Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 creatieve manieren om meer natuur in uw leven te krijgen (en de gezondheidsvoordelen te benutten)

8. Het versterkt familiebanden

 1. Wetenschappers geloven dat het buitenleven een positief effect heeft op iemands mentale toestand en lichamelijke gezondheid, met veel onderzoeken die een verband suggereren tussen tijd doorgebracht in de natuur en verminderde stress, verbeterde concentratie, snellere hersteltijd en zelfs een sterker immuunsysteem.

 2. Dus hoe lang moeten we buiten blijven om de voordelen te voelen? Een Engelse studie, gepubliceerd in juni 2019 in het tijdschrift Scientific Reports, toonde aan dat mensen die minstens twee uur per week in de natuur doorbrachten gelukkiger en gezonder waren dan degenen die dat niet deden.

 3. Klinkt niet als veel, toch? Maar met ons drukke leven en het feit dat velen van ons in steden wonen - in feite voorspelt de Wereldgezondheidsorganisatie dat 60 procent van de wereldbevolking tegen 2030 in stedelijke gebieden zal wonen - is het nog nooit zo geweest om naar buiten te gaan meer uitdagend.

 4. Kortom: tijd maken voor Moeder Natuur is het waard. Met dat in gedachten zijn hier zeven creatieve ideeën om meer tijd buitenshuis te krijgen.

1. Breng je Go-to Nature Spots in kaart

 1. Zoek eerst de dichtstbijzijnde groene ruimte of watermassa bij uw huis (of werkplek). Maak er een doel van om die plek eenmaal per dag te bezoeken, zelfs al is het maar voor een paar minuten.

 2. Of, als u van omgeving wilt veranderen, probeer dan de dichtstbijzijnde half dozijn natuurplekken in kaart te brengen en beloof elke maand een nieuwe te bezoeken.

 3. Vergeet niet dat tijd doorbrengen in de natuur niet betekent dat u een bos moet zoeken. Er zijn talloze opties als het gaat om groene ruimte, waaronder nationale parken, natuurgebieden, botanische tuinen, arboretums, rivieren, meren en stranden. Gebruik de National Parks Service, Recreation.gov en de U.S. Forest Service om je gemakkelijkst bereikbare plekken te vinden en deze om te zetten in weekendtrips, korte vakanties en vakanties.

2. Zet het in uw agenda

 1. Plan uw natuurtijd elke week, net als elke andere gezonde gewoonte. Twee uur per week is iets minder dan 20 minuten per dag, wat gemakkelijk haalbaar is tijdens je lunchpauze, na het werk of tussen je weekendverplichtingen door.

 2. Kan het niet doordeweeks worden ingepast? Goed nieuws: de onderzoekers van de Scientific Reports-studie ontdekten dat het niet uitmaakte of deelnemers hun twee uur in één lange sessie of meerdere korte sessies kregen.

 3. "We weten dat buitenshuis trainen gemakkelijker is. Mensen melden minder pijn, minder vermoeidheid en ze kunnen langer en sneller gaan."

3. Verander uw woon-werkverkeer

 1. Pendelen door een natuurlijke omgeving kan je geestelijke gezondheid stimuleren, volgens een studie van december 2018 in het tijdschrift Environment International.

 2. Als u momenteel rijdt, overweeg dan om te wandelen, hardlopen of fietsen naar uw werk, of gewoon eerder te vertrekken, zodat u een mooiere route kunt nemen. Als u het openbaar vervoer neemt, stapt u eerder uit en loopt u door een park of aan het water.

4. Probeer Forest Therapy

 1. Bostherapie is een steeds populairdere groepsactiviteit waarbij deelnemers met een gids een natuurlijke omgeving ingaan. Deels gebaseerd op Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het boszwemmen, verkennen deelnemers de natuur met behulp van mindfulness-instrumenten en rituelen.

 2. Oskar en Nicole Elmgart, gecertificeerde bostherapeuten en oprichters van Treebath, die buitenprogramma's voor alle leeftijden in New York City uitvoeren, beschrijven een bostherapiesessie als "een bewuste ervaring in het bos waarin je gebruikt je zintuigen om wat mentale helderheid te krijgen, te ontspannen en meer aanwezig te zijn in de natuur. "

 3. De Elmgarts zeggen dat deelnemers een verhoogd welzijn en geluk voelen, maar ook meer verbonden met de natuur. Dat kan alleen maar goed zijn.

 4. "Het punt van bostherapie - de manier waarop we het leren - is het cultiveren van een diepe relatie tussen mensen en plaatsen," zegt Ben Page, directeur van de opleiding aan de Association of Nature en Forest Therapy (ANFT), dat certificatieprogramma's biedt voor bostherapeuten. "Een deel van deze relatie is gebaseerd op dit idee van wederkerigheid. Het gaat niet alleen om de menselijke gezondheid - dit gaat over het cultiveren van een relatie die gezondheidsvoordelen oplevert voor zowel mensen als ecologische ruimtes."

5. Neem uw training eens per week mee naar buiten

 1. Schakel dingen over door buiten te lopen, rennen of anderszins te sporten.

 2. Naast de toegevoegde gezondheidsvoordelen, is er een extra bonus aan dit advies: "We weten dat buitenshuis sporten gemakkelijker is", zegt Dr. Selhub. "Mensen melden minder pijn, minder vermoeidheid en ze kunnen langer en sneller gaan."

 3. Pro-tip: plan extreme weersomstandigheden zoals kou en hitte en kies de juiste trainingsuitrusting wanneer u dat doet.

6. Kweek je eigen

 1. Zorgen voor een tuin, groenten of kamerplanten is niet alleen trendy, het is ook goed voor u.

 2. Tuinieren heeft inderdaad niet alleen een open plek, maar heeft ook een positief effect op een reeks gezondheids- en welzijnsmaatregelen, volgens een meta-analyse die in maart 2017 is gepubliceerd in het tijdschrift Preventative Medicijnrapporten.

7. Breng de buitenkant naar binnen

 1. Dr. Selhub stelt voor om de geluiden, bezienswaardigheden en geuren van de natuur te gebruiken om je welzijn te vergroten, zelfs als je binnen bent.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407