Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 bewezen voordelen van olijvensap

6 bewezen voordelen van olijvensap

 1. De rijke en zoute smaak maakt het een natuurlijke keuze om te gebruiken als bakolie, net zoals je olijfolie zou gebruiken. Het is ook goed als het over bepaalde zure salades of vlees- / visgerechten besprenkeld wordt. Meestal vind je olijven sap als ingrediënt in cocktails, het meest beroemd in een vuile martini.

 2. De meeste mensen gooien dit zure sap gewoon weg, maar olijvensap is de moeite waard om te bewaren als u eraan denkt het met mate te gebruiken.

Voordelen van Olive Juice

 1. Er zijn een paar voordelen van olijven die u moet weten, zoals het handhaven van de waterbalans in het lichaam, het verbeteren van de zenuwfunctie, het beschermen van het immuunsysteem, het voorkomen van chronische ziekten en het stimuleren van spiercontrole.

Handhaaft waterbalans

 1. Hoewel natrium vaak als een slechte zaak wordt beschouwd, is het een essentieel mineraal in het lichaam en functioneert het als een elektrolyt, samen met kalium en andere kritieke mineralen. Als je de juiste hoeveelheid natrium inneemt, waar olijvensap veel van heeft, dan verbeter je je gezondheid. Daarom voegt het drinken van olijven sap met mate natrium toe aan uw dieet in de vereiste hoeveelheid.

Verbetert de zenuwfunctie

 1. De aanwezigheid van natrium is ook van cruciaal belang voor de zenuwfunctie omdat het helpt bij het overbrengen van zenuwimpulsen in het lichaam. Adequate hoeveelheden zijn belangrijk en kunnen worden verkregen door kleine hoeveelheden van dit sap te drinken. Dit is met name goed voor mensen die een natriumarm dieet volgen, omdat hun zenuwstelsel mogelijk niet goed functioneert.

Verhoogt spiercontrole

 1. Om elke spier in het lichaam te laten bewegen, is natrium nodig samen met andere elektrolyten en mineralen. Dit betekent dat een goede toevoer van natrium uit olijven sap (met mate) een goede zaak is voor onze gezondheid.

Verhoogt de immuniteit

 1. De andere componenten van olijven sap, afgezien van natrium, zijn azijn en water. Azijn heeft aangetoond dat het in bepaalde omstandigheden antibacteriële en antioxiderende eigenschappen heeft, wat betekent dat het een gezonde boost voor het immuunsysteem kan bieden en u kan helpen infecties af te weren.

Verlicht oxidatieve stress

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Reguleert de bloedsuikerspiegel

 1. Uit onderzoek is gebleken dat azijn na de maaltijd een bloedsuikerverwijderend effect heeft op het lichaam. Dus een kleine dosis van dit sap voor een maaltijd kan helpen om grote pieken en druppels in de bloedsuikerspiegel na het eten te voorkomen, wat goed nieuws is voor mensen met diabetes of mensen met een hoog risico om die ziekte te ontwikkelen.

 2. Nogmaals, alle consumptie van olijven- sap moet met mate worden gedaan, omdat deze extreem veel natrium bevat.

Olijfsap gebruiken in cocktails?

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hoe maak je olijven sap?

 1. Als u een grotere hoeveelheid van dit sap wilt maken, is een eenvoudige manier om dit te doen door eenvoudigweg een bestaande pekel-uitgeharde pot olijven te kopen en al het olijvensap te verwijderen en in te stellen opzij. Op dat moment maak je gewoon een nieuw pekelmengsel en vul je de pot met olijven opnieuw, zodat het sap zich kan vormen. Als u echter toegang hebt tot verse olijven, kunt u ook uw eigen olijven sap maken door een pot met de olijven te vullen en hetzelfde proces uit te voeren (hieronder beschreven). Alle hoeveelheden ingrediënten kunnen worden gewijzigd, afhankelijk van de gewenste hoeveelheid sap.

 2. Vergeet niet dat olijven sap alleen pekel is dat profiteert van de smaak van de olijven, maar van heel weinig actieve ingrediënten. Om de voordelen van de olijven zelf te verkrijgen, moeten de olijven worden geperst om olijfolie te maken.

Recipe

 1. Ingrediënten

 2. 1 kopje olijven (vers of in een geleegde olijfpot. Deze moeten heel of ontpit zijn, maar niet gevuld met andere ingrediënten)

 3. 1 kopje water (gefilterd)

 4. 1 theelepel azijn

 5. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407