Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 redenen waarom je Gym Buddy helemaal geweldig is

Aanbevelingen

 1. Geen Valentijnsdag? Geen probleem. Je kunt de vakantie nog steeds warm en bezweet doorbrengen met een speciaal iemand - een metgezel die betrouwbaar, ondersteunend en fysiek fit is. Klinkt geweldig! Maar wie vraagt ​​u? Niemand anders dan een vertrouwde buddy!

 2. Een geweldige swolemate kan alle kwaliteiten van een geweldige levenspartner hebben, zegt therapeut Michelle P. Maidenberg, Ph.D., president en klinisch directeur van Westchester Group Works - "een persoon die warm, ondersteunend en communicatief en kan je kracht, empowerment, geruststelling en zorg bieden. Alle gevoelens die we op Valentijnsdag willen omarmen. "

 3. Niet overtuigd? Lees verder voor alle redenen om dit jaar je lieverd in te ruilen voor een zweethart.

1. U kunt 100% zelf zijn

 1. Daten kan stressvol zijn, vooral rond Valentijnsdag, de meest overdreven gehaaste dag voor romantiek elk jaar. Er is zoveel druk om indruk te maken. Het is genoeg om je in een nerveus zweet te laten breken.

 2. Maar op een sportschool date met je trainingsmaatje kun je zo zweterig en stinkend worden als je wilt. Het is niet nodig om je chicste kerels aan te trekken - je kunt opdagen in comfortabele joggingbroeken en je haar vastbinden in een paardenstaart.

 3. "Een buddy helpt je comfortabel te voelen in precies wie je bent", zegt Erin Oprea, beroemde fitnesstrainer en auteur van The 4x4 Diet. Op deze manier kun je je concentreren op jezelf zijn - en je fitnessdoelen verpletteren - in plaats van obsederen of je geestig klinkt of je zorgen maakt over een klodder spinazie die tussen je tanden zit.

2. Je zult jezelf pushen om te verbeteren

 1. Je hart zal misschien niet pitter kloppen voor je sportvriend, maar als je duo wordt, gaat het zeker sneller. Dat komt omdat een goede sportpartner je verder kan duwen als je moe bent of zin hebt om op te geven. "Als je solo traint, moet je je eigen interne motivator zijn", zegt Maidenberg. "De meeste mensen zijn op die manier niet op natuurlijke wijze bedraad."

 2. Omdat we sociale wezens zijn, zijn mensen erg vatbaar voor de acties, meningen en invloed van anderen, vooral als het gaat om sporten, zegt Jonathan Fader, Ph.D., sportpsycholoog en directeur van performance coaching bij SportStrata. Dat komt overeen met het onderzoek uit 2011 dat is gepubliceerd in Psychology of Sport and Exercise, waarin werd vastgesteld dat de trainingsgewoonten van mensen die je kent een positieve invloed op jezelf hebben.

 3. Een beetje vriendelijke competitie kan ook een motivator zijn. Mensen die trainden met partners waarvan ze dachten dat ze beter in vorm waren, verhoogden hun trainingstijd en intensiteit met maar liefst 200 procent, volgens een studie uit 2012 van de Kansas State University. Met andere woorden, wanneer je buddy hard werkt, schopt je competitieve kant in een hoge versnelling.

3. Ze hebben minder kans om op jou te vlokken

 1. Anders dan een willekeurige persoon die u op Tinder heeft ontmoet, kunt u er altijd op rekenen dat uw vertrouwde buddy opdagen en op tijd komt. Trainen als een paar is een verplichting, en een goede sportpartner zal je niet teleurstellen of je fitnessdoelen compromitteren, zegt Maidenberg.

 2. En het gaat beide kanten op. Omdat je betrouwbare vriend altijd voor je verschijnt, wil je hetzelfde voor hen doen. "Het is gemakkelijker om jezelf in de steek te laten dan een vriend in de sportschool in de steek te laten", zegt Oprea. Dat betekent dat je minder snel een training overslaat.

 3. In feite was verantwoording aan anderen een belangrijke voorspeller voor regelmatige lichaamsbeweging bij vrouwen, volgens een onderzoek uit 2014 gepubliceerd in BMC Women's Health. Daarom maken gymmaatjes de beste Valentijnsdag-dates. Ze zullen je nooit tegenhouden! Bovendien kun je er altijd op rekenen dat ze naar het Nederlands gaan voor alle "barre" -activiteiten, grappen Oprea.

4. Het is leuker om met een partner te trainen

 1. Laten we eerlijk zijn: hoewel je weet dat sporten goed voor je is, kan het soms snurken. En op bijzonder zware dagen kan het ronduit zwaar zijn. Vijftig bergbeklimmers kunnen voelen als Mount Everest!

