Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 beste voordelen van Acerola

7 beste voordelen van Acerola

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 19 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Acerola?

 1. Acerola is een struik of kleine boom die een heerlijke kersachtige vrucht draagt, daarom hoort u meestal de term "acerola-kers" wanneer u naar deze vrucht verwijst. Andere veel voorkomende namen zijn Barbados-kers en West-Indische kers, maar de wetenschappelijke aanduiding van deze tropische vrucht is Malpighia emarginata. Inheems in Mexico, Zuid-Amerika en Midden-Amerika, wordt deze vrucht al duizenden jaren geprezen door verschillende inheemse culturen. Het wordt nu wereldwijd geëxporteerd en wordt ook in bepaalde delen van het Indiase subcontinent en in zuidelijke delen van de Verenigde Staten verbouwd.

 2. Wat betreft culinaire toepassingen hebben acerola-kersen een uitgesproken smaak en worden ze op vrijwel dezelfde manier gegeten als gewone kersen, hoewel ze niet verwant zijn. Ze worden rauw of in gebakken goederen, snoep, ijs, gelei, jam en bevroren sapconcentraten geconsumeerd. Er is enig gebruik van deze vrucht bij de productie van bepaalde alcoholen. Het echte voordeel komt echter van de rijke mix van voedingsstoffen en vitamines in het fruit, naast een rijkdom aan antioxidanten en een van de hoogste concentraties vitamine C in elk fruit.

Gezondheidsvoordelen van Acerola

 1. Laten we enkele van de voordelen voor de gezondheid van Acerola eens nader bekijken.

Beheert diabetes

 1. Vertraagt ​​de afgifte van suiker in de bloedbaan. Deze regulatie van insuline en glucose is een cruciaal middel om bloedsuikerpieken en -druppels te voorkomen, wat gevaarlijk (of zelfs dodelijk) kan zijn voor mensen met diabetes. Deze kersen helpen niet alleen het ontstaan ​​van de aandoening te voorkomen, maar reguleren ook de bloedsuikerspiegel bij gezonde personen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Potentieel tegen kanker

 1. Acerola-kersen bevatten een diverse mix van antioxidanten, waaronder carotenoïden en bioflavonoïden, die beide de effecten van vrije radicalen in het lichaam neutraliseren. Vrije radicalen zijn de schadelijke bijproducten van het cellulaire metabolisme die ervoor zorgen dat gezonde cellen veranderen in kankerachtige of ongezonde, terwijl ze ook andere ernstige ziekten verergeren. Labstudies wijzen op een positief verband tussen acerola-extracten en regulatie van abnormale celgroei in bepaalde stadia van de longtumor.

Eigenschappen tegen veroudering

 1. Het hoge gehalte aan antioxidanten in acerola-kersen wordt verondersteld goed te zijn voor het reinigen van het lichaam van gevaarlijke gifstoffen en stoffen die de afbraak veroorzaken. De carotenoïden in acerola-kers helpen de gezondheid van uw ogen te beschermen en de gezondheid van uw huid te stimuleren, terwijl bioflavonoïden uw cognitieve functie stimuleren en het ontstaan ​​van andere ouderdomsziekten voorkomen.

Verhoogt de immuniteit

 1. Acerola-kersen hebben een van de hoogste gehalten aan vitamine C, alleen bedekt met camu camu. Voor mensen die hun immuunsysteem een ​​snelle boost willen geven, stop wat acerola-kersen in uw wekelijkse dieet en zie hoeveel beter u zich zult voelen! Vitamine C stimuleert de productie van witte bloedcellen, de primaire verdedigingslinie van het lichaam tegen vreemde agentia en pathogenen. Bovendien is vitamine C een cruciale component van collageen, wat betekent dat uw lichaam zichzelf sneller kan genezen door cellen, bloedvaten, organen en weefsels te repareren tegen ziekte of letsel.

Verbetert de stofwisseling

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Als een rijke bron van kalium kan acerola-kers ook de gezondheid van het hart verbeteren. Kalium is een vaatverwijdend middel, dus het helpt de druk op het cardiovasculaire systeem te verlichten door de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verhogen, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd. Dit kan uw kansen op het ontwikkelen van atherosclerose verlagen en kan ook een hartaanval en beroerte voorkomen. De rijke verscheidenheid aan antioxidanten helpt ook om het cardiovasculaire systeem vrij te houden van overtollig cholesterol en vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken.

Aids in Digestion

 1. Woord van waarschuwing: sommige mensen hebben bijwerkingen gemeld aan deze kersen, waaronder maagklachten, slapeloosheid en slapeloosheid. Te veel acerola-kersen kunnen ook diarree veroorzaken. Het hoge niveau van vitamine C kan gevaarlijk zijn als je last hebt van jicht, omdat het de niveaus van urinezuur kan verhogen. Anders dan dat, zijn acerola-kersen niet algemeen bekend als een allergeen voedsel.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407