Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 voordelen van artisjokthee

5 voordelen van artisjokthee

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 maart 2019

 2. Artisjokthee is niet de meest voorkomende drank om te ontspannen, maar het is verrassend goed voor je algehele gezondheid. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is artisjokthee?

 1. Artisjokthee is een aardse en nuttige thee gebrouwen uit de bladeren, stengel en wortels van de artisjokplant. Wetenschappelijk bekend als Cynara scolymus, zijn de meeste mensen alleen bekend met artisjokken als voorgerechten, of ze eten graag de ingelegde artisjokharten. Het idee om thee te zetten met deze ongewone groente dateert al duizenden jaren van de oude Grieken en Romeinen, en het blijft een haalbare remedie voor veel voorkomende gezondheidsproblemen.

 2. De smaak van artisjokthee is onverwacht aangenaam, met een zachte, zachte smaak die nogal subtiel is. Ondanks de zoetheid is er een aardse toon die sommige mensen proberen te bedekken met een beetje natuurlijk zoetmiddel. Hoe u het ook bereidt, deze unieke thee kan een aantal zeer indrukwekkende gezondheidseffecten hebben.

Gezondheidsvoordelen artisjokthee

 1. De voedingsrijke artisjokthee bevat vitamines, foliumzuur en mineralen zoals fosfor, zink en ijzer die gezondheidsvoordelen voor de lever hebben en het lichaam helpen ontgiften. Andere gezondheidsvoordelen van artisjokthee zijn onder meer het verlagen van de bloeddruk, het helpen van gewichtsverlies en het optimaliseren van de spijsvertering, om er maar een paar te noemen.

Uiterlijk van de huid

 1. Deze groente is zeer rijk aan antioxidanten, zoals quercetine en rutine, evenals vitamine C, die allemaal kunnen helpen de huid te beschermen tegen chronische ziekten en oxidatieve stress, waardoor rimpels, leeftijd worden voorkomen vlekken en vlekken.

Antioxiderende eigenschappen

  Hartgezondheid

  1. Van deze thee is bekend dat deze de bloeddruk en het algehele cholesterolgehalte verlaagt, wat aandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes kan voorkomen.

  Gewichtsverlies

  1. Er zitten wat sporenelementen in deze thee die de eetlust kunnen onderdrukken, wat kan helpen om overeten te voorkomen en helpt bij het afvallen.

  Detoxify

  1. Studies tonen aan dat artisjokthee de leverreiniging kan verhogen en de toxiciteit in het lichaam kan verminderen, wat het metabolisme zal helpen en de druk op het immuunsysteem zal verminderen.

  Hoe maak je artisjokthee?

  1. Opmerking: Serveer koud met een beetje zoetstof, honing, stevia of agave.

  Bijwerkingen van artisjokthee

  1. Er zijn nogal wat goede dingen aan artisjokthee, maar er zijn enkele overwegingen, zoals allergische reacties en problemen met galstenen. Sommige mensen zijn allergisch voor artisjokken of kunnen reageren op deze concentratie van de actieve ingrediënten. Begin met het drinken van een kleine hoeveelheid, en als je naast een beetje meer winderigheid bijwerkingen ervaart, kun je gevoelig zijn voor deze thee. Mensen met nier- of galstenen willen deze thee misschien vermijden, omdat het deze problemen kan verergeren. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt afgeraden dit krachtige preparaat te drinken.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

  3. Er zijn nogal wat goede dingen aan artisjokthee, maar er zijn enkele overwegingen, zoals allergische reacties en problemen met galstenen. Sommige mensen zijn allergisch voor artisjokken of kunnen reageren op deze concentratie van de actieve ingrediënten. Begin met het drinken van een kleine hoeveelheid, en als je naast een beetje meer winderigheid bijwerkingen ervaart, kun je gevoelig zijn voor deze thee. Mensen met nier- of galstenen willen deze thee misschien vermijden, omdat het deze problemen kan verergeren. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt afgeraden dit krachtige preparaat te drinken.

  4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407