Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 voordelen van het eten van lavendel in kleine hoeveelheden

Uw maaltijdschema kiezen

 1. De lavendelplant, een geurige bloem, is ook een eetbaar kruid. Je kunt lavendel gebruiken om smaak toe te voegen aan gebakken producten en andere recepten. Echter. de sterke smaak kan overweldigend zijn, dus voeg het spaarzaam toe. Er zijn veel voordelen voor de gezondheid van het eten van lavendel, waaronder het verhogen van uw inname van vitamines en mineralen en het beschermen van uw lichaam tegen antioxidanten en stress.

Uw maaltijdschema kiezen

 1. Voordelen voor de gezondheid van lavendel zijn onder meer het verhogen van uw inname van bepaalde vitamines en het verlichten van stress en slapeloosheid, maar let op mogelijke interacties tussen geneesmiddelen.

Minimale calorieën en vet

 1. Door lavendel in uw maaltijdplan op te nemen, krijgt u toegang tot caloriearm, vetarm voedsel met een bloemengeur. Een portie van 100 g lavendel introduceert 49 calorieën in je dieet, evenals 1 g vet. Lavendel wordt meestal niet alleen geconsumeerd, dus factor deze calorieën in het voedsel waaraan u lavendel toevoegt. Het vet in lavendel is te verwaarlozen in uw maaltijdplan - de maximale aanbevolen inname van deze macronutriënt is 44 tot 78 g per dag als u een maaltijd van 2000 calorieën volgt.

Vitamine A voor de gezondheid van de ogen

 1. Een portie lavendel geeft u 287 IE vitamine A, wat slechts een klein deel is van de 5000 IE die u elke dag nodig hebt. De vitamine A in dit bloemenvoedsel is uitstekend voor de gezondheid van uw ogen. Deze vitamine helpt staar en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie evenals nachtblindheid, droge ogen en ooginfecties voorkomen. Het houdt ook uw huid en slijmvliezen gezond.

Calcium voor sterke botten

 1. Lavendel bevat 215 mg calcium per portie van 100 g. In de regel vereist uw dieet elke dag 1.000 mg van dit mineraal, hoewel u naarmate u ouder wordt 1200 mg of meer nodig heeft. Het calcium in lavendel verhoogt de sterkte van uw botten en voorkomt osteoporose. Het kan ook de symptomen verlichten die verband houden met het premenstrueel syndroom.

IJzer voor gezond bloed

 1. Eet lavendel om uw ijzerinname te verhogen. Een portie heeft 2 mg ijzer, een aanzienlijk deel van de 8 tot 11 mg die u elke dag moet consumeren. IJzer helpt hemoglobine en myoglobine aan te maken in uw bloed. Zonder voldoende hoeveelheden ijzer in uw dieet, kunt u bloedarmoede ontwikkelen, een aandoening die u moe en lusteloos maakt.

Beschermende en kalmerende effecten

 1. Lavendel bevat meer dan 100 bekende verbindingen, waaronder fytochemicaliën en antioxidanten. De meest bekende van deze verbindingen is limoneen, dat spijsverteringsenzymen in de lever stimuleert en kan helpen het lichaam van kankerverwekkende stoffen te ontgiften. Lavendel staat ook bekend om zijn kalmerende effecten. Of het nu wordt gebruikt in een recept voor lavendelthee of lokaal wordt toegepast als etherische olie of in producten voor persoonlijke verzorging zoals badzout en lichaamslotion, lavendel kan helpen stress, angst, reuma, uitzetting en slapeloosheid te verlichten.

Een woord van voorzichtigheid

 1. Het eten van lavendel heeft geen bekende interferenties met medicijnen, hoewel u misschien voorzichtig wilt zijn als u sedativa of medicijnen gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Het consumeren van lavendel samen met sedativa kan verhoogde slaperigheid veroorzaken. Evenzo kan lavendel in combinatie met medicijnen voor hoge bloeddruk ervoor zorgen dat uw bloeddruk te laag wordt. Neem contact op met uw arts voordat u deze bloem gebruikt bij het koken als u zich zorgen maakt over mogelijke interacties tussen geneesmiddelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407