Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 heerlijke voedingsmiddelen die koolhydraatarm zijn

Bottom line

 1. De koolhydraatarme manier van eten is erg populair.

 2. Een van de beste dingen is dat mensen meestal geen calorieën hoeven te tellen om af te vallen.

 3. Zolang koolhydraten laag worden gehouden, neigt de eetlust naar beneden.

 4. Dit zorgt ervoor dat mensen automatisch calorieën beperken zonder hun voedselopname bewust te moeten regelen.

 5. Deze eenvoudige methode heeft bewezen tot aanzienlijk gewichtsverlies te leiden - ongeveer 2-3 keer zoveel als een caloriearm vetarm dieet (1, 2, 3).

 6. Interessant is dat er tal van ongelooflijk bevredigende, koolhydraatarme voedingsmiddelen zijn die de meeste mensen slechts af en toe verwennen.

 7. Deze voedingsmiddelen kunnen regelmatig worden gegeten op een koolhydraatarm dieet tot ze vol zijn, terwijl ze toch alle metabolische voordelen plukken.

 8. Sommige van deze voedingsmiddelen zijn zelfs erg gezond, althans in de context van een koolhydraatarm dieet - hoewel het toevoegen van ze bovenop een koolhydraatrijk dieet een probleem zou kunnen zijn.

 9. Hier zijn 6 heerlijke gerechten die koolhydraatarm / keto-vriendelijk zijn.

1. Boter (en andere vetrijke zuivelproducten)

 1. Boter was een voedingsbestanddeel.

 2. Toen werd het gedemoniseerd omdat het rijk was aan verzadigd vet en in plaats daarvan begonnen mensen margarine te eten.

 3. Boter komt echter terug als gezondheidsvoedsel, vooral onder low-carbers.

 4. Overweeg om te kiezen voor kwaliteit, grasgevoerde boter, die hoger is in hart-gezonde voedingsstoffen zoals vitamine K2 (4, 5).

 5. Houd er ook rekening mee dat boter bij een maaltijd moet worden gegeten, niet als maaltijd. Het is waarschijnlijk geen goed idee om het ontbijt te vervangen door boter in je koffie.

 6. Calorieën Verdeling: 99% vet, 1% eiwit (6).

 7. Andere vetrijke zuivelproducten zoals kaas (vet en eiwitten) en zware room (meestal vet) zijn ook perfect op een koolhydraatarm dieet.

2. Noten en notenboters

 1. Het is een vergissing om aan te nemen dat koolhydraatarme diëten allemaal over vlees en vet gaan.

 2. Naast alle groenten zijn er nog veel meer plantaardig voedsel dat op dit dieet kan worden gegeten.

 3. Een goed voorbeeld zijn noten, waaronder amandelen, macadamia-noten, walnoten en verschillende andere.

 4. Noten zijn ongelooflijk voedzaam, boordevol gezonde vetten en belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E en magnesium.

 5. Talrijke onderzoeken tonen aan dat mensen die noten eten een lager risico lopen op verschillende ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes type 2 (7, 8, 9, 10).

 6. Notenboters kunnen ook worden gegeten, zolang ze alleen worden gemaakt met noten en zout en niet gevuld met verwerkte plantaardige oliën of suiker.

 7. Het enige probleem met notenboters (en soms de noten zelf) is dat ze zo energierijk en smakelijk zijn dat het gemakkelijk kan zijn om overmatige hoeveelheden te eten.

 8. Calorieën Verdeling van amandelen: 74% vet, 13% eiwit, 13% koolhydraten. Een ons (28 gram) bevat slechts 5 gram koolhydraten, waarvan 3 vezels (11).

3. Donkere Chocolade

 1. Donkere chocolade is een superfood.

 2. Het zit boordevol voedingsstoffen, vezels en krachtige antioxidanten.

 3. In feite heeft het een nog hogere antioxidantactiviteit dan bosbessen (12).

 4. Studies tonen aan dat chocolade tot zeer indrukwekkende voordelen voor de gezondheid van het hart leidt.

 5. Het kan de bloeddruk verlagen, "goede" HDL-cholesterol verhogen, "slechte" LDL tegen oxidatie beschermen en de insulineresistentie verminderen (13, 14, 15).

 6. Eén studie toonde zelfs aan dat mensen die meer dan vijf keer per week chocolade eten tot 57% minder kans op hartaandoeningen hebben (16).

