Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verrassende voordelen van Quercetin

7 Verrassende voordelen van Quercetin

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 16 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Quercetin?

 1. Het is een flavonoïde, wat betekent dat het een plantenpigment is dat qua moleculaire structuur vergelijkbaar is met een flavone. Het wordt ook beschouwd als een zeer krachtige antioxidant en is meestal het hoofdbestanddeel van de rode en oranje pigmentatie in verschillende soorten fruit en groenten. Je kunt het ook vinden als kleurstof in wijn en verschillende soorten thee.

 2. Quercetine wordt in veel verschillende voedselbronnen in belangrijke porties gevonden, met name in kappertjes, lavas, zuring, dille, pruimen, dadels, boerenkool, veenbessen, appels, zoete aardappelen, bosbessen, broccoli en veel andere vaak gegeten voedingsmiddelen. Omdat moleculair onderzoek naar organische componenten van voedsel relatief nieuw is, gaat het onderzoek ernaar voort, maar er zijn al veel veelbelovende studies gepubliceerd die aantonen dat deze antioxidant flavonoïde een grote boost voor je algehele gezondheid is.

Gezondheidsvoordelen van Quercetin

 1. Laten we wat meer onderzoeken om te zien hoe quercetin onze gezondheid ten goede komt!

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Quercetin vertoont een aantal ontstekingsremmende eigenschappen, op dezelfde manier als aspirine doet om ontsteking en bijbehorende pijn te verminderen, zegt een rapport gepubliceerd in het tijdschrift Mediators of Inflammation. Het remt bepaalde chemische routes om de ontsteking te genereren. Dit maakt het in staat om de pijn van artritis, jicht, reuma en de algemene ontsteking die mensen hebben aan verkoudheid, koorts, spierpijn en spanning te verminderen

Gezond cardiovasculair systeem

 1. Een studie gepubliceerd door Dr. Francisco Perez-Vizcaino in het tijdschrift Free Radical Research toont het verband aan tussen een lager sterftecijfer en de incidentie van een hartaanval voor proefpersonen die regelmatig de antioxidant flavonoïde innamen. Het grootste deel van deze beschermende eigenschap lijkt te komen van het vermogen om de hoeveelheid plaque in de bloedvaten en slagaders te verminderen door LDL-cholesterol te elimineren, ook bekend als "slechte cholesterol". Studies hebben verminderde hoeveelheden LDL-cholesterol in verband gebracht met een afname van atherosclerose, hartaanvallen en beroertes.

Help diabetes beheren

 1. Volgens een rapport gepubliceerd door Dr. P Jayamurthy en zijn team van het National Institute for Interdisciplinary Science and Technology, Council of Scientific and Industrial Research, Pappanamcode, India, heeft quercetin bepaalde kwaliteiten die kunnen helpen bij het beheren van diabetes type 2. Het wordt voornamelijk waargenomen om dit te doen door meerdere therapeutische doelen van diabetes type 2 te activeren.

Helpt astma te verlichten

 1. Quercetine werkt als een bronchodilatator en vermindert de hoeveelheid ontstekings- of allergische reactiechemicaliën in het lichaam. Daarom kan het de ernst van astma-aanvallen die op die chemicaliën reageren verminderen, en ook verschillende vormen van congestie verminderen die geen verband houden met astma, stelt een rapport uit 2013, gepubliceerd in het Nutrients Journal.

Potentieel tegen kanker

 1. Een onderzoek uit 2017, gepubliceerd in het tijdschrift Oncology Reports, suggereert dat deze stof mogelijk werkt bij het onderdrukken van tumoren bij bepaalde soorten kanker, zoals eierstokken, darmkanker, borst, long, enz.

 2. Er zijn echter meer onderzoeken vereist om de antikankereffecten van quercetine te bevestigen.

Helpt de bloeddruk verlagen

 1. Meestal geassocieerd met cardiovasculaire gezondheid, treft hypertensie elk jaar miljoenen mensen over de hele wereld. Dr. Edward RL, Division of Nutrition, University of Utah, stelt in zijn rapport gepubliceerd in het Journal of Nutrition dat quercetin het vermogen heeft aangetoond om de bloeddruk te verlagen en de complicaties te elimineren die zo vaak met die ziekte worden geassocieerd. Als een vaatverwijdende, ontstekingsremmende en antioxiderende stof, helpt het de gezondheid van uw hart en biedt het bescherming tegen verschillende aandoeningen.

Anti-allergene kwaliteit

 1. Onderzoekers van de afdeling Farmacologie, Universiteit van Brazilië, hebben een onderzoek bij muizen uitgevoerd, waarbij het ontstekingsremmende effect van quercetine-geladen micro-emulsie (QU-ME) en quercetinesuspensie (QU-) werd vergeleken SP) in een experimenteel model van allergische ontstekingen van de luchtwegen. Het wordt vaak gebruikt bij allergiebehandelingen, omdat antioxidanten met structuren zoals quercetine het aantal histamine verminderen dat vrijkomt wanneer een allergene route wordt gestimuleerd. Het verminderen van histamine betekent een verminderd aantal symptomen en quercetine is specifiek in verband gebracht met verminderde tekenen van eczeem, netelroos en hooikoorts.

 2. Een paar waarschuwende woorden: er zijn geen inherente gevaren van quercetine, hoewel sommige rapporten hebben gesuggereerd dat overmatige consumptie van voedingsmiddelen met deze flavonoïde heeft geleid tot hoofdpijn en tintelingen in de armen en benen. Extreme hoeveelheden kunnen zelfs leiden tot nierschade. Wees verantwoordelijk, consumeer een gezonde hoeveelheid en geniet van een gezond leven!

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407