Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verbazingwekkende voordelen van Brandy

7 Verbazingwekkende voordelen van Brandy

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Gezondheid van het hart, slaappatronen verbeteren, de groei van kankercellen voorkomen en het immuunsysteem versterken. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Brandy?

 1. Brandewijn is een sterke alcoholische drank gemaakt van gefermenteerd vruchtensap of gedistilleerde wijn. Brandewijn is afgeleid van wijn, maar het is gerijpt in eiken vaten, wat het alcoholgehalte verhoogt en het ook de unieke kleur geeft. Deze vorm van sterke drank bevat meestal 30-60% alcohol per volume, die behoorlijk zwaar kan zijn als je er teveel van drinkt.

 2. De naam komt eigenlijk van het Nederlandse woord 'brandewijn' en wordt gemaakt door wijn verder te destilleren om het alcoholgehalte te verhogen. Andere veel voorkomende namen van brandewijn zijn Applejack, Armagnac en Cognac. Het komt in vele variëteiten, gebaseerd op verschillende soorten fruit. Het wordt echter meestal genoten als een drankje na het eten en niet als iets dat je de hele avond drinkt, zoals sommigen misschien doen met wijn of bier op een feestje.

Brandy Nutrition Facts

 1. Een ons cognac bevat 65 calorieën, terwijl gearomatiseerde cognac meer dan 80 calorieën bevat. Elke 1,25 ounce brandewijn zorgt voor een drankje. Volgens de Harvard School of Public Health mogen mannen niet meer dan twee drankjes per dag consumeren en moeten vrouwen zich beperken tot één drankje per dag.

Gezondheidsvoordelen van Brandy

  Verlicht ademhalingsproblemen

  1. Traditioneel werd brandewijn vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen gebruikt als een effectief middel om ademhalingsproblemen, zoals hoest of keelpijn te verlichten. Het sterke alcoholgehalte helpt bacteriën te elimineren en slijm en slijm los te maken, waardoor het als slijmoplossend werkt.

  2. Een vergelijkende studie gepubliceerd door het British Journal of the Diseases of the Chest suggereert ook dat inname van brandewijn in plaats van bier, wijn of whisky de symptomen van astma kan helpen verbeteren.

  Verhoogt het immuunsysteem

  1. Brandewijn is een populaire en heerlijke drank die het immuunsysteem een ​​boost geeft. Al honderden jaren wordt erop vertrouwd als een oplossing voor verkoudheid of griep. Het heeft natuurlijke verwarmende eigenschappen vermengd met ontspannende kwaliteit die een gezonde slaap induceert. Het is ook antibacterieel van aard.

  Induceert slaap

  1. Brandewijn heeft bepaalde kalmerende, verwarmende en ontspannende eigenschappen die kunnen bijdragen aan een gezonde en rustgevende slaap. Toegegeven, het hoge alcoholgehalte zal het systeem ook helpen vanwege zijn natuurlijke depressieve eigenschappen, en daarom wordt het vaak voorgesteld als een drankje na het eten.

  Verbetert de gezondheid van het hart

  1. Het tijdschrift Food Chemistry heeft in 2009 een studie gepubliceerd waarin wordt geconcludeerd dat brandewijn antioxiderende eigenschappen heeft.

  2. Opmerking: Zoals bij elk type alcohol, kan het drinken van een overmatige hoeveelheid ook slecht zijn voor het hart, dus wees voorzichtig bij het controleren van het verbruik. Een enkel glas na het eten wordt aanbevolen als een veilige en voordelige hoeveelheid.

  Eigenschappen tegen veroudering

  1. De antioxidanten in brandewijn helpen bepaalde soorten verouderingsverschijnselen voorkomen, waaronder rimpels op de huid, cognitieve problemen, slecht zicht en andere chronische aandoeningen die zich voordoen naarmate we ouder worden. Deze verbindingen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van koper in de verouderende vaten, kunnen een sterk effect op het lichaam hebben. Antioxidanten helpen cellulaire sterfte in de huid, het haar, de hersenen en de interne organen voorkomen, als gevolg van gevaarlijke vrije radicalen. Volgens Dr. Gordon Troup en zijn team van Monash University in Melbourne, Australië, bestaat een shot brandewijn uit hetzelfde antioxidantpotentieel als 90 mg vitamine C, dat bekend staat om zijn anti-verouderings eigenschappen. Deze gezondheidsvoordelen zouden afkomstig zijn van het koper dat tijdens de destillatie wordt gebruikt en dat alleen wordt verbeterd met de kwaliteit van de brandewijn.

