Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 geweldige voordelen van pruimen

7 geweldige voordelen van pruimen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 april 2019

 2. Fruit, maar ze bieden een verrassend aantal voordelen en kunnen op verschillende manieren aan uw dieet worden toegevoegd. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn pruimen?

 1. Een gedroogde pruim is een gedroogde pruim, waarvan de meest voorkomende vorm wetenschappelijk bekend staat als Prunus domestica. Een gedroogde pruim heeft een enigszins verschrompeld uiterlijk, omdat veel van het water uit de oorspronkelijke pruim is verwijderd door verschillende technieken. Pruimen zijn er in meer dan 1.000 variëteiten, maar hun grootte ligt meestal tussen een limoen en een perzik.

 2. Gedroogde pruimen hebben een zoete smaak en zijn zeer vezelig, waardoor het een beetje een taak is om ze te kauwen, maar diezelfde vezelachtige eigenschappen geven deze gedroogde vruchten zo'n gezond profiel. Pruimen en pruimen zijn op dezelfde manier goed voor je algehele gezondheid, maar zoals bij veel gedroogd fruit, bieden pruimen iets andere voordelen en hebben ze een aantal voordelen ten opzichte van hun verse vormen. Gedroogd fruit kan namelijk langer worden bewaard dan verse variëteiten, waardoor ze gemakkelijker te transporteren zijn en ervoor zorgen dat voedsel niet wordt verspild. Sommige experts zeggen dat pruimen al meer dan 10.000 jaar worden geconsumeerd, waardoor ze een van de oudste - en meest heerlijke - tradities van mensen zijn.

Nutrition

 1. Als het op voeding aankomt, zitten deze gedroogde vruchten boordevol nuttige vitamines, mineralen, vezels, koolhydraten en vet. Slechts een kwart kopje pruimen levert meer dan 12% van uw dagelijkse vezelbehoeften, evenals 6% van uw vitamine K-behoeften per dag. Dit is naast goede hoeveelheden mangaan, kalium, koper, zink en calcium, samen met bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine, belangrijke antioxidanten die de gezondheid op verschillende manieren kunnen verbeteren.

Voordelen

 1. Bij regelmatig gebruik kunnen pruimen een aantal uitstekende voordelen voor uw gezondheid bieden, waaronder het reguleren van uw stoelgang, het voorkomen van kanker, het verbeteren van de gezondheid van de ogen, het beschermen van de gezondheid van de ogen en het reguleren van cholesterol. Laten we deze voordelen in detail bekijken.

Spijsvertering verbeteren

 1. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen pruimen eten is het verbeteren van hun stoelgang. Deze gedroogde vruchten zijn een goede bron van voedingsvezels en staan ​​bekend als laxerende eigenschappen. Pruimensap is een zeer populaire drank, vooral bij oudere generaties, die hun spijsvertering willen verbeteren, constipatie willen elimineren en ontstekingen in de darm willen verminderen.

Ooggezondheid promoten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Kan kanker helpen voorkomen

 1. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer suggereert dat gedroogde pruimen uw risico op darmkanker kunnen helpen verlagen. Het schrijft dit voordeel toe aan de aanwezigheid van voedingsvezels en polyfenolen daarin.

Botsterkte verbeteren

 1. Met een breed scala aan mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft voor botsterkte en ontwikkeling, zijn deze gedroogde vruchten ideaal als u osteoporose en andere botgerelateerde problemen wilt voorkomen. Als uw bloed niet genoeg calcium of andere mineralen heeft, zal het lichaam het uit uw botten uitlogen, waardoor ze verzwakken. Om deze reden is het consumeren van mineraalrijk voedsel zoals pruimen een uitstekende keuze.

Cholesterol reguleren

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Ontgift het lichaam

 1. Hoewel gedroogde pruimen gedroogde vruchten zijn, bestaan ​​ze nog steeds voor ongeveer 30% uit water en hebben ze bepaalde diuretische eigenschappen, die kunnen helpen het lichaam van ongewenste gifstoffen te spoelen voordat ze zich kunnen ophopen en uw verschillende systemen.

Gewichtsverlies

 1. Hoewel een kwart kopje pruimen ongeveer 100 calorieën bevat, ongeveer 5% van je dagelijkse inname, zijn deze gedroogde vruchten ongelooflijk voedzaam en kunnen ze je een vol gevoel geven, wat betekent dat je hebt gewonnen ' t onnodig tussendoortje of te veel eten.

Gedroogde pruimen aan uw dieet toevoegen

 1. Deze gedroogde vruchten worden over het algemeen als een snelle, zoete snack geconsumeerd, maar zoals gezegd genieten veel mensen ervan om het fruit ook in een dik sap te mengen. Pruimen kunnen worden gemengd in verschillende desserts en goed worden gebakken, maar verse pruimen hebben meestal de voorkeur voor dit doel.

 2. Woord van voorzichtigheid: het eten van een overmatige hoeveelheid pruimen kan negatieve bijwerkingen hebben, waaronder diarree en maagklachten. Allergieën voor gedroogde pruimen zijn vrij zeldzaam, maar als je nog nooit een pruim of een pruim hebt gegeten, let dan goed op de reactie van je lichaam zodra je ze aan je dieet toevoegt.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407