Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 beste voordelen van rode druiven

6 beste voordelen van rode druiven

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 27 april 2019

 2. Druiven zijn misschien wel de beroemdste en populairste druiven ter wereld, maar ze zijn niet alleen veelzijdig en lekker, maar bieden ook een aantal gezondheidsvoordelen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn rode druiven?

 1. Rode druiven zijn een van de gekleurde cultivars van de druif, een wijnbouwfruit die de wetenschappelijke naam Vitis vinifera draagt. Dit is de wetenschappelijke definitie voor de Europese wijnstok, de meest voorkomende basissoort voor druiven ter wereld. Druiven worden al duizenden jaren geteeld en dateren uit de oude Egyptenaren. Druiven hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mondiale culturen. Paarse druiven waren waarschijnlijk de eerste die werden geteeld, maar rode druiven worden al minstens 1200 jaar geteeld.

 2. Rode druiven zijn een populair fruit in fruitsalades en rauw gegeten, maar zijn ook belangrijke componenten voor druivensap en wijn. Deze druiven hebben een specifieke combinatie van pigmentcellen en resveratrol in de schil waardoor ze hun onderscheidende kleur krijgen; gele en groene druiven hebben bijvoorbeeld een lager resveratrolgehalte dan rode druiven. Een van de meest voorkomende druivensoorten ter wereld, rode druiven zijn er in zaadloze en zaadloze variëteiten.

Voeding rode druiven

 1. Rode druiven hebben een soortgelijk voedingsprofiel als andere druivenrassen, met een paar belangrijke verschillen. In een enkele kop bevatten deze druiven ongeveer 60 calorieën, iets minder dan 1 gram vezels en een verwaarloosbare hoeveelheid vet. Ze bieden ook een opmerkelijke hoeveelheid kalium, vitamine B6, vitamine K, vitamine C, ijzer, zink en fosfor. Misschien is de meest opvallende component van deze druiven echter hun gehalte aan flavonoïden, resveratrol en andere actieve ingrediënten en antioxidanten.

Voordelen voor de gezondheid van rode druiven

 1. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van rode druiven zijn onder meer hun vermogen om veroudering te voorkomen, het immuunsysteem te stimuleren, het haar te versterken, het gezichtsvermogen te stimuleren, de cognitie te optimaliseren, gewichtsverlies te helpen verminderen en het risico op hart te verminderen ziekte, onder andere.

Skin Care

 1. De aanwezigheid van flavonoïden en resveratrol, samen met vitamine C en andere verjongende voedingsstoffen, maakt rode druiven tot een uitstekend tonicum. Het is in staat om oxidatieve stress te voorkomen en het uiterlijk van rimpels te verminderen, terwijl het ook het genezingsproces voor littekens en vlekken versnelt. Het kan ook de elasticiteit van de huid verbeteren en ervoor zorgen dat je er langer jonger uitziet.

Hair Care

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Boost immuunsysteem

 1. Er zit een goede hoeveelheid vitamine C in deze druiven, wat betekent dat ze kunnen helpen het immuunsysteem te stimuleren. Vitamine C stimuleert de productie van witte bloedcellen, de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen infecties en vreemde ziekteverwekkers. Dit komt bovenop de resveratrol en andere antioxidanten die de belasting van het immuunsysteem effectief verminderen.

Cognitie verbeteren

 1. Er zijn onderzoeken gedaan naar resveratrol en de impact ervan op de gezondheid van de hersenen. Bij neurodegeneratieve ziekten, toont deze verbinding veel belofte in het verminderen van oxidatieve stress en plaque-afzetting, waardoor je geest en geheugen helder blijven als je ouder wordt. Het is ook bekend dat het je concentratievermogen en kennisbehoud verbetert.

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hartziekte

 1. De vezels in rode druiven kunnen ook overtollig cholesterol uit het lichaam schrapen, wat kan helpen om hartaandoeningen en andere cardiovasculaire problemen te voorkomen. Bovendien is er ongeveer 5% van uw dagelijkse behoefte aan kalium in druiven; dit mineraal werkt als een vaatverwijdend middel om de spanning en spanning op de bloedvaten en slagaders te verminderen. Door de bloeddruk te verlagen, kunnen rode druiven uw risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes verlagen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407