Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Indrukwekkende voordelen van eieren

6 Indrukwekkende voordelen van eieren

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 22 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Eieren als voedsel

 1. Eieren zijn enkele van de fascinerende onderdelen van ons dieet, simpelweg omdat ze zelf zo uniek zijn. Eieren zijn voortplantingsschalen die worden gelegd door vrouwtjes van verschillende soorten, waaronder vissen, reptielen en, wat menselijke voeding betreft, vogels. Terwijl viseieren ook worden gegeten in een aantal culturele gerechten en nationale keukens, zijn vogeleieren de meest geconsumeerde variëteit aan eieren door mensen, en uit vogeleieren zijn kippeneieren over het algemeen het populairst. Eieren maken al duizenden jaren deel uit van het menselijke dieet, omdat ze al vroeg in onze culturele ontwikkeling werden ontdekt als een veilige en nuttige vorm van voedsel dat kon worden verkregen en gekweekt samen met de tweede vorm van voedsel - kip.

 2. Eieren zijn een vast onderdeel van diëten over de hele wereld geworden, omdat ze niet alleen een voedselbron op zich zijn, maar ze functioneren ook bij het maken van honderden andere noodzakelijke maaltijden en ingrediënten voor het bereiden van een onbeperkte reeks gerechten. De vraag is, naast de wijdverspreide beschikbaarheid, waarom eieren zo'n inherent onderdeel van de internationale keuken zijn geworden? Eieren zijn uniek in hun eiwitgehalte, omdat ze rijk zijn aan de "dingen van het leven", die zich zouden hebben ontwikkeld tot een babykuiken en uiteindelijk een kip, wat een ander belangrijk voedsel is in menselijke voeding. De lijst met voedingsmiddelen waarin eieren kunnen worden gevonden, zou op zichzelf een artikel zijn, maar volstaat om te zeggen dat ze om een ​​aantal redenen een essentieel onderdeel van het menselijke dieet vormen en zeker moet worden overwogen wanneer je probeert goed te eten.

Voedingswaarde van eieren

 1. Eieren zijn zo geliefd en worden gebruikt omdat ze een enorme hoeveelheid voedingsstoffen bevatten in hun kleine verpakking. Er zijn genoeg voedingsstoffen in een ei om een ​​enkele cel te ontwikkelen tot een babykuiken, en we hebben veel van diezelfde voedingsstoffen nodig!

 2. Eieren zijn rijk aan eiwitten en bevatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine A, B-complexvitaminen, vitamine D, vitamine E en vitamine K, evenals fosfor, selenium, calcium en zink. Bovendien hebben ze ook verschillende belangrijke organische verbindingen, zoals omega-3 vetzuren, antioxidanten en eiwitten.

Gezondheidsvoordelen van eieren

 1. De meest voorkomende voordelen van eieren zijn onder meer hun vermogen om te helpen bij groei en ontwikkeling, gewichtsverlies, verbetering van de gezondheid van het hart en nog veel meer. Laten we de voordelen eens nader bekijken.

Groei en ontwikkeling

 1. Er is een reden waarom eieren zo'n belangrijk voedingsbestanddeel zijn in onze vormende jaren; het lijkt alsof het ontbijt bijna altijd een ei bevatte toen we jong waren! De hoge eiwitconcentratie, evenals andere essentiële vitamines, betekent dat ons lichaam zich op een normale snelheid kan ontwikkelen en alle benodigde voedingsstoffen kan krijgen om goed te groeien en jongeren op weg te helpen voor een levenslange gezondheid. Eiwit is noodzakelijk voor celcreatie, wat betekent dat elk deel van ons lichaam, elk orgaan, haar, bloedvat en bot op een bepaalde manier afhankelijk is van het bestaan ​​van eiwitten.

Hartgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsverlies

 1. Omdat eieren zo vol zitten met die belangrijke eiwitten dat ons lichaam nodig heeft voor ontwikkeling, zijn ze ook vaak een zeer bevredigende en vullende vorm van voedsel. Ze bieden energie en voedingsstabiliteit in ons lichaam en voldoen aan onze honger. Ze kunnen een geweldige manier zijn om de gezonde balans te krijgen die je nodig hebt zonder overtollige calorieën te consumeren, wat een geweldige manier is om af te vallen of je gewicht laag te houden.

Cognitieve vermogen

 1. Een van de minder bekende voordelen van eieren is de invloed op de cognitieve gezondheid, voornamelijk vanwege de hoge niveaus van aanwezige choline. Choline wordt vaak gegroepeerd met B-vitamines, maar in feite is het een enigszins onbekende voedingsstof die helpt bij het creëren van kritische neurale paden in de hersenen. Naar schatting krijgt ongeveer 90% van de bevolking minder choline dan het lichaam nodig heeft, maar hele eieren leveren choline in grote hoeveelheden!

Antioxiderende activiteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Zeldzame mineralen

 1. De minerale samenstelling van eieren is prachtig, maar het is ook uniek, omdat het moeilijk kan zijn om bepaalde mineralen, zoals jodium en selenium, in onze voeding te verkrijgen. Ze zijn zo veelzijdig en universeel dat we bijna onbewust in balans kunnen blijven door ze op te eten, ervoor te zorgen dat die zeldzame mineralen onze antioxiderende activiteit op peil houden (selenium) en een gezonde hormonale werking in onze schildklier (jodium) behouden.

Belang van kooivrije scharreleieren

 1. Al deze belangrijke gezondheidsvoordelen zijn deels te danken aan de toestand waarin de kip is grootgebracht. Het dieet dat de moederkip heeft zal duidelijk worden weerspiegeld in de voedingswaarde van het ei. Om die reden is het een veel betere keuze om eieren die worden gevoerd met grasland te consumeren, omdat er consequent is aangetoond dat ze een hoger omega-3-gehalte, vitamine E-gehalte hebben, meestal groter zijn en dichter zijn vol met voedingsstoffen.

 2. Hoewel het prijskaartje misschien iets hoger is voor biologische, vrije uitloop of kooivrije eieren als je serieus bent om de meeste gezondheidsvoordelen eruit te halen die je een beetje dieper kunt graven in uw zakken.

 3. Woord van waarschuwing

 4. Hoewel eieren duidelijk belangrijke bronnen van voedingsstoffen zijn voor de menselijke bevolking, zit er een hoog cholesterolgehalte in, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met hypercholesterolemie. Een studie uit 2019, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association, koppelde een hogere consumptie van eieren aanzienlijk aan een hoger risico op hart- en vaatziekten. Bovendien hebben sommige onderzoeken een toename van negatieve effecten tussen type II diabetespatiënten en overmatige consumptie van eieren aangetoond, maar een nader onderzoek op dat punt moet nog worden uitgevoerd.

 5. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407