Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 geweldige vervangers voor maïsmeel

6 geweldige vervangers voor maïsmeel

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 01 augustus 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Vervangingsmiddelen voor maïsmeel

 1. Veel substituten voor maïsmeel zijn afgeleid van maïs, terwijl andere populair zijn omdat ze gezonder zijn. Maïsmeel is gemalen maïs dat wordt gebruikt bij het bakken en in hartige recepten voor textuur of smaak. Het wordt op dezelfde manier gemaakt als maïsmeel, maar de korrels zijn groter en daarom gebruikt in recepten die een meer substantiële textuur vereisen. Er zijn een aantal geweldige vervangers die moeten worden geselecteerd op basis van hun smaak, consistentie of textuur. Deze omvatten polenta, maïsgrutten, maïsmeel, griesmeel en gemalen lijnzaad.

Polenta

 1. Polenta wordt algemeen beschouwd als het beste alternatief voor maïsmeel. Hoewel het een andere naam heeft, zijn polenta en maïsmeel in wezen dezelfde dingen! Polenta komt in een reeks grofheid, maar de textuur en smaak zijn bijna identiek.

Maïsgrutten

 1. Nog een bijna identieke vervanging voor maïsmeel, maisgrutten worden ook gemaakt van gemalen maïs. Grutten zijn echter meestal grotere, grovere korrels dan maïsmeel, dus daar moet je in vloeibare recepten rekening mee houden.

Maïsmeel

 1. Frituren, omdat het dezelfde maïssmaak biedt als maïsmeel. eval (ez_write_tag ([![!728,90

Tarwemeel

 1. Hoewel maïsmeel de primaire vervanging is voor maïsmeel, zult u merken dat andere soorten meel hetzelfde doen, met name bij het coaten van nat voedsel als voorbereiding op het frituren. Het geeft de vereiste textuur in andere soorten recepten, maar niet dezelfde smaak. Gebruik indien mogelijk tarwebloem en rijstmeel voor de beste effecten.

Semolina

 1. Griesmeel weerspiegelt de textuur van maïsmeel in een recept, maar niet de smaak. Dit oude graan is een goed alternatief voor desserts en is een geweldig maïsvrij alternatief voor mensen met maïsallergieën.

Gemalen lijnzaad

 1. Gemalen lijnzaad is een gezond alternatief met een vergelijkbare textuur en is een andere goede optie voor iedereen met een maïsallergie. Lijnzaad heeft een vergelijkbare consistentie als maïsmeel, maar een licht bittere smaak. Om deze reden kan het het beste worden gebruikt als een vervanging in recepten waarbij maïsmeel een minder belangrijk ingrediënt is dat de algehele smaak niet noodzakelijkerwijs zal veranderen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Gemalen lijnzaad is een gezond alternatief met een vergelijkbare textuur en is een andere goede optie voor iedereen met een maïsallergie. Lijnzaad heeft een vergelijkbare consistentie als maïsmeel, maar een licht bittere smaak. Om deze reden kan het het beste worden gebruikt als een vervanging in recepten waarbij maïsmeel een minder belangrijk ingrediënt is dat de algehele smaak niet noodzakelijkerwijs zal veranderen.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407