Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 beste vervangers voor mayonaise

6 beste vervangers voor mayonaise

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 21 augustus 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Mayonaise-vervangers

 1. Het vinden van vervangers voor mayonaise is relatief eenvoudig omdat de consistentie gemakkelijk na te bootsen is, zelfs als de smaak dat niet is. Omdat mayo wordt gemaakt met voornamelijk plantaardige olie, meestal soja- of olijfolie, en ook eieren bevat, is het niet veganistisch en ook erg rijk aan vet en calorieën. Soja en ei zijn ook veel voorkomende allergenen, en omdat mayonaise wordt gemaakt met rauw ei, is er ook een kans op besmetting met salmonella. Gelukkig zijn er verschillende verbazingwekkende en eenvoudige mayonaisevervangers zoals onder andere Griekse yoghurt, avocado, hummus, pesto, olijfolie en veganistische mayo.

Griekse yoghurt

 1. Griekse yoghurt lijkt heel goed op de textuur en tang van mayo en kan in vrijwel elke situatie worden gebruikt in plaats van mayonaise. Het gebruik van vetarme of vetvrije variëteiten maakt dit een nog gezondere optie, maar sommige mensen vinden de zuurgraad van Griekse yoghurt iets meer dan ze in bepaalde gerechten verwachten, dus gebruik met mate.

Avocado

 1. Gepureerde avocado is een goede vegan mayo-vervanging op sandwiches en kan ook worden gebruikt in kip- of tonijnsalades. Het zit ook boordevol goede antioxidanten en gezonde vetten, waardoor het een van de beste vervangingsopties is.

Hummus

 1. Dip op basis van kikkererwten is ook veganistisch en is een heerlijke spread. Het heeft over het algemeen ook veel minder vet dan mayonaise en komt in verschillende smaken, in tegenstelling tot mayonaise.eval (ez_write_tag ([![!728,90

Pesto

 1. Als een beleg of als saladebasis geeft deze op basilicum gebaseerde specerij gerechten een andere, maar nog steeds heerlijke smaak bij gebruik in plaats van mayonaise.

Olijfolie

 1. Het gebruik van een beetje olijfolie in dressings of salades in plaats van mayo zal resulteren in een minder romige textuur, maar het elimineert het ei en kan een gezondere optie zijn die de consistentie van een bord.

Vegan Mayo

 1. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407