 7. Chocolade bevat vaak wat suiker, maar als u er een kiest met een hoog cacaogehalte (70-85%), is de hoeveelheid minimaal en zijn de meeste calorieën vet.

 8. Calorieën Verdeling: 64% vet, 5% eiwit, 31% koolhydraten. Een stuk van 28 gram kan ongeveer 10 netto koolhydraten bevatten, afhankelijk van het merk (17).

4. Varkensvleesschillen

 1. Varkenszwoerd, dat zijn in wezen gefrituurde varkensschil, is heerlijk.

 2. Ze bevatten veel eiwitten, maar zijn van een andere aard dan het eiwit in spiervlees.

 3. Sommige paleo-dieters hebben betoogd dat het eten van teveel spiervlees mensen een tekort aan aminozuurglycine kan geven.

 4. Dit aminozuur komt in grote hoeveelheden voor in andere delen van het dier, inclusief het orgaanvlees en gelatineuze sneden zoals pezen en huid.

 5. Varkensvleesschillen bevatten erg veel glycine. Er lijkt echter niet veel bewijs te zijn dat deze theorie ondersteunt.

 6. Varkenszwoerd bevat ook veel enkelvoudig onverzadigde oliezuren, hetzelfde vetzuur dat in overvloed in olijfolie wordt aangetroffen.

 7. Calorieën Verdeling: 52% vet, 48% eiwit, geen koolhydraten (18).

5. Avocado's

 1. Avocado's zijn een ander extreem gezond, koolhydraatarm plantaardig voedsel.

 2. Ze zijn technisch gezien een vrucht en bevatten toevallig heel veel voedingsstoffen, vooral vezels en kalium.

 3. Meer dan 60% van zijn vetten zijn enkelvoudig onverzadigde, met kleine hoeveelheden verzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren.

 4. Avocado's lijken ook gunstig te zijn voor de stofwisseling en de gezondheid van het hart, wat niet verwonderlijk is gezien hun indrukwekkende voedingswaarde.

 5. Uit een onderzoek bij mensen met een hoog cholesterolgehalte bleek dat het volgen van een avocado-verrijkt dieet gedurende een week het "slechte" LDL-cholesterol en triglyceriden met 22% verlaagde, terwijl het "goede" HDL met 11% verhoogde ( 19).

 6. Calorieën Verdeling: 77% vet, 4% eiwit, 19% kolhy. De meeste koolhydraten in avocado's zijn vezels (20).

6. Spek

 1. Spek wordt vaak "vleessnoep" genoemd!

 2. Dit is niet verwonderlijk, gezien hoe ongelooflijk lekker het is.

 3. Bacon is gedemoniseerd omdat het rijk is aan verzadigd vet, maar ook als verwerkt vlees en meestal gebakken.

 4. De meeste mensen realiseren zich echter niet dat het grootste deel van het spekvet - ongeveer tweederde - onverzadigd is.

 5. Dat gezegd hebbende, is het meeste in de winkel gekochte spek verwerkt vlees, dat is gekoppeld aan een verhoogd risico op kanker en andere ziekten (21, 22, 23).

 6. Om deze reden is het belangrijk om kwaliteit, onbewerkt spek te vinden, bij voorkeur van varkens die in de wei zijn opgegroeid. Het is het beste om spek te krijgen dat echt nitraat / nitrietvrij is.

 7. Hoewel bacon - of ander bewerkt vlees - absoluut geen gezondheidsvoedsel is, voegen mensen het vaak toe aan hun koolhydraatarme dieetplannen.

 8. Calorieën Verdeling: 70% vet, 29% eiwit, 1% kolhy (24).

De onderste regel

 1. Houd er rekening mee dat als je te veel van dit ongelooflijk heerlijke voedsel eet - vooral notenpasta - ze kunnen voorkomen dat je gewicht verliest.

 2. De meeste voedingsmiddelen met een koolhydraatarm dieet moeten onbewerkt zijn, hele voedingsmiddelen zoals vlees, vis, eieren, verschillende groenten, noten, zaden, gezonde vetten en misschien zelfs wat fruit.

 3. Maar u kunt nog steeds veel heerlijke gerechten eten terwijl u geniet van de verbazingwekkende metabolische voordelen van een koolhydraatarm / ketogeen dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407