, calcium voor zwaardere en sterkere botten en vitamines en mineralen voor een verbeterde metabole functie. Je moet er gewoon veel van eten, je lichaamsbeweging doen en voldoende slapen.

 2. Andere voordelen: Kaas bevat geconjugeerd linolzuur en sfingolipiden die verschillende ziekten kunnen helpen voorkomen. Het bevat veel vitamine B dat zich tijdens het gistingsproces ontwikkelt. Vitamine B is zeer goed voor het behoud van vele functies in het lichaam en ook voor bescherming tegen ziekten zoals Beriberi. Het verbetert ook de bloedvorming, versterkt de lever en vergemakkelijkt de opname van voedingsstoffen in het lichaam.

Hoe kaas selecteren en bewaren?

 1. Verschillende soorten kaas zijn beschikbaar op markten over de hele wereld. Sommige soorten, zoals verse kaas zonder conserveermiddelen, moeten binnen een paar dagen na aankoop worden gebruikt, omdat ze gemakkelijk bederven. Bewaar het op een koele plaats of koel ze. Voordat u kaas eet of gebruikt, bewaart u deze bij kamertemperatuur voor een betere smaak en textuur.

 2. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds meer dan 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407