Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 voedingsmiddelen die uw darmen willen eten voor betere seks - en 3 om te vermijden

Wat is de beste manier om uw maaltijden te timen?

 1. Lifesum, een populaire app voor het volgen van gezondheid in Zweden, analyseerde zijn gebruikersgegevens om erachter te komen welke voedingsmiddelen het populairst waren om te eten voor en na seks (binnen twee uur of minder). Gegevens kwamen uit Duitsland, Frankrijk, Zweden, Italië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

 2. Van de 2.563 getraceerde voedingsmiddelen was chocolade het meest populair. De tweede meest voorkomende voedingsmiddelen waren, in volgorde:

 3. Na seks genoten mensen van hetzelfde voedsel. Maar niet verrassend, H2O verving de wijn.

 4. Frida Harju, voedingsdeskundige bij Lifesum, zegt dat ze niet verrast was door de bevindingen. Zowel chocolade als tomaten zijn handige snacks en rijk aan feel-good hormonen en vitamines.

Maar hebben deze voedingsmiddelen verdienste?

 1. "Chocolade zit vol met anandamide en fenylethylamine, twee ingrediënten die ervoor zorgen dat het lichaam de gelukkige hormonen vrijmaakt die bekend staan ​​als endorfines," legt Harju uit. Ze waarschuwt echter dat vanwege de chocolade die methylxanthines bevat, de energetische voordelen ervan van korte duur zijn.

 2. Wat tomaten betreft, redeneert ze, mensen hebben het waarschijnlijk voor en na seks vastgelegd omdat ze zo gemakkelijk bij elke maaltijd te eten zijn.

 3. Interessant is dat 4 van de 10 meest getraceerde voedingsmiddelen die vóór en na seks worden geconsumeerd, bekend staan ​​als afrodisiaca (chocolade, aardappelen, koffie en bananen). Maar Harju wijst er ook op dat, omdat deze voedingsmiddelen na seks werden geconsumeerd, mensen ze waarschijnlijk niet hebben gegeten met de bedoeling om seksueel verlangen te bevorderen.

 4. "We zijn ons vaak niet bewust van het effect dat voedsel heeft op lichaam en geest", zegt Harju. Ze adviseert om op te letten hoe bepaalde voedingsmiddelen je verlangen kunnen beïnvloeden.

Dus wat moeten we eten?

 1. Hoewel de wetenschappelijke correlatie achter afrodisiaca die het libido stimuleren zwak is, weten we wel dat een gezond dieet gepaard gaat met een lager risico op erectiestoornissen en vrouwelijke seksuele disfunctie.

 2. Elaina Lo, chef-kok en voedingscoach bij Your Food as Medicine, zegt dat er een aantal voedingsmiddelen zijn die je seksleven echt kunnen verbeteren. Ze kunnen dit doen door je hart gezond te houden en bloed naar de juiste plaatsen te pompen.

 3. Lo raadt aan om deze vijf voedingsmiddelen in je dagelijkse routine te integreren om je een goed gevoel te geven en klaar te zijn voor de slaapkamer.

1. Gemalen lijnzaad

 1. Deze superfood staat bekend om zijn rijke antioxiderende eigenschappen en voor het verhogen van de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen. Lijnzaad houdt je levendig, omdat ze lignanen bevatten. Dit zijn oestrogeenachtige chemicaliën met antivirale, antibacteriële en anti-kanker eigenschappen.

 2. Lijnzaad is ook een goede bron van:

2. Oesters

 1. Deze delicate zeevruchten zijn rijk aan zink, een belangrijk mineraal voor seksuele rijping. Zink helpt je lichaam om testosteron aan te maken, een hormoon gekoppeld aan seksueel verlangen. Het helpt ook bij het synthetiseren van schildklierhormonen die nodig zijn om energie te hebben.

 2. Natuurlijk kunt u geen onmiddellijk resultaat verwachten door slechts zes rauwe oesters te eten. Maar oesters bevatten de voedingsstoffen die cruciaal zijn voor de seksuele functie.

3. Pompoenpitten

 1. Pompoenpitten, zoals oesters, zijn verpakt met zink. Ze zijn ook een geweldige bron van magnesium. Ze bevatten antioxidatieve, antihypertensieve en cardioprotectieve voedingsstoffen, allemaal essentieel voor een optimale seksuele gezondheid.

 2. De omega-3-vetzuren in pompoenpitten kunnen helpen bij de gynaecologische en prostaatgezondheid. Het is bekend dat omega-3 vetzuren in het lichaam verminderen.

 3. Pompoenpitten zijn rijk aan:

4. Granaatappelzaadjes

 1. Granaatappelzaden zitten boordevol polyfenolen. Polyfenolen zijn verbindingen die zijn geassocieerd met een verlaagd risico op hoge bloeddruk, hartaandoeningen en beroertes. Men denkt ook dat ze de bloedvaten ontspannen en de bloedtoevoer naar de hersenen en het hart verhogen.

 2. Als polyfenolen kunnen helpen het bloed naar deze delen te verhogen, waarom ook niet naar andere delen onder de taille?

 3. Granaatappelzaden bevatten veel:

5. Avocado's

 1. Laten we beginnen met een leuk feit: het woord voor "avocado" is afgeleid van een Azteeks woord dat "testikel" betekent.

 2. Leuke feiten terzijde, avocado's zijn echt goed voor de testikels, of in ieder geval wat er uit komt. Veelzijdig en voedzaam, avocado's zitten boordevol vitamine E. Vitamine E is een belangrijke antioxidant die de bloedvaten verwijdt en mogelijk het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. Het kan ook schade aan sperma-DNA verminderen.

 3. Avocado's zijn ook rijk aan:

 4. Het is het beste om frituuravocado te vermijden, zoals in gefrituurde avocadotempura of avocado-loempia's. Dit komt omdat warmte hun voedingswaarde vermindert.

Moet u charcuterieborden op datums vermijden?

 1. Een glas romantische, sfeervolle wijn is een delicate dans. Aan de ene kant kan het je hart laten pompen met antioxidanten. Maar teveel kan je slaperig maken. Een onderzoek heeft ook uitgewezen dat mensen vaker seksueel disfunctioneren en spijt na seks hebben gemeld na alcoholgebruik.

 2. Hoewel veel mensen, volgens de resultaten van Lifesum, kozen voor brood en kaas, is het moeilijk te zeggen hoe deze voedingsmiddelen het seksuele libido verhogen, omdat ze meer bekend staan ​​om het veroorzaken van krampen en gas.

 3. Natuurlijk zijn de resultaten erg afhankelijk van individuen: een artikel in Time uit 2015 meldde dat liefhebbers van gegrilde kaas meer seks hebben, terwijl een onderzoek uit 2018 een verband aantoonde tussen een lagere inname van dagboek en verminderde erectiel disfunctie.

 4. Over het algemeen heeft onderzoek aangetoond dat degenen die de voorkeur geven aan een dieet bestaande uit noten, vis met veel omega-3-vetzuren, fruit en bladgroenten, zich eerder actief voelen, zich actiever willen voelen, erotisch gestimuleerd en ervaar seksueel genot. Genieten van een gezonde seksuele eetlust houdt veel factoren in - vooral aandachtig zijn voor hoe je jezelf verzorgt in en uit de keuken.

 5. "Door uw dag te beginnen met volledig voedsel dat rijk is aan mineralen, krachtige antioxidanten en vitamines die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van de geslachtshormonen van uw lichaam, voelt u zich waarschijnlijk energieker om te initiëren of accepteer het geschenk van je vriend voor seksuele genegenheid, "zegt Lo.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407