Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 bewezen manieren om gewicht te verliezen op de stuurautomaat (zonder calorieën te tellen)

De afhaalmaaltijden

 1. "Eet minder, beweeg meer."

 2. Misschien heeft u dit bericht eerder gehoord.

 3. Hoewel de strategie volkomen logisch is, is het verkeerd om aan te nemen dat de enige reden waarom mensen aankomen of afvallen te wijten is aan calorieën.

 4. Het probleem is veel ingewikkelder dan dat. Verschillende voedingsmiddelen beïnvloeden honger en hormonen op verschillende manieren, en niet alle calorieën zijn gelijk.

 5. De waarheid is dat er veel dingen zijn die u kunt doen om gewicht te verliezen - zonder ooit een enkele calorie te tellen.

 6. Hier zijn 7 bewezen manieren om vetverlies op "automatische piloot" te zetten

1. Vervang uw graangebaseerde ontbijt door eieren

 1. Afvallen kan net zo eenvoudig zijn als het veranderen van uw ontbijt.

 2. Twee afzonderlijke onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van eieren in de ochtend (vergeleken met een ontbijt met bagels) u kan helpen vet te verliezen zonder het te proberen.

 3. In een van deze studies aten 30 vrouwen met overgewicht of obesitas bagels of eieren als ontbijt (1).

 4. De eiergroep at uiteindelijk minder calorieën tijdens de lunch, de rest van de dag en de komende 36 uur.

 5. Simpel gezegd, de eieren waren zo vullend dat de vrouwen van nature minder calorieën aten bij de volgende maaltijden.

 6. Een andere studie verdeelde 152 mensen met overgewicht in twee groepen. De ene groep at eieren, de andere at bagels. Beide groepen volgden een afslankdieet (2).

 7. Na acht weken was de eiergroep aanzienlijk meer afgevallen dan de bagelgroep:

 8. Het verschil in gewichtsverlies was niet enorm, maar de resultaten laten duidelijk zien dat eenvoudige dingen zoals het veranderen van een maaltijd effect kunnen hebben.

 9. Een ander geweldig voordeel van het eten van eieren is dat ze tot de gezondste voedingsmiddelen ter wereld behoren.

 10. Hoewel eieren veel cholesterol bevatten, suggereren onderzoeken dat ze je slechte cholesterol niet verhogen of leiden tot hartaandoeningen, zoals eerder werd aangenomen (3, 4, 5, 6).

 11. Als u denkt dat u geen tijd hebt om een ​​gezond ontbijt te bereiden, denk dan nog eens goed na. Het voorbereiden van een ontbijt met wat eieren en groenten hoeft niet langer dan 5-10 minuten te duren.

 12. Stel uw wekker een paar minuten eerder in en het probleem is opgelost.

2. Het gebruik van kleinere borden kan je hersenen bedriegen door te denken dat je eigenlijk meer eet

 1. Het menselijk brein is het meest complexe object in het universum.

 2. Het werkt meestal op mysterieuze manieren en de controle over het eetgedrag is ongelooflijk ingewikkeld.

 3. Het zijn de hersenen die uiteindelijk bepalen of u wel of niet moet eten.

 4. Maar er is één goed ding dat u kunt doen om uw hersenen te "misleiden" door te denken dat het meer voedsel heeft gegeten - gebruik kleinere borden.

 5. Hoe groter je borden of kommen, hoe minder je hersenen denken dat je hebt gegeten. Door kleinere platen te gebruiken, misleid je je hersenen om meer tevreden te zijn met minder calorieën.

 6. Interessant genoeg hebben psychologen dit bestudeerd en het lijkt te werken. Eén studie concludeerde echter dat het effect zwakker kan zijn voor mensen met overgewicht (7).

 7. Lees voor meer ideeën dit artikel over 8 tips om porties te verkleinen.

3. Meer eiwitten eten kan de eetlust verminderen, de vetverbranding verhogen en u helpen spiermassa te krijgen

 1. Er zijn veel aanwijzingen dat eiwit de vetverbranding kan verhogen en de honger kan verminderen, waardoor u op natuurlijke wijze kunt afvallen.

 2. Studies tonen zelfs aan dat eiwit de stofwisseling meer stimuleert dan elke andere macronutriënt (8, 9).

 3. Dit komt omdat het lichaam meer calorieën uitgeeft en eiwitten gebruikt dan vet en koolhydraten.

 4. Eiwit verhoogt ook de verzadiging, wat leidt tot aanzienlijk minder honger (10).

 5. In één onderzoek leidde de verhoging van de eiwitinname tot 30% van de calorieën ertoe dat deelnemers 441 minder calorieën per dag aten (11).

 6. Veel onderzoeken tonen aan dat het verhogen van uw eiwitinname kan leiden tot automatisch gewichtsverlies, zelfs bij het eten tot het vol is (12, 13, 14, 15).

 7. Eiwit kan u ook helpen meer spieren te krijgen, vooral als u ook gewichten optilt. Spierweefsel is metabolisch actief, wat betekent dat het een klein aantal calorieën verbrandt, zelfs in rust (16, 17, 18).

 8. Een van de beste manieren om de calorie-inname te verminderen is om meer dierlijk voedsel te eten, zoals vlees, vis en eieren, bij voorkeur bij elke maaltijd.

