Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 voedselproducten om te vermijden met ADHD

Een greep krijgen op ADHD

 1. De Centers for Disease Control and Prevention schat dat meer dan 7 procent van de kinderen en 4 tot 6 procent van de volwassenen een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) hebben. ADHD is een neurologische aandoening zonder bekende remedie. Miljoenen mensen met deze aandoening hebben moeite met het organiseren en voltooien van ingestelde taken. Mensen met ADHD kunnen hun dagelijkse functies verbeteren met medicijnen en gedragstherapie.

 2. Blijf lezen voor meer informatie, waaronder hoe het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen uw ADHD-behandeling kan helpen.

Kinderen helpen slagen in het leven

 1. ADHD maakt het moeilijker voor kinderen om te slagen met hun studie en hun sociale leven. Ze kunnen moeite hebben zich te concentreren op lessen of huiswerk af te maken en schoolwerk lijkt misschien lukraak. Luisteren kan moeilijk zijn en het kan moeilijk zijn om in de klas te blijven zitten. Kinderen met ADHD kunnen zo veel praten of onderbreken dat ze geen tweerichtingsgesprekken kunnen voeren. Deze en andere symptomen moeten langdurig aanwezig zijn voor een ADHD-diagnose. Met succes omgaan met deze symptomen verhoogt de kans dat een kind de basisvaardigheden van het leven ontwikkelt.

Interfereert ook met het volwassen leven

 1. Volwassenen moeten ook ADHD-symptomen minimaliseren om succesvolle relaties en een bevredigende carrière te hebben. Focus op en afwerking van projecten is noodzakelijk en wordt op het werk verwacht. Dingen zoals vergeetachtigheid, overmatig friemelen, moeite om op te letten en slechte luistervaardigheden zijn symptomen van ADHD die het afwerken van projecten uitdagend kunnen maken en schadelijk kunnen zijn in een werkomgeving.

Een beetje uit naar symptoommanagement

 1. Terwijl u met uw arts werkt, kunt u misschien een kleine boost geven aan traditionele benaderingen van symptoombeheer door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. Wetenschappers hebben misschien nog geen remedie, maar ze hebben een aantal interessante verbanden gevonden tussen ADHD-gedrag en bepaalde voedingsmiddelen. Een gezond, uitgebalanceerd dieet eten is belangrijk en het is mogelijk dat door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, u een vermindering van ADHD-symptomen opmerkt.

Boosdoeners

 1. Sommige onderzoekers hebben ontdekt dat er mogelijk een verband bestaat tussen kleurstoffen voor levensmiddelen en hyperactiviteit. Ze blijven dit verband bestuderen, maar controleren ondertussen de ingrediëntenlijsten op kunstmatige kleuring. De FDA vereist dat deze chemicaliën op voedselpakketten worden vermeld:

 2. Andere kleurstoffen kunnen wel of niet worden vermeld, maar wees voorzichtig met alles wat u in uw mond stopt. Denken:

En conserveermiddelen

 1. Toen een invloedrijk onderzoek synthetische kleurstoffen voor levensmiddelen combineerde met het conserveermiddel natriumbenzoaat, vond het verhoogde hyperactiviteit. Je kunt natriumbenzoaat vinden in koolzuurhoudende dranken, saladedressings en kruiden. Andere chemische conserveermiddelen om naar te zoeken zijn:

 2. U kunt experimenteren door deze additieven een voor een te vermijden en te kijken of dit uw gedrag beïnvloedt.

 3. Kleurstoffen en conserveermiddelen kunnen het bekijken waard zijn, maar er moet worden opgemerkt dat de FDA in 2011 meldt dat studies nog geen verband hebben aangetoond tussen synthetische additieven en hyperactiviteit.

Suikers en kunstmatige zoetstoffen

 1. De jury is nog steeds niet bekend over het effect van suiker op hyperactiviteit. Toch is het beperken van suiker in het dieet van uw gezin zinvol in termen van algehele gezondheid. Let op alle soorten suiker of siroop op voedseletiketten om minder eenvoudige suikers te eten.

Salicylaten

 1. Wanneer houdt een appel per dag de dokter niet weg? Wanneer de persoon die de appel eet gevoelig is voor salicylaat. Dit is een natuurlijke stof die veel voorkomt in rode appels en andere gezonde voedingsmiddelen zoals amandelen, veenbessen, druiven en tomaten. Salicylaten worden ook gevonden in aspirine en andere pijnstillers. Dr. Benjamin Feingold elimineerde kunstmatige kleurstoffen en smaken en salicylaten uit de voeding van zijn hyperactieve patiënten in de jaren zeventig. Hij beweerde dat 30 tot 50 procent van hen was verbeterd.

Allergenen

 1. Net als salicylaten kunnen allergenen worden gevonden in gezonde voeding. Maar ze kunnen de hersenfuncties beïnvloeden en hyperactiviteit of onoplettendheid veroorzaken als je lichaam daar gevoelig voor is. Misschien vind je het nuttig om te stoppen met eten - een voor een - de top acht voedselallergenen:

 2. Het volgen van verbindingen tussen voedsel en gedrag zal uw eliminatie-experiment effectiever maken. Een arts of diëtist kan u hierbij helpen.

Vroeg in het spel

 1. ADHD kan ernstige obstakels vormen voor een bevredigend leven. Een juiste medische diagnose en management is van cruciaal belang. Slechts 40 procent van de kinderen met ADHD laat de aandoening achter als ze volwassen worden. Volwassenen met ADHD hebben een grotere kans om ook depressie, angst en andere psychische problemen te hebben. Hoe sneller u uw symptomen onder controle houdt, hoe beter uw kwaliteit van leven. Dus werk samen met uw arts en gedragsbeoefenaar in de gezondheidszorg en overweeg om chemicaliën te snijden, uw zoetekauw te beteugelen en speciale voorzorgsmaatregelen te nemen bij voedselallergieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407