Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 Verrassende voordelen van Taro Root

De afhaalmaaltijden

 1. Tarowortel is een zetmeelrijke wortelgroente die oorspronkelijk in Azië wordt geteeld maar nu overal ter wereld wordt gedronken.

 2. Het heeft een bruine buitenhuid en wit vlees met paarse vlekken overal. Als het gekookt is, heeft het een mild zoete smaak en een textuur vergelijkbaar met aardappel.

 3. Tarowortel is een geweldige bron van vezels en andere voedingsstoffen en biedt verschillende potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder verbeterd bloedsuikerbeheer, darm- en hartgezondheid.

 4. Hier zijn 7 gezondheidsvoordelen van tarowortel.

1. Rijk aan vezels en andere belangrijke voedingsstoffen

 1. Een kop (132 gram) gekookte taro bevat 187 calorieën - meestal uit koolhydraten - en minder dan één gram eiwit en vet (1).

 2. Het bevat ook het volgende:

 3. Dus tarowortel heeft goede hoeveelheden verschillende voedingsstoffen waar mensen vaak niet genoeg van krijgen, zoals vezels, kalium, magnesium en vitamine C en E (2).

2. Kan helpen de bloedsuiker onder controle te houden

 1. Hoewel tarowortel een zetmeelrijke groente is, bevat deze twee soorten koolhydraten die gunstig zijn voor de bloedsuikerspiegel: vezels en resistent zetmeel.

 2. Vezel is een koolhydraat dat mensen niet kunnen verteren. Omdat het niet wordt opgenomen, heeft het geen invloed op de bloedsuikerspiegel.

 3. Het helpt ook de spijsvertering en absorptie van andere koolhydraten te vertragen, waardoor grote bloedsuikerpieken na de maaltijd worden voorkomen (3).

 4. Studies hebben aangetoond dat vezelrijke diëten - die maximaal 42 gram per dag bevatten - de bloedsuikerspiegel met ongeveer 10 mg / dl kunnen verlagen bij mensen met diabetes type 2 (4).

 5. Taro bevat ook een speciaal type zetmeel, bekend als resistent zetmeel, dat mensen niet kunnen verteren en dus de bloedsuikerspiegel niet verhogen. Ongeveer 12% van het zetmeel in gekookte tarowortel is resistent zetmeel, waardoor het een van de betere bronnen van deze voedingsstof is (5).

 6. Deze combinatie van resistent zetmeel en vezels maakt tarowortel een goede koolhydraatoptie - vooral voor mensen met diabetes (6, 7).

3. Kan het risico op hartaandoeningen verminderen

 1. Het vezel- en resistente zetmeel in tarowortel kan ook uw risico op hartaandoeningen helpen verminderen.

 2. Uit substantieel onderzoek is gebleken dat mensen die meer vezels eten, vaak een lagere hartziekte hebben (8).

 3. Uit een onderzoek bleek dat voor elke extra 10 gram vezels die per dag werden geconsumeerd, het risico om te overlijden aan hartaandoeningen met 17% afnam (9). [! 1066 => 1140 = 4!

 4. Tarowortel bevat meer dan 6 gram vezels per kopje (132 gram) - meer dan twee keer de hoeveelheid die wordt gevonden in een vergelijkbare portie van 138 gram aardappelen - waardoor het een uitstekende bron is van vezel (1, 11).

 5. Tarowortel biedt ook resistent zetmeel, dat het cholesterol verlaagt en is gekoppeld aan een verminderd risico op hartaandoeningen (7, 12).

4. Kan eigenschappen tegen kanker bieden

 1. Tarowortel bevat plantaardige verbindingen die polyfenolen worden genoemd en die verschillende gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het potentieel om het risico op kanker te verminderen.

 2. Het belangrijkste polyfenol in tarowortel is quercetine, dat ook in grote hoeveelheden voorkomt in uien, appels en thee (13, 14).

 3. Uit reageerbuis- en dierstudies is gebleken dat quercetine de dood van kankercellen kan veroorzaken en de groei van verschillende soorten kanker kan vertragen (15).

 4. Het is ook een krachtige antioxidant die je lichaam beschermt tegen buitensporige schade door vrije radicalen die is gekoppeld aan kanker (16).

 5. Uit een reageerbuisstudie bleek dat taro-extract de verspreiding van sommige soorten borst- en prostaatkankercellen kon stoppen, maar er is geen onderzoek bij mensen uitgevoerd (17).

