Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 dingen om te weten over het 500-calorieëndieet

Diëten

 1. Een dieet van 500 calorieën is een extreme vorm van een dieet met zeer weinig calorieën (VLCD). Je moet de hoeveelheid voedsel die je eet drastisch verminderen, meestal tot maximaal 800 calorieën per dag.

 2. VLCD's gebruiken maaltijdvervangers zoals drankjes, shakes en bereide voedselrepen in plaats van maaltijden voor minimaal twee maaltijden per dag. VLCD's zijn bedoeld voor mensen die veel overgewicht hebben en niet in staat zijn geweest om af te vallen na het proberen van veel dieetplannen. [! 8006 => 1140 = 1!

Doe het niet alleen

 1. Een arts zal een dieet met 500 calorieën voorschrijven als hij of zij heeft besloten dat het van cruciaal belang is om af te vallen. Ze doen dit door uw algemene gezondheidsproblemen af ​​te wegen tegen de risico's en mogelijke complicaties van drastische caloriereductie.

 2. Als uw arts geen 500-calorieën dieet heeft aanbevolen, moet u dit dieet niet proberen. Een dergelijk dieet heeft risico's en voorzorgsmaatregelen. Een arts zou u tijdens dit dieet moeten begeleiden.

Het 5: 2 dieetplan

 1. Sommige mensen gebruiken een 500-calorieën dieet als onderdeel van het recent gepopulariseerde 5: 2 intermitterende dieetplan. Volgens dit plan eet je een uitgebalanceerd mediterraan dieet van ongeveer 2000 calorieën gedurende vijf dagen van de week en beperk je jezelf vervolgens tot 500 koolhydraatarme calorieën per dag gedurende de andere twee dagen. De twee "vastendagen" zijn meestal niet opeenvolgend.

 2. Er is zeer weinig bewijs om de voordelen van 5: 2 intermitterend diëten boven dagelijkse caloriereductie te ondersteunen.

Hoeveel is 500 calorieën?

 1. U kunt een idee krijgen van hoeveel (of hoe weinig) 500 calorieën is als u het aantal calorieën in populaire voedingsmiddelen bekijkt. De USDA berekent dat twee handenvol pinda's of een plak pepperonipizza ongeveer 250 calorieën bevat. Een appel bevat minder dan 80 calorieën, terwijl twee stukken gefrituurde kip ongeveer 400 calorieën bevatten.

 2. Misschien wilt u ook overwegen hoeveel calorieën u per dag verbrandt. Volgens de Harvard Medical School verbrandt een persoon van 185 pond 72 calorieën door gewoon in een vergadering van een uur te zitten.

Je hebt nog steeds voeding nodig

 1. Een van de problemen met een 500-calorieën dieet is dat het geen beperkingen oplegt aan de vetten en koolhydraten die u consumeert. Een portie chocoladetaartcake en een glas melk zijn goed voor ongeveer 500 calorieën. Die zogenaamde maaltijd komt echter niet eens in de buurt om je de voedingsstoffen te geven die je nodig hebt, zelfs niet als je gewoon in een vergadering zit.

 2. Ongeacht het aantal calorieën, bevat een goed afgerond dieet groenten en fruit, magere eiwitten en volle granen. Gezond zijn is veel meer dan alleen een getal.

Gevaar voor tekortkomingen

 1. De grootste gevaren van een 500-calorieën dieet hebben te maken met vitamine- en mineraaltekorten. Vitamine- en mineraaltekorten kunnen tot veel gezondheidsproblemen leiden. De meeste mensen kunnen zelfs niet aan hun vitamine- en mineralenbehoefte voldoen als ze minder dan 1200 calorieën per dag eten.

 2. Volgens de Mayo Clinic kunt u bijvoorbeeld haarverlies krijgen als uw dieet het mineraal zink, dat in pompoenpitten en rundvlees zit, mist.

 3. Lage ijzerinname kan leiden tot bloedarmoede, terwijl chronische lage inname van calcium en vitamine D op latere leeftijd tot osteoporose kan leiden. Als je niet genoeg krijgt van de vitamine niacine, gevonden in tonijn en dadels, kun je een risico lopen op een hartaanval als gevolg van verstopte slagaders. Overweeg altijd de volledige voedingsmake-up van het voedsel dat u eet, niet alleen hun calorieën.

Spierverlies

 1. Een dieet van 500 calorieën kan u ook in gevaar brengen voor spierverlies. Sharon Palmer, R.D., diëtist en auteur van "Plant-Powered for Life", merkt op: "Zodra uw lichaam uw vetreserves heeft verbruikt, begint het gezonde spieren te verbranden."

 2. In eerste instantie lijkt spierverlies misschien alsof u meer gewicht verliest, maar houd er rekening mee dat niet alle gewicht slecht is. Om je lichaam gezond te houden, moet je spieren kunnen opbouwen. Een gezond dieet verbrandt vet, geen spieren.

Metabole veranderingen

 1. Een ander gezondheidsrisico om in gedachten te houden bij het overwegen van een 500-calorieën dieet is dat uw metabolisme zal veranderen als u de hoeveelheid calorieën die u eet gedurende een voldoende lange periode vermindert. Ernstige caloriebeperking voor langere tijd leidt tot een langzamer metabolisme. Dit kan ertoe leiden dat u minder calorieën verbrandt. Wanneer u gewicht verliest, hebt u ook minder calorieën nodig om uw nieuwe gewicht te behouden dan u nodig had voor uw oorspronkelijke gewicht.

 2. Dr. Mindy Haar, Ph.D., RD, CDN, van het New York Institute of Technology School of Health Professions, zegt: "Veel mensen denken dat ze een dieet voor de korte termijn kunnen volhouden, het gewicht verliezen en dan teruggaan om te eten zoals ze vroeger waren. Maar als ze dat doen, zullen ze terugkomen tot ze hun oorspronkelijke gewicht hebben bereikt. " Vaak verliezen mensen zowel vet als magere massa, maar herwinnen ze vooral vet, waardoor diëten ons uiteindelijk dikker kunnen maken.

Om mee te nemen

 1. Voer een dieet van 500 calorieën alleen uit onder strikt toezicht van een arts. Hoewel u gewicht kunt verliezen, loopt u het risico op ondervoeding, wat veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Gezond gewichtsverlies omvat het verkrijgen van een verscheidenheid aan voedingsstoffen uit verschillende voedselbronnen, het beperken van voedselporties en het verbranden van meer calorieën dan je eet. Blijf bij die aanpak om de kilo's eraf te krijgen en weg te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407