Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 voordelen van citroenwater: vitamine C, gewichtsverlies, huid en meer

Overzicht

 1. Citroenwater is tegenwoordig helemaal in trek.

 2. Veel restaurants serveren het routinematig, en sommige mensen beginnen hun dag met citroenwater in plaats van koffie of thee. Citroenen zijn ongetwijfeld heerlijk, maar maakt het toevoegen aan water je gezonder?

 3. Veel van het bewijs dat de gezondheidsvoordelen van citroenwater ondersteunt, is anekdotisch. Er is weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan specifiek naar citroenwater, maar er bestaat onderzoek naar de voordelen van citroen en water afzonderlijk.

 4. Hier zijn zeven manieren waarop uw lichaam baat kan hebben bij citroenwater.

Hydratatie

 1. Volgens het Food and Nutrition Board zeggen algemene richtlijnen dat vrouwen minstens 91 ons per dag moeten krijgen en mannen minstens 125 ons moeten krijgen. Dit omvat water uit eten en drinken.

 2. Water is de beste drank voor hydratatie, maar sommige mensen houden er zelf niet van. Het toevoegen van citroen verbetert de smaak van water, waardoor je meer kunt drinken.

Bron van vitamine C

 1. Citrusvruchten zoals citroenen bevatten veel vitamine C, een primaire antioxidant die cellen helpt beschermen tegen vrije radicalen. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat vitamine C bij sommige mensen de duur van de verkoudheid kan helpen voorkomen of beperken, maar studies zijn tegenstrijdig.

 2. Vitamine C kan uw risico op hart- en vaatziekten en beroertes verlagen en de bloeddruk verlagen.

 3. Hoewel citroenen niet bovenaan de lijst van citrusvruchten met veel vitamine C staan, zijn ze nog steeds een goede bron. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw levert het sap van één citroen ongeveer 18,6 milligram vitamine C. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen is 65 tot 90 milligram.

Gewichtsverlies

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat polyfenol-antioxidanten in citroenen de gewichtstoename bij muizen die overvoed zijn aanzienlijk verminderen om obesitas te veroorzaken.

 2. In deze muizenstudies compenseerden de antioxidantverbindingen ook de negatieve effecten op de bloedsuikerspiegel en verbeterde insulineresistentie, de twee belangrijkste factoren bij de ontwikkeling van diabetes type 2.

 3. Hoewel dezelfde resultaten bij mensen moeten worden bewezen, is anekdotisch bewijs sterk dat citroenwater gewichtsverlies ondersteunt. Of dit komt doordat mensen simpelweg meer water drinken en zich vol voelen of het citroensap zelf is onduidelijk.

Huidkwaliteit

 1. Vitamine C in citroenen kan helpen rimpels van de huid, droge huid door veroudering en schade door de zon te verminderen. Hoe water de huid verbetert is controversieel, maar één ding is zeker. Als uw huid vocht verliest, wordt het droog en vatbaar voor rimpels. Een laboratoriumstudie uit 2016 toonde aan dat een op citrus gebaseerd drankje de ontwikkeling van rimpels bij haarloze muizen hielp voorkomen.

Spijsvertering

 1. Sommige mensen drinken dagelijks citroenwater als laxeermiddel om constipatie te voorkomen. Het drinken van warm of heet citroenwater wanneer je wakker wordt, kan je spijsvertering helpen bewegen.

 2. Ayurvedisch medicijn zegt dat de zure citroensmaak je "agni" stimuleert. In de ayurvedische geneeskunde start een sterke agni het spijsverteringsstelsel, waardoor je voedsel gemakkelijker kunt verteren en de opbouw van gifstoffen wordt voorkomen.

Adem

 1. Heb je ooit een citroen op je handen gewreven om de geur van knoflook of een andere sterke geur te verwijderen? Dezelfde folkremedie kan van toepassing zijn op slechte adem veroorzaakt door het eten van voedsel met sterke geuren zoals knoflook, uien of vis.

 2. U kunt een slechte adem vermijden door na de maaltijd en als eerste 's ochtends een glas citroenwater te drinken. Men denkt dat citroen speeksel stimuleert en water helpt ook een droge mond te voorkomen, wat kan leiden tot slechte adem veroorzaakt door bacteriën.

Nierstenen

 1. Het citroenzuur in citroenen kan nierstenen helpen voorkomen. Citraat, een component van citroenzuur, maakt paradoxaal genoeg urine minder zuur en kan zelfs kleine stenen breken. Als je citroenwater drinkt, krijg je niet alleen citraat, maar ook het water dat je nodig hebt om stenen te voorkomen of weg te spoelen.

Water

 1. Om van de voordelen voor de gezondheid van citroenwater te profiteren, moet u het consequent drinken en hebt u meer nodig dan alleen een schijfje citroen in uw mok.

 2. Gebruik bij het maken van citroenwater altijd verse citroenen in plaats van kunstmatige citroen uit een fles.

 3. Om citroenwater te maken, knijp je een halve citroen in 8 ons warm of koud water. Gebruik gefilterd water en biologische citroenen om de drank zo gezond mogelijk te maken.

 4. Geef meer smaak of voeg een gezondheidsboost toe aan citroenwater door toe te voegen:

 5. U kunt ook plakjes van andere verse citrusvruchten toevoegen, zoals limoenen en sinaasappels, of plakjes komkommer. Was de producten altijd goed voor het snijden en gebruiken.

 6. Met citroenijsblokjes bij de hand is een geweldige manier om snel citroen aan je water toe te voegen. Knijp eenvoudig vers citroensap in ijsblokjesbakken en vries in. Laat indien nodig een paar kubussen in een glas koud of heet water vallen.

 7. U kunt uw ochtend beginnen met een mok warm citroenwater en een kruik water doordrenkt met een paar gesneden citroenen in uw koelkast laten drinken gedurende de dag.

Citroenwater

 1. Citroenwater is over het algemeen veilig om te drinken, maar er zijn een paar mogelijke bijwerkingen om op te letten.

 2. Citroen bevat citroenzuur, dat tandglazuur kan eroderen. Om het risico te beperken, drinkt u citroenwater met een rietje en spoelt u daarna uw mond met gewoon water.

 3. Als het gaat om brandend maagzuur, kan citroenwater alle kanten op. Het citroenzuur kan bij sommige mensen maagzuur veroorzaken. Anderen ervaren verlichting van brandend maagzuur, omdat citroensap alkalisch wordt en de zuurgraad in de spijsvertering vermindert. Alleen experimenteren kan het effect op u vertellen.

 4. Sommige mensen melden vaker reizen naar de badkamer bij het drinken van citroenwater. Hoewel vitamine C vaak als een diureticum wordt beschouwd, iets dat de hoeveelheid urine die je produceert verhoogt, blijkt niet dat vitamine C uit natuurlijke bronnen zoals citroenen diuretische effecten heeft.

 5. Als u tijdens het drinken van citroenwater behoefte hebt aan extra badkamerpauzes, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een verhoogde waterinname.

De afhaalmaaltijden

 1. Onderzoek toont aan dat citroenwater veel potentiële gezondheidsvoordelen heeft. Afgezien van die, kan het toevoegen van citroen aan je water je helpen om gedurende de dag meer te drinken en je gehydrateerd te houden. Gehydrateerd blijven is van cruciaal belang voor een goede gezondheid, dus citroenwater is vrijwel een win-win.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407