 6. Hoewel vroege studies veelbelovend zijn, is meer onderzoek nodig om de eigenschappen van taro tegen kanker beter te begrijpen.

5. Kan u helpen af ​​te vallen

 1. Tarowortel is een goede bron van vezels, met 6,7 gram per kop (132 gram) (1).

 2. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die meer vezels eten, doorgaans een lager lichaamsgewicht en minder lichaamsvet hebben (18).

 3. Dit kan zijn omdat vezels de maaglediging vertragen, waardoor u langer vol blijft en het aantal calorieën dat u de hele dag eet, vermindert. Na verloop van tijd kan dit leiden tot gewichtsverlies (19).

 4. Het resistente zetmeel in tarowortel kan vergelijkbare effecten hebben.

 5. Uit een onderzoek bleek dat mannen die een supplement met 24 gram resistent zetmeel namen voor de maaltijd, ongeveer 6% minder calorieën consumeerden en na de maaltijd lagere insulinespiegels hadden in vergelijking met de controlegroep (20) .

 6. Dierstudies hebben ook aangetoond dat ratten met diëten met een hoog resistent zetmeel minder totaal lichaamsvet en buikvet hadden. De hypothese is dat dit gedeeltelijk te wijten is aan resistent zetmeel dat de vetverbranding in uw lichaam verhoogt, maar verder onderzoek is nodig (21).

6. Goed voor je gevoel

 1. Omdat tarowortel veel vezels en resistent zetmeel bevat, kan het gunstig zijn voor de darmgezondheid.

 2. Uw lichaam verteert of absorbeert geen vezels en resistent zetmeel, zodat ze in uw darmen blijven. Wanneer ze je dikke darm bereiken, worden ze voedsel voor de microben in je darmen en bevorderen ze de groei van goede bacteriën (22).

 3. Wanneer uw darmbacteriën deze vezels fermenteren, creëren ze vetzuren met een korte keten die de cellen langs uw darmen voeden en ze gezond en sterk houden (23).

 4. Een onderzoek bij varkens wees uit dat diëten die rijk zijn aan resistent zetmeel de gezondheid van de dikke darm verbeterden door de productie van vetzuren in de korte keten te stimuleren en schade aan coloncellen te verminderen (24).

 5. Interessant is dat studies bij mensen hebben aangetoond dat mensen met inflammatoire darmaandoeningen, zoals colitis ulcerosa, vaak lagere niveaus aan vetzuren met korte ketens in hun darmen hebben (25).

 6. Sommige onderzoeken suggereren dat het consumeren van vezels en resistent zetmeel deze niveaus kan verhogen en kan helpen beschermen tegen inflammatoire darmaandoeningen en darmkanker (26).

7. Veelzijdig en gemakkelijk toe te voegen aan uw dieet

 1. Tarowortel heeft een zetmeelachtige textuur en een milde, licht zoete smaak, vergelijkbaar met zoete aardappel. Het kan worden gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten.

 2. Enkele populaire manieren om ervan te genieten zijn:

 3. Het is belangrijk op te merken dat tarowortel alleen gekookt moet worden gegeten.

 4. Rauwe taro bevat proteasen en oxalaten die een stekend of brandend gevoel in uw mond kunnen veroorzaken. Koken deactiveert deze verbindingen (27, 28).

De onderste regel

 1. Tarowortel is een zetmeelrijke wortelgroente met een mild zoete smaak.

 2. Het is een geweldige bron van verschillende voedingsstoffen waar veel mensen niet genoeg van krijgen, waaronder vezels, kalium, magnesium en vitamine C en E.

 3. Taro is ook een uitstekende bron van vezels en resistent zetmeel, die veel van zijn gezondheidsvoordelen verklaren, zoals een verbeterde hartgezondheid, bloedsuikerspiegel, lichaamsgewicht en darmgezondheid.

 4. Taro bevat ook een verscheidenheid aan antioxidanten en polyfenolen die beschermen tegen schade door vrije radicalen en mogelijk kanker.

 5. Kook de wortel altijd voordat u hem eet om verbindingen te neutraliseren die onaangename prikkelingen in de mond kunnen veroorzaken.

 6. Wanneer gekookt, is taro een voedzame toevoeging aan zowel zoete als hartige maaltijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407