Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Citron

5 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Citron

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 25 maart 2019

 2. Fruit, maar het kan een breed scala aan indrukwekkende gezondheidsvoordelen bieden, dus voeg het toe aan je fruitmand als je kunt. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Citron?

 1. Citron is eigenlijk een van de oorspronkelijke 4 citrusvruchten - de andere zijn pomelo, papeda en mandarijn. Deze grote citrusvrucht kan een hobbelige buitenkant hebben en is vaak gekleurd als een citroen. De vorm kan sterk variëren, afhankelijk van de cultivar en andere factoren zoals het klimaat en zelfs de indeling van de twijgen. In tegenstelling tot de meeste citrusvruchten, b.v. citroenen en sinaasappels, er zit een heel kleine hoeveelheid sap in een citron, omdat het grootste deel van de binnenste pulp droog is. De witte schil is echter wat de meeste mensen zoeken voor culinair gebruik en vanwege de rijke samenstelling van voedingsstoffen.

 2. Citron is wereldwijd bekend onder veel verschillende namen en wordt voor verschillende culinaire en medicinale toepassingen gebruikt vanwege het hoge gehalte aan vitamine C en andere krachtige antioxidanten. Deze vrucht biedt ook hoge niveaus van voedingsvezels, calcium, ijzer, beta-caroteen, niacine, mangaan, zink, selenium, vitamine B6 en kalium, om er maar een paar te noemen.

Citron voordelen voor de gezondheid

 1. Enkele van de beste gezondheidsvoordelen van citron zijn het vermogen om het risico op kanker te verminderen, inspanningen voor gewichtsverlies te ondersteunen, de bloeddruk te verlagen, de zuurgraad in de darm te verlagen, pijn te verzachten en het immuunsysteem te versterken , onder andere.

Potentieel tegen kanker

 1. Food Chemistry Journal stelt dat er veel antioxidanten in citron zitten, waardoor het een ideale manier is om vrije radicalen in het lichaam weg te vegen en uw kansen op oxidatieve stress-gerelateerde chronische ziekten te verminderen, die kunnen omvat ook kanker. Citrusvruchten, zoals citron, helpen waarschijnlijk het risico op kanker te verminderen door de progressie van de ziekte in het lichaam te vertragen en kankerverwekkende stoffen inactief te maken, stelt een studie gepubliceerd door een team van Italiaanse onderzoekers in het Nutrients Journal.eval (ez_write_tag ( [![!728,90

Vermindert hypertensie

 1. Kalium, vitamine C en andere elektrolyten in deze vrucht helpen de bloeddruk te verbeteren door de druk op de slagaders te verminderen en uw risico op een hartaanval, atherosclerose en beroerte te verlagen.

Analgeticum

 1. Ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen van het sap en etherische olie van deze vrucht maken het ideaal voor acute pijn of chronische problemen, zoals hoofdpijn of ongemak door artritis.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Met een aanzienlijk niveau van vitamine C kan citron het immuunsysteem stimuleren en de productie van witte bloedcellen verhogen, de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen infecties.

Saldi-zuurgraad

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Citrongebruik

 1. Er zijn nogal wat manieren om citron te gebruiken in uw dagelijkse of wekelijkse routine, zowel voor culinaire toepassingen als voor medisch gebruik. Zoals bij het gebruik van elke krachtige stof die boordevol antioxidanten en actieve ingrediënten zit, wordt matiging aanbevolen.

Diet

 1. Wat uw dieet betreft, is de citroenschil eigenlijk wat u zult consumeren nadat u het op siroop hebt gekookt of laat karameliseren. De buitenste schil wordt gebruikt als schil in bepaalde cocktails of dranken, terwijl zelfs de kleine hoeveelheid sap kan worden geëxtraheerd en geconsumeerd, hoewel de smaak vrij krachtig is. Deze vrucht is ook ideaal voor het maken van jam en marmelade, en kan zelfs worden ingelegd, een populaire optie in India.

Medicine

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verschil tussen Citron en Lemon

 1. Citron is een van de originele citrusvruchten, terwijl citroen een hybride is, hoewel een zeer populaire. Citroen heeft de neiging om een ​​vrij dunne schil en een bittere, samentrekkende smaak te hebben, terwijl citroen een zeer dikke schil, een beperkte hoeveelheid sap en een mildere smaak heeft dan citroen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407