Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 dingen die Pho-soep vol voeding maken

Natriumarm

 1. Een mix van bouillon, rijstnoedels, kruiden en vlees, meestal rundvlees, pho-soep is een veel voorkomend Vietnamees menu-item. En zoals de meeste restaurantvoedsel, moet je je bewust zijn van hoe het is bereid en moet je op je portiegroottes letten om ervoor te zorgen dat je niet te veel eet. [! 4294 => 1130 = 2!

 1. Pho bevat weinig vet en levert verschillende belangrijke vitamines en mineralen, maar kan ook veel natrium bevatten. Phosoep kan zeker in een gezond eetplan passen, vooral als je het thuis bereidt en de juiste toppings toevoegt.

Samenvatting Pho-voedingsfeiten

 1. Voor een portie van 2,5 kopjes bevat Pho:

Vet en calorieën in Pho

 1. Een portie soep van 619 gram, gelijk aan ongeveer 2 1/2 kopjes, bevat 367 calorieën en 6 gram vet. Van die 6 gram vet is 2 gram verzadigd - ongeveer 8 procent van de dagelijkse waarde voor verzadigd vet.

 2. Door uw verzadigde vetconsumptie te beperken tot minder dan 7 procent van uw totale inname van calorieën, kunt u uw kansen op een hartaanval of beroerte verlagen, volgens de American Heart Association.

Eiwitten en koolhydraten

 1. Een portie phosoep levert 24 gram eiwit op - 52 procent van de 46 gram eiwitvrouwen hebben elke dag nodig en 43 procent van de 56 gram mannen hebben dagelijks nodig.

 2. Dezelfde portie bevat ook 51 gram koolhydraten, wat binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 45 tot 65 gram voor volwassenen valt; iets om in gedachten te houden als je de inname van koolhydraten beperkt of typisch andere voedingsmiddelen eet die veel koolhydraten bevatten.

 3. Diezelfde portie phosoep levert 2 gram voedingsvezels, of 8 procent van de 25 gram vezels die vrouwen dagelijks moeten hebben en 5 procent van de 38 gram mannen moeten streven naar . Vezels helpen uw spijsverteringsstelsel normaal te laten werken en kunnen ook constipatie helpen voorkomen.

Vitaminen en mineralen

 1. Een van de meest opvallende voedingsstoffen in pho-soep is ijzer. Een portie soep bevat 20 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer. IJzer is een mineraal in rode bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor zuurstoftransport, volgens de afdeling Gezondheid van de Universiteit van Californië in San Francisco.

 2. Je krijgt ook 10 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C en 4 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine A en calcium, een mineraal dat helpt bij het ondersteunen van sterke botten en tanden.

Natriumgehalte van Pho

 1. Je verbruikt 384 milligram natrium in een portie pho-soep. Dat vertaalt zich naar ongeveer 26 procent van de 1500 milligram natrium waartoe u zich dagelijks zou moeten beperken, zoals aanbevolen door de American Heart Association. Een natriumarm dieet kan uw bloeddruk verhogen, waardoor u een groter risico loopt op een hartaanval en beroerte.

Hoe maak je je eigen Pho

 1. Hoewel het af en toe serveren van pho-soep in een restaurant een plaats in uw dieet kan hebben, kan het maken van uw eigen voeding de voedingswaarde verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld natriumarme bouillon om het natriumgehalte van de soep te verlagen.

 2. De beste noedels voor pho zijn gemaakt van rijst, maar het ruilen van die rijstnoedels voor noedels met meer vezels, zoals volkoren, is een andere manier om de voeding van de soep te stimuleren.

 3. Top uw phosoep met verse groenten om vezels, vitamine A en kalium aan de maaltijd toe te voegen. Veelvoorkomende groenteteksten zijn taugé, paprika en rode uien. Verse kruiden, zoals koriander of basilicum, geven een kleine boost vitamine A en een scheutje vers limoensap voegt een beetje vitamine C toe. Sla de zoute hete sauzen over ten gunste van verse jalapeno, die van nature natriumvrij is.

 4. Hoewel het af en toe serveren van pho-soep in een restaurant een plaats in uw dieet kan hebben, kan het maken van uw eigen voeding de voedingswaarde verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld natriumarme bouillon om het natriumgehalte van de soep te verlagen.

 5. De beste noedels voor pho zijn gemaakt van rijst, maar het ruilen van die rijstnoedels voor noedels met meer vezels, zoals volkoren, is een andere manier om de voeding van de soep te stimuleren.

 6. Top uw phosoep met verse groenten om vezels, vitamine A en kalium aan de maaltijd toe te voegen. Veelvoorkomende groenteteksten zijn taugé, paprika en rode uien. Verse kruiden, zoals koriander of basilicum, geven een kleine boost vitamine A en een scheutje vers limoensap voegt een beetje vitamine C toe. Sla de zoute hete sauzen over ten gunste van verse jalapeno, die van nature natriumvrij is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407