Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 beste voordelen van Peach Palm

7 beste voordelen van Peach Palm

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 17 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Peach Palm

 1. Perzikpalm, die wetenschappelijk bekend staat als Bactris gasipaes, is eigenlijk een palmboom die een vrucht draagt ​​die als een steenvrucht wordt beschouwd en één zaadje bevat. De vruchten zijn kleiner dan perziken en pruimen en variëren in kleur van geel tot rood, afhankelijk van de variëteit van de perzikpalm. Deze palmbomen zijn inheems in Zuid- en Midden-Amerika en zijn geen veel geëxporteerd gewas, hoewel ze vaak te vinden zijn op exotische importmarkten. De vrucht wordt al eeuwen, zo niet millennia gebruikt, maar kreeg eerst internationale aandacht toen Spaanse ontdekkingsreizigers duizenden perzikpalmen ontdekten aan de kust van Costa Rica. Dit land is nog steeds een van de belangrijkste producenten van perzikpalm en het is een belangrijk onderdeel van hun economie.

 2. Het fruit wordt als zeer waardevol beschouwd omdat het een opslagplaats voor energie biedt, die veelvoorkomende culinaire nietjes kan vervangen die koolhydraten leveren, zoals aardappelen. In feite zijn de consistentie en textuur van gekookte perzikpalm vergelijkbaar met een zoete aardappel. Perzikpalm wordt meestal niet rauw gegeten, omdat het een vrij sterke, zure smaak heeft, maar wanneer gekookt, kan het worden gedroogd tot maaltijd of bloem om op een later tijdstip te worden gebruikt. Het rauwe fruit blijft niet erg lang rijp en moet snel na het plukken worden gegeten of gekookt. Economisch gezien is het belangrijk als exportgewas, maar ook omdat het enkele van de andere overgeëxploiteerde soorten exotisch fruit kan vervangen die de afgelopen jaren wereldwijd aandacht hebben gekregen, zoals acai. De rijke combinatie van voedingsstoffen in perzikpalm maakt het op verschillende manieren zeer gunstig voor onze gezondheid.

Voedingswaarde van Peach Palm

 1. Naast een heerlijke toevoeging aan een fruitmand, zitten perzikpalmen ook boordevol vitamines, mineralen en organische verbindingen die ze een ideaal onderdeel van een gezond dieet maken. Perzikpalmen bevatten aanzienlijke hoeveelheden vezels, koolhydraten, vitamine C, vitamine E, vitamine A, vitamine B en vitamine K, evenals kalium, calcium, ijzer, magnesium, fosfor en zink.

Gezondheidsvoordelen van Peach Palm

 1. Naast een heerlijke toevoeging aan een fruitmand, zitten perzikpalmen ook boordevol vitamines, mineralen en organische verbindingen die ze een ideaal onderdeel van een gezond dieet maken. Perzikpalmen bevatten aanzienlijke hoeveelheden vezels, koolhydraten, vitamine C, vitamine E, vitamine A, vitamine B en vitamine K, evenals kalium, calcium, ijzer, magnesium, fosfor en zink.

Energy Booster

 1. Bouwstenen van onze energievoorziening, en door deze koolhydraten af ​​te breken, kan ons lichaam zichzelf zeer snel tanken. Om deze reden wordt een perzikpalm vaak gebruikt als een snelle energiebooster in Zuid-Amerikaanse landen, en dit zeer effectieve hulpmiddel voor het laden van koolhydraten wordt ook populairder in andere landen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Spijsvertering

 1. Zoals bij de meeste groenten en fruit, is een perzikpalm een ​​zeer goede bron van voedingsvezels, die ons lichaam op verschillende manieren beïnvloedt. Als het gaat om de spijsvertering, vergemakkelijkt vezel de vlotte vertering van voedsel en elimineert constipatie. Het kan ook overtollig gas en een opgeblazen gevoel verminderen, terwijl het ook helpt om ernstiger gastro-intestinale aandoeningen, zoals maagzweren, te voorkomen.

Hartgezondheid Diabetes

 1. Vezels blijven het lichaam dienen op het gebied van diabetes, omdat het kan helpen bij het reguleren van de insuline- en glucoseproductie-activiteiten door die niveaus in de bloedbaan te beïnvloeden. Door de afgifte van glucose in de bloedbaan te vertragen en de functies van de alvleesklier te optimaliseren, kan de vezel van perzikpalm helpen de effecten van diabetes te verminderen of te voorkomen dat deze zich in de eerste plaats ontwikkelt. Als het gaat om de gezondheid van het hart, verwijdert vezels overtollig cholesterol uit de bloedvaten en slagaders, waardoor de kansen op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes worden verlaagd.

Verbetert het gezichtsvermogen

 1. Een van de belangrijkste vitamines in de perzikpalm is vitamine A, evenals andere carotenoïden die het lichaam helpen beschermen. Carotenen zijn essentieel voor de gezondheid van het gezichtsvermogen, omdat ze als antioxidanten werken om staar te verminderen of te elimineren, terwijl ze ook maculaire degeneratie in de oogcellen voorkomen.

Skin Care

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Bevordert de ontwikkeling van de groei

 1. Perzikpalm wordt vooral aanbevolen voor kinderen, omdat het ideaal is voor het stimuleren van de juiste groei en ontwikkeling. Afgezien van de uitgebalanceerde samenstelling van vitamines en mineralen, heeft perzikpalm ook eiwitten en andere organische verbindingen die essentieel zijn voor groei. Bovendien is het gehalte aan foliumzuur in perzikpalm voor zwangere moeders ideaal voor bescherming tegen neurale buisdefecten.

Verhoogt de immuniteit

 1. Woord van voorzichtigheid: Er zijn geen bekende allergenen in de perzikpalm, hoewel af en toe een mijl voedselallergie is gemeld. Over het algemeen is het veilig om voor iedereen te consumeren - en ook voordelig!

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407