Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Te vermijden artrose-producten

Artrose

 1. Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen tussen uw gewrichten afbreekt en slijt. Het kan ernstige gewrichtspijn en zwelling veroorzaken.

 2. Artrose (OA) is een ontstekingsaandoening. Het eten van voedsel dat bijdraagt ​​aan ontstekingen in het lichaam kan de symptomen verergeren. Door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, kun je OA-aanvallen voorkomen.

 3. We zullen zes voedingsmiddelen onderzoeken om te vermijden wanneer je OA hebt.

1. Suiker

 1. Suikerrijke koolhydraten, zoals bewerkte cakes, koekjes en bakkerijproducten, kunnen de immuunrespons van uw lichaam op ziekten veranderen, volgens een onderzoek. Deze reactie kan ontstekingen verergeren en uw gespannen gewrichten nog zwakker laten aanvoelen.

 2. Natuurlijke vervangers, zoals pure ahornsiroop en honing, kunnen uw zoetekauw sussen zonder bij te dragen aan OA-symptomen.

Salt

 1. Te veel natrium eten zorgt ervoor dat uw cellen water vasthouden. Dit betekent dat ze opzwellen.

 2. Uw lichaam heeft natrium nodig om te kunnen functioneren. Te veel eten leidt echter tot een ontstekingsreactie. Dit kan bijdragen aan gewrichtsschade.

 3. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) consumeren de meeste Amerikanen dagelijks teveel natrium. Als je minder natrium wilt gebruiken, probeer dan zout uit te ruilen voor andere kruiden, zoals citroenschil, of gearomatiseerde zwarte pepers zoals knoflookpeper, om je eten te verbeteren.

Gefrituurd eten

 1. De Arthritis Foundation wijst erop dat voedingsmiddelen met veel verzadigde vetten, zoals friet en donuts, ontstekingen in het lichaam kunnen verhogen en OA-pijn erger kunnen maken.

 2. De oliën die worden gebruikt om voedsel te braden, veroorzaken een chemische reactie in uw lichaam en kunnen uw cholesterol verhogen.

 3. Blijf bij voedsel dat zonder olie-additieven wordt gebakken. Als je olie nodig hebt om mee te koken, kies dan voor een kleine hoeveelheid olijfolie of avocado-olie.

Witte bloem

 1. Geraffineerde tarweproducten, zoals wit brood, stimuleren de ontstekingsreactie van uw lichaam. Daarom kan het eten van veel verfijnde pasta's, granen en graanproducten je OA-pijn doen oplaaien.

 2. Om dit te voorkomen, kiest u waar mogelijk volle granen. Vermijd zwaar verwerkte broodproducten. - Volle granen en gistadditieven die gluten bevatten, kunnen ook OA-pijn beïnvloeden.

Omega-6-vetzuren

 1. Volgens Harvard Medical School moet u uw inname van voedingsmiddelen die omega-6-vetzuren bevatten, zoals eidooiers en rood vlees, beperken. Verzadigde vetten kunnen het ontstekingsniveau in het lichaam verhogen, waardoor OA-pijn erger wordt.

 2. Als u voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zoals zalm, walnoten en soja, krijgt u het eiwit dat u nodig hebt zonder uw OA-symptomen te verergeren.

Zuivel

 1. Sommigen geloven dat zuivelproducten bij sommige mensen ontstekingen kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot artritispijn. Een onderzoek wees uit dat mensen met artritis die dierlijke melk en andere ontstekingsreacties vermeden, een significante verbetering van hun symptomen ervoeren.

 2. Onderzoek naar het verband tussen zuivel en ontsteking is tegenstrijdig. Maar het zou niet schadelijk zijn om zuivel te vervangen door een gezond alternatief voor zuivelproducten zoals amandelmelk of een ontstekingsremmende vlasmelk, om te zien hoe je lichaam reageert.

 3. Zorg ervoor dat carrageen in deze melk wordt vermeden. Dit is een additief afgeleid van zeewier dat gastro-intestinale symptomen kan veroorzaken en de darmpermeabiliteit verzwakt.

Artrose en alcohol

 1. De meeste experts raden af ​​om teveel alcohol te drinken wanneer u artrose heeft. Het drinken van alcohol, met name bier, kan bijdragen aan opflakkeringen vanwege het hoge purinegehalte in commerciële alcoholproducten.

 2. Ook zullen de meeste artritismedicijnen interageren met alcohol, wat de effectiviteit van het medicijn beïnvloedt en gevaarlijk kan zijn.

Takeaway

 1. Veel voedingsmiddelen die mensen met artrose hebben, moeten toevallig ook voedingsmiddelen zijn die een gezond voedingspatroon verstoren.

 2. Beperking van deze voedingsmiddelen kan uw artrose ten goede komen door de ontstekingsniveaus in uw lichaam te verminderen en u zelfs te helpen afvallen.

 3. Zelfs klein incrementeel gewichtsverlies kan een verschil maken in de ernst van de OA-symptomen. Neem voor meer informatie contact op met uw arts over hoe uw dieet de symptomen van artritis kan beïnvloeden.

 4. Veel voedingsmiddelen die mensen met artrose hebben, moeten toevallig ook voedingsmiddelen zijn die een gezond voedingspatroon verstoren.

 5. Beperking van deze voedingsmiddelen kan uw artrose ten goede komen door de ontstekingsniveaus in uw lichaam te verminderen en u zelfs te helpen afvallen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407