 2. Trainen met een leuke vriend die je aanmoedigt, kan oefening oneindig veel leuker maken, zegt Oprea, en de wetenschap steunt haar. Een onderzoek uit 2013 van het Departement voor Preventieve Geneeskunde van de Universiteit van Zuid-Californië wees uit dat mensen meer genieten van lichaamsbeweging als ze het samen met anderen doen.

 3. Bovendien houdt sporten als een dynamisch duo de zaken fris. "We komen vaak in routines, maar met een trainingspartner kan je uit je comfortzone duwen en die plateaus breken", zegt Oprea.

5. Ze zijn meer ondersteunend

 1. Verbreken op Valentijnsdag? Sommige zware gewichten rondgooien zijn geweldige therapie en uw partner in de sportschool kan helpen. Gymbuddy's zijn ideale spotters, zegt Maidenberg. Of je nu aan het bankdrukken bent of aan een barbell met rugleuning, je partner kan je helpen de juiste uitlijning en vorm te behouden en uiteindelijk blessures te voorkomen.

 2. Bovendien, omdat u erop vertrouwt dat uw partner er achter staat, zult u zich zekerder voelen om een ​​nieuwe oefening te proberen, zwaarder te tillen of meer herhalingen aan te pakken. En zoals elke goede vriend, staat je trainingsmaatje klaar om je last te verlichten - als je het punt van uitputting hebt bereikt en je laatste herhalingen niet kunt voltooien, kan je spotter je veilig van het gewicht bevrijden.

6. Ze zijn emotioneel beschikbaar

 1. Alleen omdat je geen significante andere hebt op Valentijnsdag, wil nog niet zeggen dat je niemand hebt die er voor je zal zijn en wanneer je je down voelt. Een van de grote voordelen van het hebben van een buddy is de emotionele steun die ze je geven.

 2. Het harde werk doen om uw lichaam te transformeren is emotioneel, en uw workoutpartner, die u bij elke slopende stap staat, is de enige die echt begrijpt wat u bent geweest door.

 3. "Er is iets te zeggen over 'ellende liefhebbend gezelschap'," zegt Maidenberg. "Het helpt om te 'lijden' en zichzelf uit te dagen in het gezelschap van een andere persoon die een vergelijkbare taak uitvoert en soortgelijke gevoelens ervaart." Met andere woorden, zij die samen zweten, begrijpen elkaar.

 4. Plus, tijdens een training, wanneer je moe bent, komen je muren naar beneden en ben je meer open, zegt Fader. Met welk ego je ook bent binnengekomen, zweet weg, waardoor er ruimte is voor echte, diepe verbindingen tussen trainingsgenoten die veel verder gaan dan de sportschool.

 5. Maidenberg is het ermee eens: "De ondersteuning strekt zich onvermijdelijk uit naar andere levensuitdagingen. Wanneer vrienden samen uitkomen, verandert het gesprek bijna altijd in een gesprek over leven, carrière en gezin." Dus als echte intimiteit is wat je zoekt, zoek dan niet verder dan je swolemate!

7. Ze zijn ook je Wingman (of vrouw)

 1. Een hechte band vormen met je buddyvriend kan je sociale leven verbeteren, zelfs buiten de sportschool. Een ondersteunende trainingspartner kan je helpen (vooral als je introvert bent) uit je schelp komen en zelfvertrouwen opbouwen, zegt Maidenberg. Als je je ongemakkelijk of angstig voelt in sociale situaties, is interactie met een buddy in de sportschool een geweldige manier om met weinig geld te socialiseren en te oefenen in de buurt van anderen.

 2. Dat komt omdat het werken met een sportbuddy goede communicatie vereist, zegt Fader. Je moet duidelijk zijn over elkaars doelen en verwachtingen met betrekking tot de tijd die je samen doorbrengt. Dit houdt in dat je vragen stelt, luistert en je gevoelens deelt. Het leren van deze vaardigheden verdiept niet alleen je begrip van je buddyvriendje, maar kan ook je andere relaties verbeteren.

BONUS: Oefening is een Libido-booster

 1. Of je nu wel of niet een hoekje gaat halen op Valentijnsdag, je zult blij zijn te horen dat sporten met je buddy je seksuele drive kan stimuleren. Nou ja, indirect toch, want regelmatige lichaamsbeweging is in verband gebracht met betere prestaties in het boudoir.

 2. Onderzoek gepubliceerd in het oktobernummer van Sexual Medicine Reviews wees uit dat het trainen van fysiologische seksuele opwinding en tevredenheid bij vrouwen toeneemt. En er is ook goed nieuws voor mannen. Matige tot krachtige fysieke activiteit verbeterde erectiele functie, volgens een 2018-studie gepubliceerd in Sexual Medicine.

 3. Omdat je harder en vaker traint met je buddy, zul je waarschijnlijk een heerlijke libido-lift ervaren!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407