Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Ongelofelijke voordelen van Acorn Squash

7 ongelooflijke voordelen van eikelpompoen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 17 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Acorn Squash?

 1. Eikelpompoen wordt toepasselijk genoemd omdat ze, wanneer ze volgroeid zijn, vrij veel lijken op grote eikels, behalve dat ze groen zijn en zwaar geribbeld rond de buitenkant. De wetenschappelijke naam van eikelpompoen is Cucurbita pepo (var. Turbinata). Ze zijn ook algemeen bekend als peperpompoen of Des Moines Squash. Hoewel ze worden beschouwd als een winterpompoen in termen van seizoensgebondenheid en de tijd wanneer ze worden gegeten / volwassen worden, behoren ze tot dezelfde soort als zomerpompoenen. Zowel het vruchtvlees als de trompetbloemen die vanaf de bovenkant van de pompoen groeien, zijn eetbaar, hoewel de bladeren en bloemen vaker worden gegeten in landen zoals de Filippijnen. Eikelpompoen kan, net als de meeste andere squashrassen, worden gebakken, gebakken, gestoomd, gevuld of gemengd met andere vlees- en groentegerechten.

 2. Historisch gezien werd eikelpompoen vaak gebruikt door indianen, omdat het afkomstig was uit Noord- en Midden-Amerika. Het heeft zich over de hele wereld verspreid, dankzij de Europese ontdekkingsreizigers die de pompoenpitten terug naar hun land brachten en deze hartige en voedzame vrucht begon te cultiveren. Naast de heerlijke smaak en de barre omstandigheden waarin eikelpompoen kan groeien, is het ook voedzamer dan alle andere familieleden van de zomerpompoen, waardoor het een waardevol onderdeel is van een gezond en uitgebalanceerd dieet. Laten we dit donkergroene fruit eens nader bekijken en ontdekken wat het zo'n gezonde en voedzame voedselbron maakt.

Voedingswaarde van eikelpompoen

 1. Zoals hierboven vermeld, is eikelpompoen extreem voedzaam vanwege zijn grootte, maar heeft het ook een gevarieerd aanbod aan voedingsstoffen. Het is rijk aan voedingsvezels, zoals de meeste groenten en fruit, terwijl het ook erg weinig verzadigd vet, cholesterol en natrium bevat. Wat vitaminen en mineralen betreft, heeft eikelpompoen aanzienlijke niveaus van vitamine C, vitamine A, thiamine, pantotheenzuur en andere vitamines uit de B-familie, en het assortiment mineralen is echt indrukwekkend, waaronder kalium, magnesium, mangaan, ijzer, koper , fosfor en calcium.

Gezondheidsvoordelen van Acorn Squash

 1. De gezondheidsvoordelen van eikelpompoen worden hieronder vermeld;

Verhoogt de immuniteit

 1. Eikelpompoen is een geweldige bron van vitamine C, een van de beste manieren om uw immuunsysteem te stimuleren. Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, stimuleert de productie van witte bloedcellen, die het lichaam beschermen tegen ziekteverwekkers en andere ongewenste ziektekiemen / microben. Bovendien is vitamine C een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het lichaam, in termen van spierweefsel, bloedvaten, tanden, huid en organen. Vitamine C werkt ook als een antioxidant en helpt het lichaam te beschermen tegen ernstige aandoeningen, zoals hartziekten.

Verbetert het gezichtsvermogen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Skin Care

 1. Naast de bescherming van de ogen speelt vitamine A ook een belangrijke rol bij het behoud van de gezondheid van de huid. De antioxidanten die zijn afgeleid van vitamine A, evenals andere vitamines in eikelpompoenen, zorgen ervoor dat de huid er jong en strak uitziet. Ze helpen ook bij het verwijderen van vlekken en littekens, versnellen de genezing van wonden en beschermen de huid tegen ziekteverwekkers en vroegtijdige veroudering.

Besturing Diabetes

 1. Misschien wel de belangrijkste component in eikelpompoen is voedingsvezels. Een portie eikelpompoen bevat 9 gram vezels, meer dan 1/3 van de dagelijkse behoefte. Vezel reguleert onze spijsvertering door bulk toe te voegen aan onze stoelgang en constipatie, diarree, krampen en een opgeblazen gevoel te elimineren. Bovendien reguleert voedingsvezel de bloedsuikerspiegel in het lichaam en helpt zo de ontwikkeling van diabetes te voorkomen. Het helpt ook mensen met diabetes bij het handhaven van stabiele glucosewaarden. Ten slotte helpt voedingsvezels om overtollig cholesterol in het lichaam te elimineren, waardoor atherosclerose en daaropvolgende cardiovasculaire aandoeningen zoals beroertes en hartaanvallen worden voorkomen.

Regelt de bloeddruk

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bouwt sterke botten

 1. Eikelpompoen heeft een grote verscheidenheid aan mineralen, waaronder calcium, mangaan, magnesium, koper, ijzer en fosfor. Veel van deze mineralen zijn integrale onderdelen in de ontwikkeling van nieuwe botten, evenals de hergroei en genezing van het botmateriaal dat we al hebben. Voldoende minerale diversiteit in het lichaam kan helpen om osteoporose te voorkomen en ervoor te zorgen dat onze botten sterk en functioneel blijven tot ver in onze latere jaren.

 2. Woord van waarschuwing: Eikelpompoen bevat veel koolhydraten en hoewel er geen eenvoudige suikers zijn in eikelpompoen, zoals je normaal zou vinden in koolhydraten, vullen ze het lichaam nog steeds op termen van calorieën. Degenen met een koolhydraatarm dieet zouden waarschijnlijk een ander fruit moeten kiezen om hun dieetbeperkingen aan te vullen.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407