Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Verrassende voordelen van honing en gember

5 Verrassende voordelen van honing en gember

 1. Zowel honing als gember hebben hun eigen individuele gezondheidsvoordelen en de combinatie van de twee biedt extra bonussen.

Gezondheidsvoordelen van Honey Ginger

 1. Een mengsel van honing en gember doet wonderen voor het lichaam. De gezondheidsvoordelen zijn onder meer:

Behandelt astma

 1. Er wordt aangenomen dat een mengsel van honing en gember, samen met zwarte peper, in staat is de effecten van astma te behandelen of te verminderen. Het is een natuurlijk kalmerende en ontstekingsremmende mix, die spanning afgeeft, de zuurstoftoevoer naar de longen bevordert en helpt bij de ontspanning van de bloedvaten.

Vermindert ademhalingsproblemen

 1. Het mengsel van honing en gember is een uitstekende slijmoplossend middel en biedt daarom onmiddellijke verlichting voor mensen met hoest, verkoudheid, keelpijn en een loopneus.

Misselijkheid Relatie

 1. Volgens een studie geleid door Max E. Levine, et al. eiwitrijke maaltijden met gember hielpen vertraagde misselijkheid geassocieerd met kanker te verlichten. Patiënten hebben vaak last van slopende misselijkheid na deze intense procedures, en ze wenden zich tot alternatieve oplossingen om het te elimineren.

 2. Gember versnelt het legen van de maag door zijn spijsverteringseigenschappen, wat het ongemak en de waarschijnlijkheid van misselijkheid kan voorkomen. Misselijkheid van chemotherapie wordt veroorzaakt door cisplatine, een primaire chemotherapiecomponent, en gember kan dit compenseren met zijn krachtige effecten.

 3. Een studie van Vutyavanich T, et al. toonde aan dat gember misselijkheid en braken helpt verminderen die gepaard gaat met zwangerschap en "ochtendmisselijkheid". gecombineerd met de natuurlijk kalmerende effecten van honing, zorgen voor een krachtige preventieve oplossing tegen braken en misselijkheid veroorzaakt door verschillende bronnen.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Van gember daarentegen is bekend dat het vanwege zijn antioxiderende werking veel medicinale voordelen heeft (Aeschbach et al. 1994; Ahmad, Katiyar en Mukhtar 2001). Een studie uit 2015 door Miho Akimoto, et al. suggereert dat gember het potentieel heeft om te werken als een middel tegen kanker tegen pancreascellen. Er zijn echter meer klinische onderzoeken nodig om het voordeel vast te stellen.

 2. Verder artikel over de rol van gember bij de behandeling en preventie van kanker door Sahdeo Prasad (MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas), et al. suggereert dat het gebruik van gember effectief is tegen maagdarmkankers zoals maagkanker, leverkanker en pancreaskanker. Er zijn echter meer studies bij mensen nodig voor verder bewijs.

Aids in Digestion

 1. Aangenomen wordt dat gember en honingtonic of siroop een goed spijsverteringsmiddel is vanwege de inherente spijsverteringseigenschappen van gember. Bovendien hebben beide antioxiderende eigenschappen, waardoor de immuniteit van het lichaam wordt verbeterd. Daarom is de consumptie van een theelepel gember- en honingtonicum erg handig voor mensen met een zwak spijsverteringsstelsel.

 2. Gemberhoningtonicum heeft een hoog eiwitgehalte, wat helpt bij het spijsverteringsproces, en het stimuleert ook de secretie van gal, wat helpt bij het oplossen van vet. Bovendien stimuleert het de groei van de darmflora, wat het spijsverteringsproces versnelt en een goede stoelgang mogelijk maakt.

 3. Ten slotte geeft dit honing-gembertonicum de mogelijkheid om de opname van andere voedingsstoffen uit voedsel te verhogen. Dit mengsel is van oudsher aan kinderen gegeven om maagirritatie te verminderen, omdat het een zeer kalmerende oplossing is.

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. Van de antioxiderende eigenschappen van honing en gembertonicum is aangetoond dat ze het prostaglandinegedrag in het lichaam matigen. Prostaglandinen zijn lipidenverbindingen die enzymatisch zijn afgeleid van vetzuren, aanwezig in gember. Deze prostaglandinen zijn overal in het lichaam te vinden en zijn functionele elementen in bijna alle orgaansystemen. Wat de gezondheid van het hart betreft, hebben de matigende effecten van honing en gembertonicum de neiging getoond om de bloedvatspanning te verlichten, waardoor de bloeddruk en de kansen op aandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes worden verminderd.

 2. Mensen over de hele wereld, vooral in India, bewaren altijd zowel gember als honing in hun huis en bereiden dit nuttige mengsel voor op iemand die ziek wordt van verkoudheid of hoest.

Hoe Honey Ginger consumeren?

 1. De beste manier om gember en honing te consumeren is om een ​​theelepel gemberwortelsap te mengen met een theelepel honing. Gemberhoningkristallen kunnen ook worden gekocht bij markten en supermarkten. De vooraf gemaakte gekristalliseerde gember en honing behoudt de meeste voordelen voor de gezondheid die aanwezig zijn in een verse bereiding en is bedoeld voor een snelle en eenvoudige bereiding van een drank met gember en honing.

 2. Snoepjes met gemberhoning zijn ook erg populair. Als uw keel vol zit en u niet goed kunt praten, moet u gekonfijte gember en honing eten, omdat deze normaal gesproken onmiddellijk de keel schraapt. Gemberhoning snoepjes zijn ook handig tijdens het reizen omdat ze erom bekend staan ​​dat ze helpen bij het omgaan met reisziekte. [! 36214 => 1140 = 9!

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407