Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 voedingsmiddelen die uw serotonine zouden kunnen stimuleren

Wat is serotonine?

 1. Serotonine is een chemische boodschapper waarvan wordt aangenomen dat deze werkt als een stemmingsstabilisator. Er wordt gezegd dat het helpt om gezonde slaappatronen te produceren en je humeur te stimuleren. Studies tonen aan dat serotoninespiegels een effect kunnen hebben op het humeur en het gedrag, en de chemische stof wordt meestal gekoppeld aan een goed gevoel en langer leven.

 2. Supplementen kunnen uw serotoninespiegels verhogen via het aminozuur tryptofaan. Serotonine wordt gesynthetiseerd uit tryptofaan.

 3. Maar voor een meer natuurlijke benadering om uw serotonineniveau mogelijk te verhogen, kunt u proberen voedingsmiddelen te eten die tryptofaan bevatten. Het is bekend dat tryptofaan-uitputting wordt gezien bij mensen met stemmingsstoornissen zoals depressie en angst.

 4. Onderzoek heeft ook aangetoond dat wanneer u een dieet met weinig tryptofaan volgt, de serotoninespiegels in de hersenen dalen. Er is echter onderzoek gaande om te bepalen hoeveel tryptofaanbevattend voedsel de serotonineniveaus in de hersenen kan beïnvloeden.

 5. Meer informatie over zeven voedingsmiddelen die kunnen helpen het serotonineniveau te verhogen.

Eieren

 1. Het eiwit in eieren kan uw bloedplasmaconcentratie van tryptofaan aanzienlijk verhogen, volgens recent onderzoek. Professionele kooktip: laat de dooiers niet weg!

 2. Dooiers zijn extreem rijk aan tryptofaan en tyrosine, choline, biotine, omega-3-vetzuren en andere voedingsstoffen die een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheidsvoordelen en antioxiderende eigenschappen van eieren.

Kaas

 1. Kaas is een andere grote bron van tryptofaan. Een lekkere favoriet die je zou kunnen maken is mac en kaas die cheddarkaas combineert met eieren en melk, die ook goede bronnen van tryptofaan zijn.

Ananas

 1. Ananassen zijn een belangrijke bron van bromelaïne, een eiwit dat de bijwerkingen van chemotherapie kan verminderen en hoest kan helpen onderdrukken, volgens sommige onderzoeken. Combineer ananas en kokosnoot met kip voor dit heerlijke recept van Pina Colada-kip.

Tofu

 1. Sojaproducten zijn rijke bronnen van tryptofaan. Je kunt tofu vervangen door vrijwel elk eiwit, in vrijwel elk recept, waardoor het een uitstekende bron van tryptofaan is voor vegetariërs en veganisten. Sommige tofu bevat calcium, wat een geweldige calciumboost oplevert.

Zalm

 1. Het is moeilijk om fout te gaan met zalm, die - zoals je misschien al geraden hebt - ook rijk is aan tryptofaan. Combineer het met eieren en melk om een ​​frittata van gerookte zalm te maken!

 2. Zalm heeft ook andere voedingsvoordelen, zoals het helpen cholesterol in evenwicht te brengen, de bloeddruk te verlagen en een bron van omega-3-vetzuren te zijn.

Noten en zaden

 1. Kies je favorieten, want alle noten en zaden bevatten tryptofaan. Studies tonen aan dat het eten van een handje noten per dag het risico op kanker, hartaandoeningen en ademhalingsproblemen kan verlagen.

 2. Noten en zaden zijn ook goede bronnen van vezels, vitamines en antioxidanten. Probeer als dessert enkele no-bake pindakaas havermoutkoekjes.

Turkije

 1. Er is een reden waarom de Thanksgiving-maaltijd meestal wordt gevolgd door een siësta op de bank - Turkije is in wezen gevulde tryptofaan.

En uw dieet: werkt het?

 1. Dus de algemene overtuiging is dat door voedingsmiddelen met veel tryptofaan te eten, u uw serotonineniveaus kunt verhogen. Maar is dit waar?

 2. Serotonine wordt niet in voedingsmiddelen gevonden, maar tryptofaan wel. Voedingsmiddelen rijk aan eiwitten, ijzer, riboflavine en vitamine B-6 bevatten allemaal grote hoeveelheden van dit aminozuur. Hoewel voedingsmiddelen met veel tryptofaan serotonine niet alleen kunnen stimuleren, is er één mogelijke valsspeler: koolhydraten.

 3. Koolhydraten zorgen ervoor dat het lichaam meer insuline afgeeft, wat de opname van aminozuren bevordert en tryptofaan in het bloed achterlaat. Als u voedingsmiddelen met veel tryptofaan combineert met koolhydraten, krijgt u mogelijk een verhoging van de serotonine.

 4. De tryptofaan die je in voedsel vindt, moet concurreren met andere aminozuren om in de hersenen te worden opgenomen, dus het is onwaarschijnlijk dat dit een groot effect op je serotonineniveaus heeft. Dit verschilt van tryptofaansupplementen, die gezuiverd tryptofaan bevatten en een effect hebben op serotoninespiegels.

 5. Hoewel ze niet kunnen concurreren met supplementen - die u niet zou moeten nemen zonder toestemming van uw arts - bevatten de hierboven vermelde voedingsmiddelen grote hoeveelheden tryptofaan.

 6. De beste kans om een ​​serotonine-boost te krijgen zonder supplementen te gebruiken, is ze vaak op te eten, met een portie gezonde koolhydraten, zoals rijst, havermout of volkorenbrood.

Manieren om serotonine te stimuleren

 1. Voeding en supplementen zijn niet de enige manieren om het serotonineniveau te verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407