Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 ongelooflijke voordelen van citroenthee

6 ongelooflijke voordelen van citroenthee

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 15 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is citroenthee?

 1. Eenvoudig gezegd is citroenthee een vorm van gewone thee waaraan citroensap is toegevoegd. Hoewel thee zijn eigen lijst met indrukwekkende gezondheidseffecten heeft, zal het toevoegen van citroen niet alleen de kleur en smaak veranderen, maar ook de impact die deze thee op uw gezondheid kan hebben. Citroenthee is een populaire theevariant in Oost-India, evenals vele andere nabijgelegen regio's, maar vanwege zijn bewezen gezondheidseffecten is het een populaire optie in andere delen van de wereld. Zwarte thee, groene thee en andere veel voorkomende theevarianten bevatten al catechines, antioxidanten en actieve ingrediënten, maar de toevoeging van citroen geeft ook hoge niveaus van vitamine C, kalium en vitamine B6, evenals cafeïnezuur en chloorgeen.

Voordelen van citroenthee

 1. Citroenthee, rijk aan vitamine C en arm aan calorieën, heeft voordelen zoals het vermogen om de huid te verbeteren, het lichaam te ontgiften, de spijsvertering te stimuleren en te helpen bij onder andere gewichtsverlies.

Skin Care

 1. Met de gecombineerde antioxiderende kracht van citroensap en thee is deze drank uitstekend voor het voorkomen van oxidatieve stress en het verbeteren van het uiterlijk van de huid, met name als het gaat om het verminderen van de tekenen van veroudering en rimpels.

Gewichtsverlies

 1. Citroensap kan de eetlust onderdrukken, evenals cafeïne, beide belangrijke onderdelen van deze drank, wat betekent dat het overeten en de gewoonte van tussendoortjes tussen de maaltijden kan voorkomen, waardoor u in uw inspanningen voor gewichtsverlies.

Immuunsysteem

 1. Met een zeer hoog niveau van vitamine C geeft het toevoegen van citroensap aan uw thee een kickstart aan uw immuunsysteem en beschermt het tegen infecties en vreemde ziekteverwekkers.

Hartaandoeningen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Diabetes

 1. Hesperidin is een verbinding in citroensap die het lichaam in staat stelt het gebruik van glucose en insuline te reguleren en diabetespatiënten beschermt tegen gevaarlijke pieken en druppels in de bloedsuikerspiegel.

Hoe maak je citroenthee?

 1. Thuis uw eigen citroenthee maken is heel eenvoudig, hoewel er een aantal variaties op deze thee zijn die over de hele wereld worden bereid. Naast gewone thee en citroensap, bevatten sommige soorten van deze thee honing, gember, komijnzaad, suiker of zout. Deze variaties hebben elk hun eigen smaak en uniek gezondheidsprofiel, maar het algemene recept blijft hetzelfde.

 2. Hoewel er veel voordelen zijn van citroenthee, kunnen er ook enkele bijwerkingen zijn, zoals complicaties bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, bloeddrukproblemen en gastro-intestinale klachten, waaronder diarree. De gevaren voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, houden verband met het cafeïnegehalte in gewone thee, evenals de mogelijke problemen met de bloeddruk. Gastro-intestinale problemen worden meestal ervaren door mensen die een overmatige hoeveelheid van deze thee drinken. Matiging is belangrijk, en zorg ervoor dat u deze thee niet op een lege maag drinkt, omdat bekend is dat deze maagklachten veroorzaakt.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de Universiteit van Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 4. Thuis uw eigen citroenthee maken is heel eenvoudig, hoewel er een aantal variaties op deze thee zijn die over de hele wereld worden bereid. Naast gewone thee en citroensap, bevatten sommige soorten van deze thee honing, gember, komijnzaad, suiker of zout. Deze variaties hebben elk hun eigen smaak en uniek gezondheidsprofiel, maar het algemene recept blijft hetzelfde.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407