Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verbazingwekkende voordelen van korianderzaad

7 Verbazingwekkende voordelen van korianderzaad

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 15 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is korianderzaad?

 1. Korianderzaad is het vruchtlichaam van de korianderplant, een populair vers kruid. Wetenschappelijk bekend als Coriandrum sativum, staat deze plant in zijn geheel bekend als koriander, net als het kruid dat wordt bereid met behulp van zijn zaden. Korianderzaden zijn lichtbruin en rond van uiterlijk. Ze kunnen ofwel heel worden gekookt, waar hun smaak wordt verbeterd, of ze kunnen worden gemalen, hoewel ze snel hun potentie verliezen in die vorm. De zaden hebben een unieke smaak en combineren nootachtige, kruidige en citruselementen om een ​​uitnodigend aroma te creëren in veel gerechten over de hele wereld.

 2. Korianderzaad is een zeer populair ingrediënt in Aziatische gerechten en curry's, maar ze worden ook gebruikt bij het maken van worst, stoofpot, soep, brood en in beitsgroente. Sommige mensen gebruiken zelfs korianderzaad tijdens het brouwen van bier.

Korianderzaadvoeding

 1. Korianderzaden zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder veel voedingsvezels, antioxidanten, B-vitamines, vitamine C, kalium, koper, magnesium, mangaan, zink, ijzer en calcium. Deze zaden bieden ook een matige hoeveelheid eiwitten en vet, hoewel ze in grote hoeveelheden moeten worden gegeten om een ​​opmerkelijk effect op die inname te hebben. De geur van koriander komt van zijn antioxidanten en vluchtige oliën, waaronder linolzuur, oliezuur, Linalool, alfa-pineen en terpeen.

Voordelen korianderzaad

 1. De meest opvallende gezondheidsvoordelen van korianderzaden zijn onder meer het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de spijsvertering en de gezondheid van het hart, gewichtsverlies, huid- en haarverzorging, het stimuleren van de immuniteit en meer.

Huidverzorging

 1. Verbetert de gezondheid van de huid door de effecten van vrije radicalen te neutraliseren en oxidatieve stress te verlagen, wat symptomen van eczeem, psoriasis en rosacea.eval kan voorkomen (ez_write_tag ([![!728,90

Hair Care

 1. De rijke minerale samenstelling van de zaden, in aanvulling op het eiwit en gezonde vetten, kan helpen de haarsterkte en groei te stimuleren, wanneer geconsumeerd of lokaal aangebracht in een medicinale zalf of haarwas.

Behandelt diabetes

 1. De voedingsvezels in deze zaden kunnen u helpen bij het reguleren van de afgifte van insuline en glucose in uw lichaam, wat goed nieuws is voor diabetespatiënten.

Aids in Digestion

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van deze zaden het LDL-cholesterolgehalte kan verlagen, wat kan helpen atherosclerose, hartaanval, beroerte en coronaire hartziekten te voorkomen.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. In tegenstelling tot veel kruiden zitten korianderzaden boordevol vitamine C, een stimulans voor het immuunsysteem dat de afweer van het lichaam tegen vreemde ziekteverwekkers en infecties kan verbeteren.

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Hoe gebruikt u korianderzaad?

 1. Er zijn nogal wat manieren waarop mensen korianderzaad in hun dagelijkse voeding kunnen gebruiken, zowel in hun hele vorm als in de grond. Wanneer je de zaden maalt, is het het beste om ze snel te gebruiken, dus veel mensen kiezen ervoor om ze in deeg en beslag voor brood en andere zoete gerechten op te nemen. De gemalen vorm kan ook worden gebruikt als een extra kruid in curry's, soepen, stoofschotels en bepaalde sauzen om wat extra kick toe te voegen. De hele vorm van korianderzaad wordt in de volksmond gebruikt in specerijen, marinades en wrijft. Hele korianderzaden zijn ook geweldig voor een eenvoudige snack. Giet gewoon wat zaden in een koekenpan met wat olijfolie en zout, verwarm ze een beetje en geniet dan van een voedzame snack.

Hoe winkel korianderzaad te selecteren?

 1. Voordat u met korianderzaad kunt koken, moet u weten hoe u ze kunt selecteren en opslaan. Nadat de korianderbloemen bloeien en vervagen, beginnen de kleine, groene korianderzaden te verschijnen. Je kunt ze kiezen als ze jong en groen zijn als je van plan bent om de zaden snel te gebruiken. Hoe groener het zaad, hoe sterker de smaak. Groene zaden blijven 1-2 weken vers in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

 2. Als u wacht totdat de meeste zaden bruin worden, moet u de zaadkoppen bijsnijden en aan een paar centimeter stengel vasthouden. Deze kunnen vervolgens ondersteboven in een bruine papieren zak worden opgehangen. Wanneer de zaden volledig volgroeid zijn, vallen ze eenvoudig in de zak. Deze zaden kunnen maanden worden bewaard in een glazen pot met deksel. Wacht met het malen van deze zaden totdat je klaar bent om ze te gebruiken.

Bijwerkingen van korianderzaad

 1. Ondanks de vele voordelen, omvatten de bijwerkingen van het eten van korianderzaden allergische reacties, leverproblemen en maagproblemen. Als u allergisch bent voor koriander, koriander, peterselie of andere Apiaceae-planten, kunt u een negatieve reactie op deze zaden hebben. Overmatige consumptie kan ook leiden tot problemen met de leverfunctie en maagklachten. Het kan ook een ongezonde bloeddrukdaling veroorzaken, dus zorg ervoor dat u uw inname matigt.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407