Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 interessante vervangers van komijn

7 interessante vervangers van komijn

 1. Komijn is een kruid dat veel mensen onmiddellijk associëren met Mexicaans eten, maar het wordt over de hele wereld veel gebruikt, met name in Indiase en Zuidoost-Aziatische keukens. Het komt van een bloeiende plant en de langwerpige, geribbelde zaden kunnen in hele of gemalen vorm worden gebruikt. De smaak van komijn kan worden omschreven als nootachtig, kruidig ​​en aarde, maar er is soms ook een lichte bittere nasmaak en soms zelfs een citrustoon. Dit smaakprofiel wordt aangevuld door hoge niveaus van ijzer, magnesium en calcium, antioxidanten en vluchtige organische stoffen, evenals kleinere hoeveelheden voedingsvezels. Dit kostbare kruid kan de spijsvertering helpen verminderen, ontstekingen verminderen, helpen bij ademhalingsstoornissen, de immuniteit verhogen, chronische ziekten voorkomen en het genezingsproces versnellen, vooral op de huid.

 2. Krachtige kruiden zoals komijn zijn belangrijke elementen van veel keukens en traditionele medische praktijken, maar het is niet altijd beschikbaar. Sommige mensen zijn ook allergisch voor dit kruid, of anderen in dezelfde familie, dus vervangers moeten worden gevonden. Deze specerij heeft een veelzijdige smaak en een aantal toepassingen, dus de lijst met mogelijke vervangingen is eigenlijk behoorlijk indrukwekkend.

Vervangt komijn

 1. De vervangers voor komijn omvatten:

Chilipoeder

 1. Knoflookpoeder, dus er zit een aanzienlijke hoeveelheid warmte in deze vervanger. Gebruik ongeveer half zoveel chilipoeder als je komijn zou gebruiken, zodat je je mond niet te veel verbrandt! Van chilipoeder is ook bekend dat het de spijsvertering helpt en ontstekingen door het hele lichaam kalmeert. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Karwijzaden

 1. Karwijzaden staan ​​niet zo bekend om hun specerijen als hun aardse smaak, en zelfs een lichte citrussmaak. Komijn deelt enkele van deze kenmerken, maar het smaakprofiel komt niet exact overeen, waarbij komijn aanzienlijk sterker is. Gemalen karwijzaden mogen echter niet in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt, anders verandert het de smaak van het gerecht volledig; ongeveer de helft zoveel karwij als grond wordt aanbevolen. Karwij heeft echter een aantal vluchtige verbindingen die het antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen geven die vergelijkbaar zijn met komijn.

Garam Masala

 1. Net als bij chilipoeder is komijn eigenlijk een belangrijk ingrediënt in deze kruidenmix, maar als je geen pure kruiden meer hebt, kan garam masala een prachtige vervanging zijn. Hoewel garam masala ook meestal kruidnagel, peper, kaneel en koriander bevat, is het algehele smaakprofiel vrij gelijkaardig aan dat van komijn. Gebruik slechts half zoveel garam masala als komijn, om te voorkomen dat je de smaak van je gerecht overmeestert.

Taco kruidenmix

 1. Het wordt misschien niet als hoog gastronomisch koken beschouwd om taco-kruidenmix te gebruiken, maar de mix van kruiden daarin - inclusief komijn - zorgt voor een perfect uitgebalanceerde kick van kruiden en warmte. Als de pure kruiden op zijn, of gewoon op zoek zijn om de smaak een beetje complexer en aangenamer te maken, vervang dan de taco-kruidenmix in gelijke porties als de aanbevolen komijn en geniet van je volgende maaltijd met een beetje Mexicaanse inspiratie!

Koriander

 1. Hoewel koriander en komijn niet dezelfde smaak hebben, noch even "pittig" zijn, hebben ze allebei een aardse, aromatische kwaliteit wanneer ze in hartige gerechten worden gekookt. Daarom is koriander een populair en effectief alternatief voor komijn, ondanks hun aanvankelijk verschillende smaak- en aromaprofielen. Van koriander is ook bekend dat het constipatie verlicht, infecties voorkomt en de bloeddruk verlaagt.

Paprika

 1. Paprika is een krachtig kruid dat vaak voorkomt in Aziatische en Mexicaanse keukens en is zeer gewild vanwege de rokerige smaak die het aan veel verschillende voedingsmiddelen biedt. Komijn heeft een beperkte rokerige kwaliteit qua smaak, maar wanneer je paprika vervangt, kan het bijna iedereen voor de gek houden! Paprika is echter zeer krachtig, dus begin bij 25-50% van de aanbevolen hoeveelheid en ga vanaf daar omhoog!

Kerriepoeder

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407