Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 gezondheidsclaims over Astaxanthin

Onder de zee

 1. Visolie met omega-3-vetzuren is niet het enige uit de oceaan dat de functie in het menselijk lichaam kan verbeteren. Astaxanthine is een carotenoïde pigment dat voorkomt in forel, microalgen, gist en garnalen, onder andere zeedieren. Het wordt meestal aangetroffen in Pacifische zalm en geeft de vis zijn rozeachtige kleur.

 2. Van een antioxidant, astaxanthine, wordt gezegd dat het veel gezondheidsvoordelen heeft. Het is in verband gebracht met een gezondere huid, uithoudingsvermogen, hartgezondheid, gewrichtspijn en kan zelfs een toekomst hebben bij de behandeling van kanker.

1. Antioxidant

 1. Zoals u wellicht weet, zijn antioxidanten goed voor u. De antioxiderende eigenschappen van Astaxanthin vormen de belangrijkste bron van gezondheidsclaims en voordelen van het supplement, vooral wanneer het wordt gebruikt om kanker te behandelen.

 2. Het is in verband gebracht met een verbeterde bloedstroom en verlaging van oxidatieve stress bij rokers en mensen met overgewicht. Een vergelijkende studie van astaxanthine en andere carotenoïden toonde aan dat het de hoogste antioxiderende activiteit vertoonde tegen vrije radicalen.

2. Kanker

 1. Vanwege zijn antioxiderende eigenschappen is er veel onderzoek gedaan naar hoe astaxanthine kan helpen om verschillende soorten kanker te behandelen. Eén studie toonde voordelen op korte en lange termijn voor de behandeling van borstkanker, inclusief verminderde groei van borstkankercellen.

 2. De hoge kosten van gezuiverde astaxanthine hebben het gebruik ervan in verdere onderzoeken en behandelingen tegen kanker beperkt.

3. De huid

 1. Astaxanthine kan lokaal worden gebruikt om een ​​gezonde huid te bevorderen. Een onderzoek uit 2012 toonde aan dat het combineren van lokale en orale doses astaxanthine kan helpen rimpels glad te maken, ouderdomsvlekken kleiner te maken en de huidvochtigheid te behouden. Er waren positieve resultaten bij zowel mannen als vrouwen, maar meer onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen.

4. Oefening supplement

 1. Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van astaxanthine op het uithoudingsvermogen en op vermoeidheid na inspanning. Studies bij muizen tonen aan dat het het gebruik van vetzuren door het lichaam kan stimuleren, wat het uithoudingsvermogen helpt en spier- en skeletbeschadiging voorkomt.

 2. Tot nu toe ontbreekt echter nog steeds bewijs voor de effecten ervan op menselijke inspanning. Eén studie met proefpersonen vond geen oefeningvoordelen van astaxanthinesupplementen in verband met spierletsel.

5. Hart gezondheid

 1. Onderzoekers onderzoeken ook claims dat astaxanthine de gezondheid van het hart ten goede kan komen. Een studie uit 2006 onderzocht de effecten van astaxanthine op ratten met hypertensie (hoge bloeddruk), en de resultaten gaven aan dat het kan helpen om het elastinegehalte en de wand van de slagader te verbeteren.

 2. Andere claims omvatten het idee dat astaxanthine hartaandoeningen kan voorkomen en het cholesterol kan verlagen, maar er is nog onvoldoende bewijs om dit gebruik te ondersteunen.

6. Gewrichtspijn

 1. Astaxanthine kan ook een toekomst hebben bij de behandeling van gewrichtspijn, waaronder aandoeningen zoals reumatoïde artritis, die bijna één op de vijf Amerikanen treft en carpaal tunnelsyndroom. De resultaten tot nu toe zijn echter gemengd.

 2. Sommige onderzoeken tonen aan dat astaxanthine mogelijk ontstekingen en pijnsymptomen gerelateerd aan artritis kan verminderen. Een onderzoek naar de relatie tussen astaxanthine en carpaal tunnelsyndroom heeft echter geen bewijs gevonden om de claim te ondersteunen.

7. Mannelijke vruchtbaarheid

 1. In een onderzoek uit 2005 liet astaxanthine positieve resultaten zien voor de mannelijke vruchtbaarheid. In de loop van drie maanden onderzocht de dubbelblinde studie 30 verschillende mannen die eerder aan onvruchtbaarheid leden.

 2. De onderzoekers zagen verbeteringen in spermaparameters, zoals telling en motiliteit, en verbeterde vruchtbaarheid in de groep die een sterke dosis astaxanthine kreeg. Omdat dit een relatief kleinschalige studie was, is meer bewijsmateriaal en onderzoek nodig om deze bewering te ondersteunen.

Neem wat zalm in je buik

 1. Hoewel de jury enkele van deze gezondheidsclaims nog steeds niet kent, kunt u er zeker van zijn dat astaxanthine - als antioxidant - goed voor u is.

 2. Probeer een of twee keer per week wat zalm te eten om te profiteren van de antioxiderende eigenschappen. Dit eenvoudige recept voor gegrilde zalm is bijvoorbeeld perfect voor een licht diner.

 3. Kies geheel voedsel als uw eerste optie om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Astaxanthin is beschikbaar in supplementvorm, maar de Amerikaanse Food and Drug Administration houdt geen toezicht op de productie of verkoop van supplementen of kruiden.

 4. Hoewel de jury enkele van deze gezondheidsclaims nog steeds niet kent, kunt u er zeker van zijn dat astaxanthine - als antioxidant - goed voor u is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407