Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 beste voordelen van Damson Plums

7 beste voordelen van Damson Plums

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 27 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Damson Plums

 1. Damson-pruimen zijn een nogal mysterieuze ondersoort van pruimen waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord, omdat ze vaak worden overschaduwd door hun iets grotere neven en nichten. Ze hebben een vergelijkbare smaak, hoewel enigszins samentrekkend in termen van hun smaak, maar ze zijn te vinden in veel van dezelfde culinaire bereidingen. De wetenschappelijke naam van damastpruimen is Prunus domestica subsp. insititia, en in termen van zijn oorsprong denken velen dat het uit Klein-Azië kwam, hoewel het nu het meest wordt gevonden in Engeland. Het groeit wild in bepaalde delen van de Verenigde Staten, maar het wordt typisch geassocieerd met de Britse cultuur, vooral gezien hun historische liefde voor jam en gelei, waarvoor damastpruimen perfect zijn.

 2. Er zijn veel meer suikers in damastpruimen dan in normale pruimen, en daarom zijn ze zo gewild als smaakstoffen en ingrediënten in verschillende gebakjes, desserts, snoepjes en zelfs hoofdmaaltijden. Damastpruimen kunnen ook worden gemaakt in een vorm van sleedoorn, evenals damastwijn, maar de belangrijkste plaatsen waar je het vindt, zijn zoete lekkernijen! Wat maakt ze, afgezien van de heerlijke kwaliteit van deze ongewone vruchten, zo positief tot het menselijke dieet?

Voedingswaarde van Damson-pruimen

 1. Afgezien van hun hoge suikergehalte, wat niet noodzakelijk een geweldig kenmerk is, bevatten pruimenpruimen zeer veel vitamine C en riboflavine, evenals voedingsvezels, maar hun echte waarde komt in hun mineralen, waaronder significante hoeveelheden kalium, fosfor, koper, mangaan en magnesium. Bovendien hebben damson-pruimen bepaalde antioxidantverbindingen die een gezonde invloed hebben op degenen die ze eten.

Gezondheidsvoordelen van Damson-pruimen

  Hulp bij de spijsvertering

  1. Zoals bij de meeste soorten fruit, bevatten damson-pruimen zeer veel voedingsvezels, wat een belangrijk onderdeel is van onze spijsvertering, omdat het helpt voedsel door ons spijsverteringskanaal te verplaatsen, constipatie elimineert, opgeblazen gevoel, krampen en ernstigere aandoeningen, zoals maagzweren. Vezels kunnen ook helpen om de inname van voedingsstoffen te maximaliseren en helpen bij inspanningen voor gewichtsverlies, omdat uw spijsvertering op optimale niveaus werkt.

  De gezondheid van het hart verbeteren

  1. De vezel in pruimen is ook een uitstekende manier om overtollig cholesterol te verminderen, omdat vezels "slechte" cholesterol uit het systeem kunnen schrapen en uit het lichaam kunnen verwijderen, waardoor een goede cholesterolbalans in het lichaam. Bovendien fungeert het hoge kaliumgehalte in damastpruimen als een vaatverwijdend middel, waardoor de spanning op de bloedvaten wordt verminderd en de druk op het cardiovasculaire systeem wordt verminderd.

  Energieniveaus verhogen

  1. De aanzienlijke hoeveelheden koper en ijzer die in pruimenpruimen worden gevonden, maken ze geweldig voor het verbeteren van uw bloedsomloop en het verhogen van uw RBC-aantal. Bloedarmoede (ijzertekort) kan een groot gezondheidsprobleem zijn, maar koper en ijzer zijn twee vitale componenten van rode bloedcellen en kunnen uw bloedsomloop op topniveau houden, het lichaam van energie voorzien en zorgen voor een goede zuurstofvoorziening van het lichaam.

  Potentieel tegen kanker

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Hulp in slaap

  1. Historisch gezien zijn pruimenpruimen geprezen om hun vermogen om een ​​goede nachtrust te bieden. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de hoge concentratie magnesium en vitamine C, die beide helpen om de slaap te reguleren, maar mensen gebruiken nog steeds damastpruimen als regulerende slaapmiddelen als je gewoon niet genoeg rust krijgt.

  Immuniteit verhogen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Botgezondheid verbeteren

  1. De optimale combinatie van mineralen in damsonpruimen, waaronder mangaan, koper, ijzer en fosfor, maakt het ook belangrijk voor de gezondheid van de botten, aangezien die mineralen bijdragen aan de botmineraaldichtheid en de preventie van osteoporose.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407