Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 beste voordelen van grapefruitsap

6 beste voordelen van grapefruitsap

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 16 juli 2019

 2. Grapefruitsap is een van de meest herkenbare en smaakvolle vruchtensappen op de markt, en het biedt ook een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen voor degenen die het regelmatig drinken. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is grapefruitsap?

 1. Grapefruitsap is, zoals u misschien al geraden heeft, een vruchtensap dat is afgeleid van de grapefruit en afkomstig is van een boom met de wetenschappelijke naam Citrus x paradisi. Hoewel het scherpe karakter van dit sap in het begin misschien een beetje vreemd is, is het geliefd bij mensen over de hele wereld, niet alleen vanwege de unieke smaak, maar ook vanwege de dichte toevoer van voedingsstoffen.

 2. Dit sap heeft meestal een rijke roze tot lichtrode kleur. De smaak varieert van scherp tot extreem zuur, dus het wordt vaak in een gezoete vorm geconsumeerd, vooral als je een in de winkel gekocht ras koopt. Er zijn een aantal potentiële risico's van het drinken van te veel van dit sap, maar met mate kan het nogal wat grote gezondheidsvoordelen bieden.

Grapefruit Juice Nutrition

 1. Dit sap kan veel van dezelfde voordelen opleveren als het hele fruit, inclusief hoge niveaus van vitamine C, ijzer, eiwit, verschillende soorten voedingsvezels en natuurlijke suikers. Bovendien zal het sap van een hele middelgrote grapefruit slechts ongeveer 70 calorieën bevatten. Dit komt bovenop verschillende antioxidanten en polyfenolische verbindingen die de algehele gezondheid op meerdere manieren kunnen beïnvloeden.

Voordelen van grapefruitsap

 1. Gewichtsverlies, het verlagen van het risico op hartziekten, het versterken van het immuunsysteem en het reguleren van diabetes symptomen, onder andere. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gewichtsverlies

 1. Omdat grapefruitsap relatief weinig calorieën maar veel voedingsstoffen bevat, kan het je helpen om je tussen de maaltijden vol te voelen, waardoor snacking en overeten worden voorkomen, wat kan leiden tot gewichtstoename en een mislukt dieet.

Vermindert ontstekingskoorts

 1. Traditioneel gebruik van dit sap omvatte de toepassing ervan bij het breken van koorts en verzachtende ontsteking in verschillende delen van het lichaam. Met antioxidanten en unieke actieve ingrediënten in dit sap is het stoppen van chronische ontstekingen en het verlichten van de pijn een natuurlijke en zeer gewaardeerde bijwerking.

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. Sommige actieve ingrediënten in dit sap blijken het cholesterolgehalte te verlagen; als je de hele vrucht eet, is dit effect nog meer merkbaar, vanwege de aanwezigheid van pectine in het vruchtvlees, maar het sap kan ook je cardiovasculaire gezondheid helpen verbeteren en beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Besturing Diabetes

 1. Studies hebben aangetoond dat grapefruitsap de bloedsuikerspiegel kan helpen reguleren en de gevaarlijke spikes en druppels kan voorkomen die diabetici moeten vermijden.

Behandelt slapeloosheid

 1. Sommige mensen drinken grapefruitsap voordat ze gaan slapen, omdat sommige vluchtige zuren en antioxidanten in dit sap stresshormonen kunnen verlagen en je zenuwstelsel kunnen beïnvloeden, waardoor je rustig in slaap kunt vallen.

 2. Bovendien, omdat er ongeveer 70 calorieën in het sap van één fruit zitten, kan overmatige consumptie uw dagelijkse calorie-inname veranderen. Als u de toevoeging van die calorieën niet overweegt, kunt u aankomen of uw risico op diabetes verhogen vanwege het hoge suikergehalte in dit vruchtensap.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 4. Sommige mensen drinken grapefruitsap voordat ze gaan slapen, omdat sommige vluchtige zuren en antioxidanten in dit sap stresshormonen kunnen verlagen en je zenuwstelsel kunnen beïnvloeden, waardoor je rustig in slaap kunt vallen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407