Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 geweldige voordelen van Swiss Chard

7 geweldige voordelen van Swiss Chard

 1. De gezondheidsvoordelen van snijbiet zijn verbluffend en omvatten het vermogen om de bloedsuikerspiegel te reguleren, verschillende soorten kanker te voorkomen, de spijsvertering te verbeteren, het immuunsysteem te stimuleren, koorts te verminderen en ontstekingen te bestrijden. Het helpt ook de bloeddruk te verlagen, hartziekten te voorkomen, de botsterkte te vergroten, het lichaam te ontgiften en de werking van de hersenen te versterken.

Bladgroenten snijbiet

 1. Snijbiet is een bladgroente die wetenschappelijk is geclassificeerd als Beta vulgaris subsp. cicla, en het behoort tot de familie Chenopodiaceae. Snijbiet is eigenlijk een veel voorkomende naam, maar in werkelijkheid kun je de groente 'snijbiet' noemen. Het is nauw verwant aan bieten en heeft eigenlijk dezelfde wetenschappelijke classificatie, maar bieten worden meestal gekweekt voor de wortels, terwijl snijbiet wordt gekweekt voor zijn bladeren.

 2. Snijbiet bestaat al vele eeuwen in culturele diëten, waarschijnlijk zolang als bieten, die duizenden jaren teruggaan. Omdat de twee ondersoorten zo op elkaar lijken, is het moeilijk om de exacte afstamming of het oorspronkelijke gebied van snijbiet te achterhalen. Het wordt echter het meest en gemakkelijk op het noordelijk halfrond gekweekt en is erg populair als ingrediënt voor mediterrane koks. Het eerste gedocumenteerde gebruik van snijbiet bij het koken was op Sicilië.

 3. Snijbiet wordt meestal rauw gegeten in salades, gekookt of gebakken. De bitterheid van de rauwe bladeren verdwijnt bij het koken, waardoor een zachte, heerlijke smaak achterblijft, subtieler dan spinazie, waarvoor snijbiet vaak wordt aangezien. Maar waarom zoveel aandacht besteden aan deze bladgroente, wanneer spinazie gemakkelijker verkrijgbaar is en een aantal gezondheidsvoordelen biedt? Laten we eens kijken wat voedingswaarde is in Zwitserse snijbiet dat het zo waardevol maakt als voedingsbestanddeel!

Voedingswaarde van snijbiet

 1. De vele gezondheidsvoordelen die aan snijbiet worden toegeschreven, zijn te danken aan de indrukwekkende lijst van vitamines, voedingsstoffen en organische verbindingen, waaronder vitamine K, vitamine C en vitamine A, evenals vitamine E, riboflavine en vitamine B6. Wat mineralen betreft, heeft snijbiet een rijkdom aan magnesium, mangaan, kalium, ijzer, natrium en koper. Bovendien heeft snijbiet naast voedingsvezels een aanzienlijke hoeveelheid polyfenolische antioxidanten, fytonutriënten en enzymen die uniek en zeer gunstig voor uw gezondheid zijn.

Gezondheidsvoordelen van snijbiet

 1. Laten we de voordelen voor de gezondheid van snijbiet in detail bekijken.

Diabetescontrole

 1. Een van de belangrijkste voordelen van snijbiet is het vermogen om de bloedsuikerspiegel in ons lichaam te reguleren. Syringinezuur is een van de unieke flavonoïden die in snijbiet worden gevonden, en het heeft een zeer ongewoon vermogen. Het remt de activiteit van een specifiek enzym genaamd alfa-glucosidase. Dit betekent dat minder koolhydraten worden afgebroken tot eenvoudige suikers, waardoor de bloedsuikerspiegel in het lichaam stabiel blijft en de plunges en pieken worden voorkomen die zo gevaarlijk zijn voor diabetici of voor mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van diabetes .

Botgezondheid

 1. Snijbiet heeft een aanzienlijke hoeveelheid calcium in die bladeren, wat betekent dat het een belangrijke boost voor de gezondheid van de botten biedt. Calcium, evenals de andere mineralen in deze groente, helpen de botgroei en -ontwikkeling te stimuleren, waaronder magnesium en vitamine K.

Brain Booster

 1. Snijbiet is een waardevolle bron van zowel kalium als vitamine K, die beide in aanzienlijke hoeveelheden in de hersenen worden gevonden en een integraal onderdeel zijn van het stimuleren van cognitieve ontwikkeling en vaardigheden. Voeg wat snijbiet toe aan je dieet en verruim je geest!

Bloedsomloop

 1. IJzer en koper zijn beide essentiële elementen van rode bloedcellen, en zonder die twee mineralen kunnen mensen bloedarmoede ontwikkelen, wat zich uit in zwakte, vermoeidheid, maagaandoeningen en gebrek aan concentratie. Door te zorgen voor een juiste hoeveelheid rode bloedcellen door voedsel zoals snijbiet te eten, kunt u de bloedcirculatie en zuurstofvoorziening naar essentiële organen in het lichaam verhogen.

Bloeddruk en hartgezondheid

 1. De ontstekingsremmende en fytonutriënten antioxidanten in snijbiet, samen met kalium, dragen allemaal bij aan het verlagen van de bloeddruk en stress op het cardiovasculaire systeem. Hypertensie is te wijten aan pro-inflammatoire enzymen in het lichaam, die de organische verbindingen in snijbiet kunnen neutraliseren. Daarom beschermt snijbiet tegen verschillende aandoeningen, zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes.

Oogzorg

 1. Snijbiet heeft een enorme hoeveelheid bètacaroteen, die op veel manieren is gekoppeld aan een optimale gezondheid van het oog en een vermindering van maculaire degeneratie, glaucoom, nachtblindheid en andere aan het gezichtsvermogen gerelateerde aandoeningen .

Gezond haar

 1. Snijbiet heeft ook aanzienlijke hoeveelheden biotine, naast zijn vele andere nuttige verbindingen. Biotine is een organische verbinding die rechtstreeks is gekoppeld aan gezond haar, de stimulatie van follikels en als een manier om glans en textuur te verhogen.

Kankerpreventie

 1. Zoals veel groene bladgroenten, heeft snijbiet anti-kanker eigenschappen vanwege de enorme hoeveelheden antioxidanten die erin voorkomen. Volgens het Instituut voor Biochemie, Afdeling Biomoleculaire Wetenschappen, Universiteit van Urbino 'Carlo Bo', Urbino, Italië, bevat het aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten zoals xylosylvitexine, die in verband zijn gebracht met het voorkomen van een breed scala aan kankers, met name darmkanker.

 2. Snijbiet heeft ook verbindingen die de antimitotische activiteit op borstkankercellen bevorderen.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407