Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verrassende voordelen van Cloudberry

7 Verrassende voordelen van Cloudberry

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 16 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Cloudberry?

 1. Cloudberry is een heerlijke vrucht die afkomstig is van een wortelstokkruid dat wetenschappelijk bekend staat als Rubus chamaemorus. Veel mensen zijn niet bekend met bergbraambessen omdat ze voornamelijk in arctische of alpiene omgevingen groeien, evenals in boreale bossen op het noordelijk halfrond. Ze worden vaak gekweekt in Rusland, Noord-Europa, Scandinavië, sommige delen van de Britse eilanden, Newfoundland, Canada en Alaska.

 2. Ze worden zeer gewaardeerd als culinaire componenten, vanwege de kwaliteit van hun sap en teer, en vanwege hun rijkdom aan vitamines, mineralen en organische verbindingen (met name ellaginezuur) die in het algemeen aanzienlijk kunnen profiteren Gezondheid. Deze bessen worden vaak gebruikt in snoep, jam, alcoholische dranken en verschillende andere gebakken producten. Ze kunnen ook rauw worden gegeten, maar de smaak is vrij scherp, dus de meeste mensen bereiden gezoete recepten.

Gezondheidsvoordelen van Cloudberry

 1. Laten we enkele van de gezondheidsvoordelen van cloudberry eens nader bekijken.

Versterkte immuniteit

 1. Het hoge gehalte aan vitamine C en vitamine A maakt bosbessen zeer gunstig voor het immuunsysteem. Vitamine C stimuleert de productie van witte bloedcellen en werkt als een antioxidant, die vrije radicalen in het lichaam neutraliseert. Vitamine A heeft op dezelfde manier carotenoïden die als antioxidanten werken en de huid en ogen beschermen tegen afbraak en veroudering.

Verbeterde circulatie

 1. Bergbessen zitten boordevol ijzer en vele andere nuttige mineralen. Het ijzergehalte is met name belangrijk voor de bloedsomloop, omdat het een belangrijk onderdeel is van de productie van rode bloedcellen. Met voldoende ijzer in uw dieet, verkleint u uw kansen op bloedarmoede.

Hartgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Ontgiften

 1. Bergbraambessen worden al lang gebruikt als een diureticum om het plassen te stimuleren. Ze helpen het lichaam vrij te houden van gevaarlijke gifstoffen en overtollig water, zouten en zelfs vet te verwijderen. Ze helpen ook de druk op de lever en de nieren te verlichten wanneer uw lichaam zichzelf regelmatig schoonspoelt.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Afgezien van vitamine C in bosbessen, zijn er ook bepaalde fytosterolen en carotenoïden, en niet te vergeten de krachtige effecten van ellaginezuur. Ze zijn in verband gebracht met het vertragen van het verouderingsproces, het verminderen van het verschijnen van rimpels en het verlagen van de kansen op chronische ziekten. Bergbessen hebben ook specifieke chemicaliën die antibacterieel en antiviraal van aard zijn, waardoor het een zeer belangrijke vrucht is.

Spijsvertering

 1. Het gehalte aan voedingsvezels in bergbessen maakt het ideaal voor het optimaliseren van het spijsverteringsstelsel. Vezel helpt de peristaltische beweging te stimuleren, wat constipatie, een opgeblazen gevoel, krampen en andere ernstige aandoeningen zoals maagzweren vermindert. Ook helpt voedingsvezels de insuline-receptoren in het lichaam te reguleren. Dit zorgt voor de regelmatige afgifte van suiker in de bloedbaan, waardoor diabetes type 2 wordt voorkomen of beheerd. De fenolen in bergbessen voorkomen ook dat gastro-intestinale pathogenen zich ontwikkelen.

Verbeterde botgezondheid

 1. Bergbessen zijn rijk aan magnesium, een belangrijk onderdeel van de gezondheid van de botten, omdat het de opname van calcium door het lichaam verhoogt. Dit kan osteoporose helpen voorkomen en de botten gezond houden.

 2. Woord van waarschuwing: het is niet algemeen bekend als een allergeen, maar er zit een unieke combinatie van voedingsstoffen en zuren in cloudberry, die gevoelige mensen kunnen treffen. Met andere woorden: geniet met mate van bosbessen en houd uw lichaam in de gaten om te zien hoe het reageert.

 3. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407