Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Voordelen van Cactus Fruit (ook bekend als Prickly Pear)

Bakken en serveren

 1. Heb je ooit stekelige peren geprobeerd? Ondanks zijn ongewone uiterlijk is deze vrucht heerlijk en vol met voedingsstoffen. Ook bekend als cactusfruit, tonijnfruit of cactuspeer, het heeft een natuurlijk zoete smaak en kan in verschillende desserts worden gebruikt. Bovendien bevat het zeer weinig calorieën en suikers, waardoor het ideaal is voor ketogene en koolhydraatarme diëten.

Bakken en serveren

 1. Rijk aan antioxidanten en fytochemicaliën, bestrijdt het cactusfruit ontstekingen en houdt het uw immuunsysteem sterk. Het heeft ook gunstige effecten op de bloedsuikerspiegel, bloedlipiden en de gezondheid van de botten.

Wat is Prickly Pear?

 1. Het cactusfruit wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. Het heeft veel verschillende namen, waaronder vijgcactus, nopal, cactus ficus-indica, barbary vijg en opuntia. Deze sappige vrucht is afkomstig van de Nopal-cactus, die groeit in hete, droge gebieden. Er zijn meer dan 200 variëteiten, zoals cactusvruchten met geel, roze of wit vruchtvlees.

 2. De vrucht is niet het enige eetbare deel van de vijgcactus. De zachte pads, die nopales worden genoemd, kunnen rauw worden genoten of worden gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Ze vormen een gezonde aanvulling op roerei, salades, taco's, soepen, stoofschotels, chili, salsa en zelfs lasagne.

 3. Vijgvruchten worden door de medische gemeenschap erkend. Volgens een beoordeling uit 2014 in het tijdschrift Molecules, is deze vrucht rijk aan fytochemicaliën met hypoglycemische, neuroprotectieve en antioxiderende effecten. Het beschermt ook tegen bacteriën en ziektekiemen, bestrijdt ontstekingen en ondersteunt de gezondheid van de lever. Zoals WebMD opmerkt, kan een enkele portie cactusfruit de bloedsuikerspiegel tot 48 procent verlagen.

Cactus Fruit Nutrition Feiten

 1. Of u nu slanker wilt worden, uw immuunsysteem wilt versterken of energiek wilt voelen, zoek niet verder. Deze superfood biedt de voedingsstoffen die je nodig hebt om op je hoogtepunt te functioneren. Een enkele vrucht biedt 24 procent van de dagelijks aanbevolen vitamine C-inname, samen met hoge doses calcium, magnesium, kalium en koper. Bovendien bevat het slechts 42 calorieën.

 2. In vergelijking met de meeste soorten fruit is de vijg vrij laag in koolhydraten. Het heeft slechts 9,9 gram koolhydraten, inclusief 3,7 gram vezels. Je krijgt ook kleine hoeveelheden vitamine A, vitamine B6, niacine, thiamine, ijzer en selenium.

 3. Als u een vetarm dieet volgt, is dit fruit een geweldige keuze. Met minder dan één gram vet per portie is het een perfecte aanvulling op uw afslankplan. De rijke, zoete smaak zal je verlangen zonder schuld bevredigen. Gebruik het in vruchtensappen, zelfgemaakte taart, suikervrije jam, citrus salade, citroenrepen, pannenkoeken, smoothies en andere desserts.

Meer redenen om Cactusfruit te eten

 1. Naast vitamines en mineralen bevatten stekelige peren fenolverbindingen, plantensterolen en aminozuren die de algehele gezondheid bevorderen en ziekten bestrijden. Betalain, het pigment dat deze vrucht zijn levendige kleur geeft, neutraliseert vrije radicalen en kan ontstekingen voorkomen, volgens een 2016 onderzoeksartikel gepubliceerd in Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. Deze natuurlijke verbinding beschermt de lever en ondersteunt de gezondheid van de botten.

Meer redenen om Cactusfruit te eten

 1. Als u diabetes heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u cactusfruit aan uw dieet toevoegt. Deze sappige vrucht vertoont hypoglycemische eigenschappen, dus kan uw bloedsuikerspiegel verlagen.

 2. Een van de in deze review aangehaalde onderzoeken suggereert dat betalain de pijn van artrose met maar liefst 33 procent kan verlichten. Bovendien verbetert het de bloedlipiden, reguleert het de bloedsuikerspiegel en vermindert het ontstekingen. Zelfs wanneer het in lage concentraties wordt gebruikt, lijkt het effectiever in het voorkomen van metabole disfuncties dan resveratrol, een krachtige antioxidant. In sommige klinische onderzoeken verlaagde het de bloedsuikerspiegel met maximaal 50 procent.

