Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van mineraalwater

7 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van mineraalwater

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 13 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-2', 'ezslot_1', 112, '0'])); Het drinken van mineraalwater is een prachtige manier om uw lichaam te verjongen lichaam mineralen en verbeteren van uw algehele gezondheid.

Wat is mineraalwater?

 1. Eenvoudig gezegd is mineraalwater water dat uit een natuurlijke minerale bron komt, waardoor het mineraalgehalte zeer hoog is. Meer specifiek heeft dit mineraalwater typisch een hoger gehalte aan calcium, ijzer, magnesium, kalium en natrium dan gewoon water. Elke bron van natuurlijk bronwater is iets anders van samenstelling, wat het kleine smaakverschil tussen de vele verschillende merken mineraalwater op de markt kan verklaren.

 2. Minerale bronnen waren in de geschiedenis plaatsen waar mensen zouden gaan baden en genieten in deze unieke wateren, in een poging de gezondheid van hun lichaam te verbeteren. Tegenwoordig zijn deze minerale bronnen bekender en winstgevender als bronnen voor de fles mineraalwater. Sommige van deze glinsterende wateren bevatten ook een hoog niveau van gecomprimeerd gas (bijv. Carbonatatie), dus ze hebben de bruisende smaak van carbonatatie waar zoveel mensen van genieten. In plaats van koolzuurhoudende frisdrank of andere dranken met toegevoegde suikers of voedingsstoffen te drinken, kan het drinken van mineraalwater een gezond en aangenaam alternatief zijn.

Voordelen voor mineraalwater

 1. Er zijn nogal wat bewezen voordelen van mineraalwater, zoals:

Ontgift het lichaam

 1. Zouten en toxines. Dit kan ook helpen om de nieren en het metabolisme te verminderen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90], 'organicfacts_net-medrectangle-3', 'ezslot_2', 171, '0']);

Gewichtsverlies

 1. Hoewel er geen calorieën in mineraalwater zitten, kunnen de extra voedingsstoffen en de carbonatatie iemand vaak helpen zich vol te voelen in vergelijking met gewoon water. Voor mensen die worstelen met hun gewicht, of proberen een calorietekort vast te stellen, kan het drinken van dit bruisende water helpen bij het afvallen.

Elektrolyten

 1. In tegenstelling tot gewoon water bevat mineraalwater kalium en natrium; in de beste soorten zijn de natriumspiegels laag, terwijl het kalium hoog is. Dit is een geweldige manier om de werking van het zenuwstelsel te verbeteren en de bloeddruk te verlagen, omdat kalium een ​​vaatverwijdend middel is. Met andere woorden, dit koolzuurhoudende water kan ook de cardiovasculaire gezondheid beschermen.

Botdichtheid

 1. Met hoge magnesium- en calciumgehaltes is deze vorm van water absoluut een boost voor uw minerale botdichtheid, wat uw risico op osteoporose verlaagt naarmate u ouder wordt.

Cholesterol

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400], 'organicfacts_net-medrectangle-4', 'ezslot_0', 131, '0']); Magnesium kan helpen om de cardiovasculaire gezondheid in een aantal te reguleren van manieren en is gekoppeld aan het verlagen van het totale cholesterolniveau. Het drinken van mineraalwater met een hoog magnesiumgehalte kan het risico op atherosclerose en hartaanvallen verminderen.

Neurodegeneratieve ziekten

 1. Wanneer uw elektrolyten goed in balans zijn en uw zenuwstelsel goed kan functioneren, is er minder kans op chronische ontstekingen en oxidatieve stress. Sommige studies hebben op hun beurt aangetoond dat consumptie van dit mineraalwater kan beschermen tegen bepaalde neurodegeneratieve ziekten, zoals dementie.

Circulation

 1. Hoewel het primaire mineraal meestal geen ijzer is, is het aanwezig in veel variëteiten van dit speciale water. Met extra ijzergehalte in uw dieet, zal uw bloedcirculatie verbeteren. IJzer is een kritieke component van de productie van rode bloedcellen. Meer ijzer betekent dus een betere zuurstofvoorziening, snellere genezing en een betere orgaanfunctie in het hele lichaam.

Mineraalwater versus water

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250], 'organicfacts_net-box-4', 'ezslot_4', 120, '0'])); Zoals eerder vermeld, het primaire verschil tussen normaal tikken water en mineraalwater is het gehalte aan mineralen in deze wateren, waaronder ijzer, calcium, magnesium, kalium en natrium. Hoewel kraanwater niet altijd zuiver H20 is, heeft mineraalwater meetbare niveaus van mineralen in elke slok. Verder is er geen koolzuur van ingesloten gassen in kraanwater, terwijl de minerale variëteit soms koolzuur of "bellen" kan hebben. Omdat mineraalwater meestal uit de ondergrondse bron wordt gehaald, is de kans op besmetting veel kleiner, terwijl kraanwater in sommige gebieden niet wordt geconsumeerd, uit angst voor besmetting.

Mineraalwatergevaren

 1. Er zijn duidelijk veel voordelen aan dit gespecialiseerde type water, maar er zijn enkele bijwerkingen, waaronder verhoogde bloeddruk en het risico op plastic toxiciteit, kanker en kunstmatige zoetstoffen.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407