Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Verrassende voordelen van Ezechiëlbrood

6 Verrassende voordelen van Ezechiëlbrood

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 25 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Ezechiëlbrood?

 1. De meeste mensen weten hoe brood wordt gemaakt - een tarwebloemdeeg maken en het vervolgens met gist kweken voordat het in een oven wordt gebakken. Het overgrote deel van het brood wordt gemaakt met niet-gekiemd graan, maar dat is niet het geval met Ezechiël-brood. Bovendien wordt Ezechiël brood meestal gemaakt met vier verschillende soorten granen, evenals verschillende peulvruchten, die allemaal mogen ontkiemen voordat ze worden verwerkt, gemengd en gebakken. In de afgelopen jaren bevatten Ezechiël-brood en andere soorten "gekiemde broden" de zemelen, de kiem en het endosperm, terwijl de meeste traditionele broden alleen het endosperm bevatten, nadat de zemelen en de kiem zijn verwijderd.

 2. In vergelijking met "wit" brood heeft Ezechiël brood veel meer eiwitten, vezels en mineralen dan traditioneel brood. Sommige mensen beschouwen Ezechiël brood ten onrechte als een veilige glutenvrije optie, maar de vier korrels die in dit brood worden gebruikt, zijn tarwe, gerst, gierst en spelt, die allemaal gluten bevatten, behalve gierst. Ontkiemende granen bevatten echter veel lagere niveaus van gluten, dus voor degenen met een gevoeligheid, in plaats van een intolerantie, kan Ezechiël brood een veel lichtere optie zijn voor het spijsverteringsstelsel.

 3. In combinatie met de vier soorten granen zijn twee soorten peulvruchten - linzen en sojabonen, waar het grootste deel van het eiwit in dit brood vandaan komt. Zodra al deze granen en peulvruchten mogen ontkiemen, verandert hun voedingssamenstelling en het daaropvolgende brood dat kan worden gemaakt, is veel gezonder dan traditionele opties. Dit brood bevat minder koolhydraten en vetten en meer eiwitten, evenals een hoog gehalte aan bepaalde mineralen en vitamines. Ezechiel brood is het meest populaire type gekiemd brood, maar afhankelijk van de samenstelling van granen en peulvruchten is het mogelijk om een ​​brood te maken dat een "volledig eiwit" is.

Gezondheidsvoordelen van Ezechiëlbrood

 1. Spijsvertering en het verbeteren van het uiterlijk van de huid, onder andere. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Reguleert bloedsuiker

 1. Vanwege het lagere gehalte aan koolhydraten in "gekiemde broden" zoals deze, heeft dit minder snel invloed op uw bloedsuikerspiegel. Het lagere niveau van koolhydraten is omdat het graan de energie in het zetmeel zal gebruiken om daadwerkelijk te ontspruiten en te groeien. Traditioneel wit brood heeft veel lege koolhydraten en wordt ook aangevuld met suikers, die Ezechiël niet bevat. Dit betekent dat dit gespecialiseerde brood minder spikes en druppels in de bloedsuikerspiegel zal veroorzaken, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die risico lopen op diabetes of momenteel met diabetes te maken hebben.

Verlaagt het cholesterolgehalte

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat gekiemde korrels geassocieerd zijn met een verminderd risico op hartaandoeningen en een lagere bloeddruk. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de hogere niveaus van voedingsvezels in Ezechiël-brood en andere gekiemde variëteiten. Dit kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen door overtollig "slecht" cholesterol te schrapen en het uit het lichaam te verwijderen. Bovendien kan de vitamine C-boost die afkomstig is van een gekiemde korrel, helpen bij de productie van collageen, dat de bloedvaten en slagaders versterkt.

Verbetert de leverfunctie

 1. De lever is een kritisch orgaan, maar het is ook kwetsbaar voor een aantal bedreigingen, waaronder leververvetting. Ezechiël brood bevat een lager gehalte aan vetten dan traditioneel brood op basis van granen en wordt ook geassocieerd met een gezondere functie van de lever, inclusief een snellere eliminatie van toxines.

Verbetert de spijsvertering

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Modereert allergieën

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat brood gemaakt van gekiemde peulvruchten en granen de allergische reactie van het lichaam kan matigen, wat in wezen betekent dat het immuunsysteem niet reageert en ontstekingen in een bepaald gebied veroorzaakt. Voor degenen die last hebben van glutenintolerantie of -gevoeligheid, bevat Ezechiël brood wel gluten (hoewel kleinere hoeveelheden dan in normaal brood), dus de anti-allergene effecten gelden niet voor die mensen. De extra mineralen en voedingsstoffen in dit type brood worden echter geassocieerd met een gemodereerde allergische reactie.

Huidverzorging

 1. Wanneer granen en peulvruchten ontspruiten, verandert hun voedingssamenstelling en een van de toename die wordt waargenomen, is in de vorm van vitamine E. Deze specifieke vitamine is erg belangrijk voor de gezondheid en het uiterlijk van de huid, en het heeft bepaalde antioxiderende eigenschappen die tekenen van veroudering kunnen voorkomen en de huid kunnen hydrateren.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407