 3. Deze plantaardige stof vertoont ook diuretische effecten. Als u worstelt met het vasthouden van water, voeg dan stekelige peren toe aan uw dagelijkse menu. De cactusvrucht is veilig voor de meeste gezonde individuen, maar diabetici moeten hem met voorzichtigheid consumeren vanwege zijn hypoglycemische werking.

Stekelige peren en gewichtsverlies

 1. De cactuspeer kan uw zoetekauw tevredenstellen en u dichter bij uw doelstellingen voor gewichtsverlies brengen. Een meta-analyse van 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition, geeft aan dat stekelige perenconsumptie significante verlagingen van lichaamsvet, cholesterol en bloeddruk kan veroorzaken. Deze bevindingen tonen aan dat stekelige peren niet alleen vetverlies bevorderen, maar ook uw hart gezond houden.

 2. Een onderzoek uit 2015, gepubliceerd in BioMed Research International, bevestigt zelfs de gunstige effecten op het cholesterolgehalte. Verhoogde cholesterol en hartziekten zijn sterk verbonden. Vijg heeft daarom voordelen voor uw hart - en uw taille.

 3. Het tijdschrift Current Therapeutic Research heeft de resultaten gepubliceerd van een klinische studie waarin de effecten van stekelige peren op het lichaamsgewicht worden beoordeeld. Volgens onderzoekers bindt de vezel in deze vrucht aan voedingsvet en vermindert de opname ervan, wat leidt tot gewichtsverlies. Vezel onderdrukt ook de eetlust en verhoogt de verzadiging, waardoor het gemakkelijker wordt om calorieën te snijden en u aan uw dieet te houden.

Cactusfruit beschermt tegen ontsteking

 1. Deze exotische vrucht wordt zeer gewaardeerd om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Chronische ontsteking is een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan artritis, de ziekte van Crohn, hart- en vaatziekten, diabetes en allergieën. Het draagt ​​ook bij aan chronische pijn, depressie, vermoeidheid en terugkerende infecties. Behandeling is beschikbaar, maar de meeste medicijnen hebben mogelijke bijwerkingen en kunnen op de lange termijn invloed hebben op uw gezondheid.

 2. Overweeg voordat u pillen gaat gebruiken uw dieet te veranderen. Het vervangen van uw dagelijkse snacks door stekelige peren is een goed begin. Volgens een 2018-studie gepubliceerd in Food Nutrition Research, kan cactuspeer helpen ontstekingen te voorkomen en te verminderen. Proefpersonen die tweemaal per dag cactusperenvruchtenpulp consumeerden, ondervonden een belangrijke vermindering van C-reactief eiwit, tumornecrosefactor-a en andere ontstekingsmarkers. Tegelijkertijd namen hun antioxidantniveaus toe.

 3. Onderzoekers schrijven deze resultaten toe aan de vitamines en antioxidanten die van nature in stekelige peren voorkomen. Betanin, kaempferol, glutathione en beta-caroteen zijn slechts enkele voorbeelden. Deze voedingsstoffen verbeteren de immuunfunctie, stimuleren uw antioxidantinname en compenseren de schadelijke effecten van ontstekingen.

Verwijder een kater

 1. Vraagt ​​u zich af hoe u kunt herstellen van een kater? Reik uit naar stekelig perensap. Het is een veilige, natuurlijke remedie voor hoofdpijn, duizeligheid, droge mond en andere kater symptomen, volgens Medscape. In feite is dit een van de weinige katerbehandelingen die door de wetenschap worden ondersteund.

 2. Hoewel cactusvruchtensap de symptomen van een kater niet voorkomt, kan het de ernst ervan verminderen en u weer op de been zetten. Zoals Medscape opmerkt, verlaagt deze natuurlijke remedie ontstekingsmarkers in de bloedbaan, die op zijn beurt de bijwerkingen van alcoholconsumptie kunnen helpen compenseren. Meer studies zijn nodig om de effectiviteit ervan te bevestigen als kater.

 3. Als u van plan bent een avondje uit te gaan, drink dan een glas of twee cactusvruchtensap voordat u alcohol gebruikt. Je halveert het risico op een ernstige kater. Houd er echter rekening mee dat alcoholische dranken allesbehalve gezond zijn. Blijf bij kleine hoeveelheden rode wijn en drink veel water om uitdroging te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407