Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 beste voordelen van Griekse yoghurt

6 Beste voordelen van Griekse yoghurt

 1. Het gebruik van Griekse yoghurt bij het koken is niet beperkt tot Griekenland, vooral omdat het zo'n voedzaam en heerlijk ingrediënt is voor zoveel maaltijden.

Wat is Griekse yoghurt?

 1. Griekse yoghurt is een verscheidenheid aan yoghurt die extra gespannen is, waardoor het grootste deel van de vloeibare wei en lactose uit de yoghurt wordt verwijderd. Om deze reden is Griekse yoghurt vaak dichter maar heeft minder koolhydraten en minder suiker dan de reguliere variëteit aan yoghurt. Bovendien geeft de verwijdering van bepaalde componenten de yoghurt een veel scherpere of pittige smaak. Griekse yoghurt is de laatste jaren exponentieel in populariteit toegenomen, hoewel het al eeuwenlang een veelgebruikt ingrediënt is in de keuken in mediterrane en Midden-Oosterse landen.

 2. Hoewel sommige mensen geloven dat deze vorm van yoghurt goed is voor mensen met lactose-intolerantie, is dat niet helemaal waar. De hoeveelheid lactose in deze "gespannen" yoghurt is zeker lager dan in gewone yoghurt, maar het is niet helemaal vrij van die vorm van suiker. Als u zeer gevoelig bent voor lactose in uw dieet, kunt u nog steeds een negatieve reactie op deze yoghurt hebben. Over het algemeen valt echter niet te ontkennen dat Griekse yoghurt een gezondere optie is, omdat het meer van de voedingsstoffen levert die uw lichaam nodig heeft en zelfs helpt uw ​​lichaam voedingsstoffen effectiever op te nemen.

Griekse yoghurtvoeding

 1. Griekse yoghurt is een krachtpatser met voedingsstoffen, met 15-20 gram eiwit in een portie van 6 ounce, evenals zeer weinig koolhydraten, wat ideaal is voor mensen die dat deel willen verminderen van hun intake. Het levert ook hoge niveaus van kalium, calcium, vitamine B-12, vitamine B-6 en magnesium. Het bevat ook waardevolle probiotica voor de gezondheid van de maag, evenals een laag natrium- en cholesterolgehalte in vergelijking met gewone yoghurt. Er zijn slechts 100 calorieën in een container Griekse yoghurt (ongeveer 170 gram).

Voordelen van Griekse yoghurt

  Eiwitniveau

  1. Met zo'n dichte eiwitconcentratie kan deze yoghurt je helpen om je langer vol te voelen en betrouwbare energie aan het lichaam te geven. Dit kan je helpen af ​​te vallen door onbedwingbare trek en te veel eten te verminderen.

  Koolhydraten

  1. Als u probeert uw koolhydraatinname te verminderen, zoals veel mensen, kan deze Griekse yoghurtoptie helpen de inname van die eenvoudige suikers te verminderen en uw dieet op koers te houden.

  Gut Health

  1. Met een hoge concentratie probiotica kan deze yoghurt helpen de darmflora opnieuw in evenwicht te brengen, wat uw spijsvertering kan helpen en ontstekingen, constipatie, een opgeblazen gevoel en krampen kan verminderen.

  Lactose-reductie

  1. Eval (ez_write_tag ([![!468,60

  Botgezondheid

  1. Hoge calcium- en andere belangrijke mineralen betekenen dat Griekse yoghurt kan helpen de botmineraaldichtheid te verbeteren en de progressie van osteoporose te vertragen naarmate we ouder worden.

  Spiergroei

  1. Met zoveel eiwitten in elk beetje, is dit type yoghurt uitstekend voor het vergroten van spiergroei. Eiwit is de bouwsteen van spieren die je lichaam nodig heeft om op te stapelen.

  Hoe maak je Griekse yoghurt?

  1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

  Griekse yoghurt versus gewone yoghurt

  1. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen Griekse yoghurt en gewone yoghurt, waaronder:

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

  3. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen Griekse yoghurt en gewone yoghurt, waaronder:  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407