Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 interessante voordelen van beuken

7 interessante voordelen van beuken

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 29 mei 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Beech?

 1. Beukenbomen zijn heel gebruikelijk in heel Europa, Azië en Noord-Amerika en de naam "beuk" beschrijft eigenlijk het geslacht Fagus, dat meer dan een dozijn verschillende soorten omvat. Beukenbomen waren en blijven, ondanks dat ze gebruikelijk zijn, om een ​​groot aantal redenen zeer belangrijk. Ze werken als uitstekend brandhout, om verschillende voedingsmiddelen en alcoholen te roken, en als bouwmateriaal voor alles, van tafels tot hutten. Beukenbomen leveren echter ook op in termen van medicinale of gezondheidsvoordelen. Hun schors, bladeren, noten, takken en bloemen kunnen allemaal worden gebruikt voor verschillende toepassingen en kwalen als ze goed zijn voorbereid.

 2. De meeste beukenrassen zijn specifiek voor één geografische regio of continent (Noord-Amerika heeft slechts één soort, Fagus grandifolia), dus afhankelijk van uw locatie kunnen beuken en beukennoten iets andere kwaliteiten hebben. Het geslacht is echter vrij gelijkaardig en de medicinale voordelen moeten grotendeels hetzelfde zijn.

Gezondheidsvoordelen van beuken

 1. Laten we enkele van die indrukwekkend diverse gezondheidsvoordelen van beuken eens nader bekijken.

Haarverzorging

 1. Follikelbedden. Als je last hebt van haarverlies of broos haar, kan de olie die uit deze noten wordt geëxtraheerd, worden toegevoegd aan een dragerolie en op het haar worden gebruikt om het uiterlijk en de sterkte ervan te verbeteren. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheid van baby's

 1. De aanzienlijke hoeveelheden vitamine B9 in beukenootjes maken het een prachtige toevoeging voor zwangere moeders die de gezondheid van hun baby willen garanderen. Vitamine B9, ook bekend als folaat, is een essentiële vitamine om neurale buisdefecten bij zuigelingen te voorkomen, dus het toevoegen van wat beukenootjes aan uw dieet is nooit een slecht idee. Alleen met mate, want beukenootjes hebben bepaalde gifstoffen die niet in grote hoeveelheden moeten worden geconsumeerd.

Verbeterde spijsvertering

 1. Hoewel het niet zo gebruikelijk is om bladeren van bomen af ​​te eten, worden beukenbladeren en scheuten al honderden (zo niet duizenden) jaren gegeten, vooral in tijden van hongersnood. Het hoge gehalte aan cellulose en vezels is goed voor het reguleren van de spijsvertering en biedt een levensvatbaar "foeragerend voedsel" als dat nodig is tijdens wandelingen, kampeertochten, etc.

Verlichting van hoofdpijn

 1. De bladeren kunnen ook worden ingekookt om een ​​kompres of een zalf te maken met bewezen pijnstillende eigenschappen. In de traditionele geneeskunde werd op poultices van beuken een beroep gedaan om hoofdpijn en andere milde pijngerelateerde problemen te verminderen en zijn ze nog steeds opgenomen in bepaalde kruiden analgetica die momenteel op de markt zijn. Dit werkt voor zowel actuele toepassing als orale consumptie.

Antioxidant potentieel

 1. Antioxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren die chronische ziekten en celmutaties veroorzaken, waaronder kanker. Door de schors te drogen en goed te behandelen, wordt het een levensvatbare bron van enorm heilzame antioxidantverbindingen!

Nieraandoeningen

 1. Hoewel de zaden zelf in grote hoeveelheden als giftig worden beschouwd, kan een afkooksel worden gemaakt waarvan is aangetoond dat het de nierfunctie aanzienlijk verhoogt en het plassen stimuleert. Als diureticum kan beuken helpen de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, inclusief overtollige vetten, zout, afval en water, waardoor de algehele efficiëntie van uw metabolisme wordt verbeterd.

Antiseptische eigenschappen

 1. De takken kunnen worden gedistilleerd (droge destillatie) om een ​​soort teer of creosoot te produceren, die plaatselijk op wonden kan worden aangebracht om ze te beschermen tegen infecties en microben. Deze plakkerige substantie kan ook op de huid worden aangebracht om het uiterlijk te verbeteren, de tekenen van littekens en veroudering te verminderen en ontstekingen te kalmeren. Verder suggereert onderzoek dat het kan helpen bij het verlichten van eczeem, psoriasis, steenpuisten, bevriezing en brandwonden.

 2. Een laatste woord van waarschuwing: Zoals vermeld, zijn er bepaalde delen van de beuk die giftig zijn, dus als u niet getraind bent om te weten welk type boom en welk deel van de boom wordt gebruikt in welke hoedanigheid, probeer niet alleen te "foerageren". Praat met een professionele botanicus, kruidkundige of medische professional voordat u belangrijke beukenbehandelingen aan uw regime toevoegt.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407