4. Het eten van voedingsmiddelen met een lage caloriedichtheid en veel vezels geeft je een voller gevoel met minder calorieën

 1. Een andere manier om meer tevreden te zijn met minder calorieën is om voedsel te eten dat een lage caloriedichtheid heeft.

 2. Dit omvat voedingsmiddelen met een hoog watergehalte, zoals groenten en wat fruit.

 3. Studies tonen consequent aan dat lijners die minder calorierijk voedsel eten, meer gewicht verliezen dan mensen die voedsel met een hoge caloriedichtheid eten (19, 20, 21).

 4. In één onderzoek verloren vrouwen die soep aten (lage caloriedichtheid) 50% meer gewicht dan vrouwen die een calorierijke snack aten (22).

 5. Groenten zijn ook rijk aan oplosbare vezels, waarvan is aangetoond dat ze in sommige onderzoeken gewichtsverlies veroorzaken (23, 24, 25).

 6. Een ander voordeel van oplosbare vezels is dat het wordt afgebroken door bacteriën in het spijsverteringskanaal. Dit proces produceert een vetzuur genaamd butyraat, waarvan wordt aangenomen dat het anti-obesitas-effecten heeft, althans bij ratten (26).

 7. Simpel gezegd, u kunt afvallen zonder de werkelijke hoeveelheid voedsel die u eet te verminderen door alleen voedingsmiddelen met een lage caloriedichtheid te kiezen, zoals vezelrijke groenten. [! 6179 => 1130 = 6!

 1. Een van de beste manieren om gewicht te verliezen zonder calorietelling of portiecontrole is het verminderen van uw koolhydraatinname.

 2. Studies tonen consequent aan dat mensen die minder koolhydraten eten, van nature minder calorieën gaan eten en zonder grote inspanningen afvallen (27, 28).

 3. In één onderzoek werden 53 vrouwen met overgewicht en obesitas willekeurig toegewezen aan een koolhydraatarme groep of een caloriearme, vetarme groep gedurende zes maanden (29):

 4. Vrouwen in de koolhydraatarme groep verloren tweemaal zoveel gewicht (18,7 lbs / 8,5 kg) tijdens het eten tot ze vol waren, vergeleken met de vetarme groep (8,6 lbs / 3,9 kg), die was caloriearm.

 5. De beste manier om koolhydraten te snijden is het verminderen of elimineren van belangrijke koolhydraatbronnen uit uw dieet, waaronder suikers, snoep en frisdranken, evenals zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, pasta, aardappelen, enz.

 6. Een bereik van 100-150 gram koolhydraten per dag kan nuttig zijn. Als je snel wilt afvallen, kan minder dan 50 gram per dag extreem effectief zijn.

 7. Het verminderen van koolhydraten heeft nog een groot voordeel - het verlaagt uw insulinegehalte. Dit zorgt ervoor dat de nieren overtollig natrium en water uit het lichaam afscheiden, waardoor het opgeblazen gevoel en het watergewicht aanzienlijk worden verminderd (30, 31).

6. Tijd maken voor kwaliteit Slapen en stress vermijden kan de functie van belangrijke hormonen optimaliseren

 1. Slaap- en stressniveaus worden vaak genegeerd bij het bespreken van gezondheid en gewicht.

 2. Beide zijn ongelooflijk belangrijk voor de optimale functie van uw lichaam en hormonen.

 3. Onvoldoende slaap is zelfs een van de sterkste risicofactoren voor obesitas. Eén studie toonde aan dat een korte slaapduur het risico met 89% verhoogde bij kinderen en 55% bij volwassenen (32).

 4. Slechte slaap kan ook de honger en het hunkeren naar, wat een biochemische neiging tot gewichtstoename veroorzaakt door hongerhormonen zoals ghreline en leptine te verstoren (33, 34).

 5. Overmatige stress kan uw niveaus van het hormoon cortisol verhogen, waarvan bekend is dat het de accumulatie van buikvet en het risico op chronische, westerse ziekten zoals diabetes type II en hartaandoeningen verhoogt (35, 36, 37 ).

 6. Daarom is het erg belangrijk om tijd te maken voor een goede nachtrust en onnodige stressfactoren in uw leven te voorkomen.

 1. Afgeleid of onoplettend eten is een reden waarom mensen te veel eten en aankomen.

 2. In harmonie zijn met je lichaam en aandacht besteden aan signalen van honger en volheid of verzadiging is erg belangrijk.

 3. Veel van degenen die worstelen met gewichtstoename of obesitas eten eerder uit gewoonte of verveling dan uit noodzaak.

 4. Dit gebeurt vaak wanneer mensen tegelijkertijd iets anders doen, zoals tv kijken of internetten.

 5. In deze situaties kan het oefenen van bewust eten nuttig zijn. Mindful eten is een strategie die mensen helpt onderscheid te maken tussen emotioneel eten en echte honger.

 6. Het gaat om volledige aandacht aan wat u eet, zonder afleiding, langzaam kauwen en genieten van elke hap.

 7. Mindful eten maakt maaltijden niet alleen bevredigender, het vermindert ook het risico op overeten en gewichtstoename (38).

De onderste regel

 1. Door een paar eenvoudige veranderingen aan te brengen die hormonen optimaliseren, honger verminderen en de stofwisseling stimuleren, kunt u veel gewicht verliezen zonder ooit een enkele calorie te tellen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407