Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Verbazingwekkende voordelen van mangozaad

5 geweldige voordelen van mangozaad

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 29 maart 2019

 2. Mangozaad is niet de meest gebruikelijke manier om uw algehele gezondheid te verbeteren, maar het kan heel wat voordelen bieden wanneer het regelmatig wordt geconsumeerd. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is mangozaad?

 1. Hoewel veel mensen de waarde van de mangovrucht begrijpen, gedragen door een boom die wetenschappelijk bekend staat als Mangifera indica, erkennen weinig mensen de waarde van het zaad erin. In feite wordt het vaak weggegooid en genegeerd, terwijl het voor verschillende medicinale doeleinden kan worden gebruikt. Een van de grootste afzonderlijke zaden in elke vrucht, dit platte, roomwitte zaad in het midden van een mango heeft een grote voorraad voedingsstoffen en antioxidanten. Nadat deze zaden volledig zijn schoongemaakt en gedroogd, worden ze vermalen tot een poeder. Hiervan kunnen verschillende pasta's en boter worden gemaakt voor actueel gebruik.

 2. Het zaad zelf is eetbaar, maar meestal alleen in onrijpe mango's. Zodra een mango volledig is gerijpt, hardt het zaad uit en kan het alleen in poedervorm worden gebruikt. In een onrijpe mango kun je het zaad direct eten, als een meer geconcentreerde manier om van de vele gunstige eigenschappen van het zaad te genieten. In termen van actieve ingrediënten, bevat mangozaad een aantal bioactieve, fenolische en antioxiderende verbindingen, evenals onverzadigde vetzuren.

Voordelen van mangozaden

 1. De meest indrukwekkende voordelen van mangozaden zijn hun vermogen om roos te behandelen, het uiterlijk van huidhaar te verbeteren, de spijsvertering te kalmeren, diabetische symptomen te voorkomen en te helpen bij gewichtsverlies, onder vele anderen.

Skin Care

 1. Uiterlijk van de huid, waardoor tekenen van ontsteking, zoals acne, worden verminderd, met name wanneer de poedervorm lokaal op het getroffen gebied wordt aangebracht. Het kan ook het uiterlijk van rimpels en ouderdomsvlekken verminderen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Haarverzorging Roos

 1. Door een haarmasker te maken met gepoederd mangozaad en water, kunt u uw haarzakjes versterken, vooral wanneer u de pasta in uw hoofdhuid wrijft. Dit kan ook ontstekingsaandoeningen, zoals roos, elimineren.

Diabetes

 1. Studies hebben aangetoond dat regelmatige suppletie met mangozaadextract resulteert in meer controle van de bloedsuikerspiegel, wat goed is voor mensen met diabetici of mensen met een risico op het ontwikkelen van deze ziekte.

Ontsteking

 1. Van uw spijsvertering en chronische ziekte tot aambeien en symptomen van jicht, de ontstekingsremmende eigenschappen van mangozaad zijn bekend, zowel traditioneel als in de moderne tijd, en kunnen een breed scala aan voordelen.

Cardiovasculaire problemen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Hoe eet je mangozaad?

 1. Het eten van het zaad van fruit lijkt voor veel mensen vreemd, maar met een rijk voedzaam zaad zoals mangazaad, zou het dwaas zijn om ze niet van tijd tot tijd te eten, op voorwaarde dat je deze eenvoudige stappen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Het eten van het zaad van fruit lijkt voor veel mensen vreemd, maar met een rijk voedzaam zaad zoals mangazaad, zou het dwaas zijn om ze niet van tijd tot tijd te eten, op voorwaarde dat je deze eenvoudige stappen.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407