  Eigenschappen tegen kanker

  1. Brandy is gekoppeld aan het voorkomen van de groei van verschillende soorten kanker. Het ellaginezuur (een krachtige organische verbinding) daarin activeert een bepaald gen dat de groei en metastase van kankercellen remt. Dit wordt meestal gezien bij blaas- en eierstokkanker, en hoewel dit onderzoeksgebied nieuw is, kan het het belang van brandewijn als een gezonde drankkeuze voor mensen vergroten.

  Beheert gewicht

  1. In tegenstelling tot koolhydraatrijke alcoholische dranken zoals bier, bevat cognac geen koolhydraten en vult u niet. Het kan ook worden genoten als aperitief, zonder uw eetlust te verpesten. Bovendien draagt ​​het niet bij aan de eenvoudige suikerafbraak van koolhydraten die gemakkelijk als vet kunnen worden opgeslagen, zoals die in bier.

  2. Bovendien stelt een studie uit 2011, getiteld "Medicinale brandewijn", dat brandewijn door zwaarlijvige mensen kan worden gebruikt vanwege de metabolismeverhogende eigenschappen.

  Rijke bron van antioxidanten

  1. Brandewijn heeft hetzelfde antioxidatiepotentieel als 90 mg vitamine C. De rijke reserves aan antioxidanten erin helpen bij het opruimen van vrije radicalen in het lichaam, waardoor DNA-schade wordt voorkomen.

  Bijwerkingen van Brandy

  1. Zoals eerder vermeld, mag alcohol van welke aard dan ook met mate worden geconsumeerd. Overmatige inname of verslaving kan verschillende bijwerkingen veroorzaken:

  2. Opmerking: vermijd het gebruik als u geen volwassene bent of medicijnen gebruikt. Vermijd ook het gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.

  Culinair gebruik

  1. Je kunt brandewijn netjes of op de rotsen consumeren. Het kan echter op verschillende manieren worden gebruikt, waaronder koken, als volgt:

  Hoe brandewijn drinken?

  1. Brandewijn kan op elke gewenste manier worden geconsumeerd, maar de populaire manier is om:

  Is cognac whisky?

  1. Brandewijn is geen type whisky, maar veel mensen kunnen het voor whiskey verwarren, vanwege het soortgelijke brandende gevoel van het drinken ervan. Het wordt voornamelijk gemaakt van wijn en gefermenteerde vruchtensappen, terwijl whisky een spirit is gemaakt van soorten granen, zoals tarwe, maïs of gemoute gerst. Beide kunnen je borst steken op weg naar beneden, maar het zijn twee heel verschillende soorten alcohol.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

  Lees dit volgende:

  1. De gezondheidsvoordelen van kip zijn onder meer een goede toevoer van eiwitten en mineralen, cholesterolcontrole, bloeddrukcontrole. Het helpt ook bij het afvallen.

  2. Capsicum is rijk aan tannine dat helpt bij het genezen van diarree, maagzweren. Capsicum verhoogt de immuniteit, helpt de gezondheid van de huid te verlichten verlicht fibromyalgie, psoriasis.

  3. Voordelen voor de gezondheid van appel zijn onder meer een verbeterde spijsvertering, preventie van maagaandoeningen, galstenen, constipatie, bloedarmoede, diabetes, hartaandoeningen en oogaandoeningen.

  4. Bamboescheuten bieden voordelen zoals gezond gewichtsverlies, controle van slechte cholesterol, versterking van het immuunsysteem en ontstekingsremmende eigenschappen.

  5. Tomaten helpen het gezichtsvermogen te verbeteren, de gezondheid van de maag te vergroten en de bloeddruk te verlagen. Tomaten geven ook verlichting bij diabetes, huidproblemen en urineweginfecties.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407