Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 beste vervangers voor peterselie

7 beste vervangers voor peterselie

 1. In sommige gevallen bereidt u een maaltijd voor iemand met een bekende allergie voor peterselie, maar u wilt nog steeds hetzelfde effect bereiken in de smaak van uw recept. Ongeacht de reden waarom u een vervanger voor peterselie nodig heeft, zijn er tal van opties om uit te kiezen.

Peterselievervangers

 1. De beste vervangers voor peterselie zijn onder andere basilicum, kervel, koriander, rozemarijn en munt.

Basil

 1. Veel mensen wenden zich natuurlijk tot basilicum als vervanging voor peterselie vanwege de gelijkenis in hun uiterlijk, maar de smaken zijn aanzienlijk anders. Basilicum snijdt schaamter door in een gerecht, dus als je een gerecht maakt met een subtiele kruidenbalans, kan basilicum het eindresultaat weggooien. Als u echter zeer smaakvolle gerechten bereidt, zoals de Italiaanse keuken, is het opnemen van basilicum mogelijk niet merkbaar in ruil voor peterselie.

Kervel

 1. Een van de meest populaire peterseliesurrogaten is kervel, omdat het ook een nogal milde smaak heeft, vergelijkbaar met peterselie. De zoetheid van kervel wordt echter vaak vergeleken met anijs, een zoethoutsmaak die vaak goed past bij peterselie. Kervel behoort ook tot dezelfde familie als peterselie en is in Europa een van de meest voorkomende vervangers voor dit veelgevraagde kruid.

Koriander

 1. Koriander is niet zo bitter als peterselie, dit smaakvolle bladachtige kruid is een populaire vervanger voor peterselie. Cilantro is vooral goed als je peterselie als garnering probeert te vervangen, omdat het uiterlijk opvallend vergelijkbaar is. Voor mensen die avontuurlijk zijn in hun kruidenvervangers, kan koriander een interessante keuze zijn voor een gerecht, maar als je je zorgen maakt dat je voedsel wordt overmeesterd, is koriander misschien niet de beste keuze. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gedroogde Peterselie

 1. Als je een vers kruid vervangt, is het eerste wat je moet proberen een droge variëteit te vinden. In het geval van peterselie zeggen de meeste culinaire experts dat de potentie 3 keer vermenigvuldigt in de gedroogde vorm, dus als uw recept 1 eetlepel verse peterselie vereist, gebruik dan 1 theelepel gedroogde peterselie. De smaakovereenkomst zal bijna identiek zijn, hoewel er enkele kleine veranderingen optreden wanneer het kruid droogt.

Oregano

 1. Oregano heeft dezelfde aardse smaak als peterselie, maar is qua smaak iets warmer dan peterselie. Het is ook sterker als specerij, maar kan peterselie gemakkelijk vervangen in stoofschotels, soepen en curry's.

Rosemary

 1. Bekend als een van de meest aromatische kruiden, met een scherpe en onmiskenbare smaak, mag rozemarijn alleen worden gebruikt om peterselie te vervangen als u een sterkere hap in uw gerecht wilt en gaat koken de kruiden, niet alleen als kruiden. Over het geheel genomen zijn de smaken van rozemarijn en peterselie complementair, ondanks dat ze heel anders zijn.

Mint

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407