Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 ongelooflijke krabvoordelen

7 ongelooflijke krabvoordelen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 januari 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Crab

 1. Krabben zijn enkele van de meest populaire en meest gevangen wezens in de zee, en hoewel er duizenden verschillende soorten krabben over de hele wereld zijn, zijn er slechts een handvol soorten die op grote schaal worden nagestreefd als voedselbron, en nog minder die worden gekweekt in krabkwekerijen voor een meer gecontroleerde teelt. Wetenschappelijk gezien zijn krabben schaaldieren van een intraorder genaamd Brachyura en bezitten ze een hard exoskelet en twee klauwen. Er is een ongelooflijke variatie in de soorten krabben op het land en in het water, maar Portunus trituberculatus is de soort die het meest waarschijnlijk op je bord belandt, aangezien meer dan 300.000 ton van deze krabben elk jaar wordt gevist, wat neerkomt op bijna 20% van alle overal ter wereld gevangen en geconsumeerd.

 2. Het exoskelet van de krab moet eerst worden gebroken en gescheiden om toegang te krijgen tot het voedzame vlees eronder, en bij sommige grotere soorten kan de hoeveelheid vlees binnen u verrassen. Krabvlees komt vaak voor op menu's over de hele wereld, maar het is veel meer dan alleen een heerlijk voorgerecht. Krabvlees zit boordevol essentiële vetten, voedingsstoffen en mineralen die het menselijk lichaam nodig heeft om normaal te functioneren. Van selenium en omega-3-vetzuren tot eiwitten en vitamine B, krabvlees is een zeer goede aanvulling op uw dieet. Laten we nu dit verhaal openbreken en iets meer te weten komen over de gezondheidsvoordelen van krab.

Gezondheidsvoordelen van krab

 1. Krabben hebben veel gezondheidsvoordelen, laten we ze hieronder in detail bespreken.

Bevordert de botgezondheid

 1. Calcium, fosfor is het meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam en is een cruciaal element in tanden en botten. Gelukkig heeft bijna alle krabvlees een hoge fosforconcentratie, waardoor het een belangrijk voedsel is voor mensen die willen "botten". Als je een hoog risico loopt op osteoporose of ouder wordt en een actieve levensstijl in de toekomst wilt garanderen, zijn fosforrijke voedingsmiddelen zoals krab erg belangrijk. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verhoogt mentale activiteit

 1. Met zijn gevarieerde scala aan voedingsstoffen, waaronder koper, vitamine B2, selenium en omega-3-vetzuren, is krab een geweldig voedingsmiddel voor cognitie en de activiteit van uw zenuwstelsel. Door myeline te versterken en het zenuwstelsel te beschermen, terwijl ook ontsteking en plaque in neurale paden worden verminderd, combineren deze elementen tot een perfecte cognitieve cocktail als je wekelijks / maandelijks voldoende krab eet.

Beschermt het hart

 1. Krabvlees bevat merkbaar veel omega-3-vetzuren, en hoewel veel mensen aannemen dat alle vetten slecht voor ze zijn, zijn omega-3 vetzuren de "goede" die in feite uw cholesterolgehalte in evenwicht houden en bevorderen ontstekingsremmende activiteit door het hele lichaam. Dit kan de bloeddruk verlagen, het hart minder belasten en de ontwikkeling van atherosclerose voorkomen. Dit kan het risico op een hartaanval en beroerte verminderen.

Elimineert ontstekingen

 1. Er zijn veel mineralen en voedingsstoffen die ontstekingen in het hele lichaam kunnen verminderen, waaronder omega-3-vetzuren, koper en selenium, die allemaal worden aangetroffen in krabvlees. Als u last heeft van artritis, jicht of maag-darmontsteking, is het misschien geen slecht idee om naar uw dichtstbijzijnde visplek te gaan!

Verhoogt de immuniteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Ontgift het lichaam

 1. Het immuunsysteem van ons lichaam kan het niet allemaal en de andere ontgiftingscentra voor bloed en lichaam zijn de nier en lever. De fosforgehaltes in krab kunnen helpen om de nierfunctie te verbeteren, waardoor de afgifte van toxines uit het lichaam wordt versneld en de algehele metabolische efficiëntie wordt verbeterd.

Verhoogt de circulatie

 1. Koper is een mineraal dat vaak over het hoofd wordt gezien in het lichaam, en toch heeft het een aantal belangrijke functies voor de normale orgelfunctie. Koper is bijvoorbeeld een cruciaal onderdeel van de opname van ijzer in de darm, een van de belangrijkste mineralen in ons systeem. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van rode bloedcellen, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en ervoor wordt gezorgd dat zuurstofrijk bloed alle delen van het lichaam bereikt. Dit kan de snelheid van genezing en hergroei van cellen na een verwonding of ziekte verhogen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407