Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Belangrijke voordelen van meloen of meloen

7 Belangrijke voordelen van meloen of meloen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 18 juni 2019

 2. Fruit met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een gezonde huid en ogen, gezonde longen, anti-kankerpotentieel en verminderde stressniveaus. Het versterkt ook het immuunsysteem, voorkomt artritis en helpt bij het beheersen van diabetes. Deze attributen zijn voornamelijk te wijten aan de hoge niveaus van vitaminen en mineralen die aanwezig zijn in deze populaire meloen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Cantaloupe?

 1. Cantaloupe, ook bekend als meloen, is een van de populairste meloenvormen in de Verenigde Staten. Het is een lid van de Cucurbitaceae-familie en kan overal groeien van 500 g tot 5 kg (1-10 pond) zwaar. De botanische naam van muskmelon is Cucumis melo. De andere namen van deze vrucht zijn boonmeloen, steenmeloen, zoete meloen en spanspek.

 2. Het wordt wijd verbouwd in Californië en in heel Europa, hoewel de oorspronkelijke bron van cantaloupe eigenlijk in Afrika, Iran en India lag. De Noord-Amerikaanse variëteit is eigenlijk nauw verwant aan meloen, maar heeft de Europese naam cantaloupe overgenomen voor alle doeleinden.

Voedingsfeiten cantaloupe

 1. Calorieën in Cantaloupe

 2. 100 gram meloen bevat slechts 34 calorieën. Het is daarom geschikt voor elk dieet om af te vallen.

Gezondheidsvoordelen van Cantaloupe

 1. Meloen is een geweldige vrucht, vooral in de zomer omdat het u gezond houdt. De diverse voordelen die het biedt, worden hieronder gedetailleerd beschreven.

Verbetert het gezichtsvermogen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Voorkomt astma

 1. Cantaloupe is een rijke bron van vitamine C en bètacaroteen. Deze voedingsstoffen zijn zeer nuttig bij het verlagen van het risico op astma.

Potentieel tegen kanker

 1. Cantaloupe bevat een goede hoeveelheid folaat; bijvoorbeeld biedt een kwart van een middelgrote meloen 25 mcg. Volgens het American Journal of Clinical Nutrition, toont voorlopig onderzoek aan dat folaat kan helpen bij vroege carcinogenese bij mensen met lage niveaus. Het waarschuwt echter wel dat het, als het later op potentieel hoge niveaus wordt toegediend, daadwerkelijk carcinogenese kan bevorderen. Verder onderzoek is nodig om het antikankerpotentieel van meloen te achterhalen.

Verhoogt de immuniteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Vermindert uitdroging

 1. Het watergehalte in de meloen maakt het een geweldige snack in de zomer omdat het uitdroging voorkomt. Dit is een belangrijke reden waarom meloen wordt opgenomen als snack in zomerpicknicks.

Huidverzorgingsproducten

 1. Cantaloepen bevatten bètacaroteen in de voeding die geen overdosis of vitamine A-toxiciteit garandeert, omdat het lichaam slechts zoveel converteert als nodig is, in tegenstelling tot supplementen; de rest blijft als bètacaroteen om ziekten te bestrijden als antioxidanten. De hoeveelheid die verandert in vitamine A komt de huid binnen en stimuleert het membraan van huidcellen en verhoogt de groei en reparatie. Dit beschermt het huidmembraan tegen schadelijke gifstoffen die de huid voortijdig verouderen. Vitamine A-crème wordt ook gebruikt als een zalf voor irritatie en roodheid op de huid, vanwege de natuurlijk kalmerende eigenschappen. Vitamine A is ook goed voor de talgproductie, waardoor het haar gezond en gehydrateerd blijft.

Regelt de bloeddruk

 1. Volgens Jerry B. Scott is kalium, een van de essentiële voedingsstoffen in cantaloepen, een vaatverwijdend middel, wat betekent dat het de bloedvaten ontspant en de bloeddruk verlaagt. Verhoogde bloeddrukniveaus kunnen als een stressor op het lichaam werken en kunnen zelfs de afgifte van stresshormonen zoals cortisol veroorzaken. Kalium verhoogt de stroom van bloed en zuurstof naar de hersenen, wat een kalmerende sensatie veroorzaakt, volgens onderzoek gepubliceerd in het Hypertension Insititute, Nashville, VS. Bovendien kan het verminderen van de aanwezigheid van stresshormonen in het lichaam de symptomen van angst verminderen.

Besturing Diabetes

 1. Vroeg onderzoek door Dr. JoAnn E. Manson et al., Harvard School of Public Health, Boston, toont aan dat meloen verbonden is met een verbeterd insulinemetabolisme, wat een stabielere fluctuatie van de bloedsuiker betekent , het voorkomen van de gevaarlijke pieken en dalen van bloedsuiker waar alle diabetici bang voor zijn. Het is ook aangetoond dat het oxidatieve stress op de nieren vermindert, wat een aantal niergerelateerde ziekten verder kan voorkomen.

Vertraagt ​​de progressie van artritis

 1. De fytochemicaliën in cantaloepen hebben ontstekingsremmende eigenschappen, volgens het Journal of Ethnopharmacology. Dit betekent dat een meloen in uw dieet kan helpen oxidatieve stress op uw gewrichten en botten te voorkomen, waardoor ontstekingen worden verminderd. Chronische ontsteking van deze vitale gebieden kan leiden tot aandoeningen zoals artritis, dus zorg ervoor dat u voldoende cantaloepen aan uw dieet toevoegt als u zich rond de gewrichten kraakt!

Bevordert de spijsvertering

 1. Cantaloepen hebben een hoge hoeveelheid voedingsvezels, een essentieel onderdeel van gezonde stoelgang en spijsvertering. Het eten van de juiste hoeveelheid voedingsvezels kan je ontlasting opdrijven, constipatie verminderen en je stoelgang regelmatig maken.

Hulpmiddelen tijdens de zwangerschap

 1. Het foliumzuurgehalte in de meloen is zeer nuttig voor zwangere vrouwen omdat het helpt bij het verminderen van aangeboren afwijkingen. Het kan neurale buisdefecten voorkomen en de baby gezond houden zonder bijwerkingen te veroorzaken.

Hoe Cantaloupe selecteren en opslaan?

 1. Je kunt ook een onbewerkte kopen als je deze na een paar dagen wilt consumeren. De ruwe is relatief harder en licht groen van kleur. Het kan 2-3 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard tot het moment van consumptie. De milde, plezierige smaak neemt toe naarmate het fruit rijpt, dat is waarom veel mensen wachten tot het vlees zacht en sappig is voordat ze cantaloepen eten.

Tips om te genieten

 1. Woord van waarschuwing: cantaloepen zijn zelden allergeen en dragen niets dat bijwerkingen veroorzaakt. Degenen die medicijnen voor hartziekten gebruiken, moeten de meloen vermijden, omdat deze kan interageren met het medicijn en de kaliumspiegel in het bloed verhoogt.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407