Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 onmiskenbare voordelen van luisteren naar muziek

5. Het rustgevende ritueel helpt je te leven in het moment.

 1. Er zit kracht in drukken op play.

 2. Muziek heeft de mogelijkheid om je terug in de tijd te brengen, een dansfeest te organiseren of de stemming te bepalen voor een ontspannen avond. Het kan ook je leven op een heel reële manier positief beïnvloeden.

 3. Van een gelukkiger manier van denken tot meer motivatie, er zijn tal van prachtige redenen om in een goed deuntje te verdwalen. Hieronder staan ​​slechts enkele door de wetenschap ondersteunde voordelen van het luisteren naar je favoriete nummers (alsof je echt moet overtuigen):

Muziek verlicht angst.

 1. Studies tonen aan dat luisteren naar muziek fysiologisch stress kan verlichten en zelfs depressieve symptomen kan verminderen. Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk beweren zelfs dat bepaalde nummers angst tot 65 procent kunnen verminderen. Simpel gezegd, muziek kan een medicijn voor je geest zijn.

Het kan je in een goed humeur brengen.

 1. Geen grapje, een vrolijk deuntje kan je echt het gevoel geven dat je "Walking on Sunshine" bent (sorry). Onderzoek toont aan dat muziek je humeur kan verbeteren en je in het algemeen gelukkiger kan maken.

Het kan u helpen genezen.

 1. Geef toe: je hebt Adele herhaald gespeeld na een onderbreking (er is geen schaamte). De wetenschap toont aan dat het kan helpen. Onderzoek suggereert dat trieste muziek daadwerkelijk positieve emoties kan veroorzaken. Een onderzoek uit 2014 wees uit dat wanneer mensen naar melancholieke liedjes luisteren, ze meer empathie ervoeren omdat ze verbonden waren met het verdriet van de artiest van de muziek, maar geen "real life implications" van de trieste gebeurtenis ondervonden. Dit kan op zijn beurt volgens experts kathartisch aanvoelen.

Muziek kan motiverend zijn tijdens een training.

 1. Muziek pompen kan de sleutel zijn tot meer ijzer pompen. Studies suggereren dat muziek je training kan stimuleren. Het kan je ook helpen sneller en beter je uithoudingsvermogen te rennen. Score.

Het kan uw slaap verbeteren.

 1. Uit een studie uit 2008 bleek dat het luisteren naar klassieke muziek slapeloosheidssymptomen bij studenten verlichtte. Ander onderzoek suggereert ook dat muziek je in een meditatieve staat kan brengen. Praten over een leuke manier om die Zs te verbeteren.

Het is een belangrijke prestatieverbeteraar.

 1. Heb je een groot project? Luister naar enkele deuntjes. Studies tonen aan dat achtergrondmuziek de cognitieve prestaties bij taken zoals academische tests kan verbeteren (maar het kan afhangen van het feit of die muziek je humeur verbetert, eerst). Onderzoek suggereert ook dat vrolijke muziek je kan helpen het goed te doen onder druk.

Muziek blijft bij je.

 1. Er is een reden waarom die oude jongensbandnummers nooit uit je hart vervagen: muziek is de ultieme aanleiding voor nostalgie. Experts geloven dat je hersenen gehecht blijven aan muziek uit je jeugd omdat je ernaar luisterde toen je een gevoel van jezelf, je sociale connecties en de wereld om je heen kreeg. In zekere zin heeft muziek je identiteit bepaald.

 2. Ben je al klaar om die hoofdtelefoon aan te sluiten?

 3. Er is een reden waarom die oude jongensbandnummers nooit uit je hart vervagen: muziek is de ultieme aanleiding voor nostalgie. Experts geloven dat je hersenen gehecht blijven aan muziek uit je jeugd omdat je ernaar luisterde toen je een gevoel van jezelf, je sociale connecties en de wereld om je heen kreeg. In zekere zin heeft muziek je identiteit bepaald.

 4. Ben je al klaar om die hoofdtelefoon aan te sluiten?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407